ديپلماسى و سیاستخارجی در کلام مسئولين
جمعهها با ديپلماسى ايرانى؛ مرورى بر بخشهایی از کلام مسئولان بلندپایه کشور در هفته جاری که حاوی نکته ها و موضع گیری هایی در قبال کشورهای خارجی بودهاند.
رئیس جمهور، امام جمعه موقت تهران، سخنگو و وزیر امور خارجه، نماينده ايران در آژانس بین المللی انرژی اتمی، وزیر دفاع، رئیس مجلس، نمایندگی ولی فقیه در نیروی دریایی سپاه، سفیر ایران در پاریس، مقام معظم رهبری و چند تن از نمایندگان مجلس مسئولانی هستند که در هفته جاری صحبتهایی درباره سیاست خارجی ایران ایراد کردهاند.
دنياى استکبار مىخواهد مردم ما را خسته کند
سید احمد خاتمی امام جمعه موقت تهران هفته گذشته خطاب به نمازگزاران تهرانی گفت: تمام حرف اين است که دنياى استکبار مىخواهد مردم ما را خسته کند، تا مدتى تهديدهاى نظامى را شاهديم، مسئولان بىمغز اسرائيلى هر از گاه اين ملت را تهديد کردند تا اينکه کهنه شد و حربه آنها از کار افتاد. ديدند مردم و مسئولان جا نخوردند؛ بلکه باشکوهتر از گذشته مرگ بر اسرائيل و آمريکا گفتند.
خاتمى گفت: جريانى که من مىبينم و مثل آفتاب برايم روشن است و به عنوان خطيب جمعه آن را لازم به تذکر مىدانم اين است که اينها خيلى دل بستهاند به فشارهاى اقتصادى، خبر دقيق را داريم که در اتحاديه اروپا و شوراى امنيت چقدر از اين قضيه خوشحالند و معتقدند اگر قرار است ضربهاى بزنند بايد از اين ناحيه ضربه بزنند. يقين دارم هم مسئولان و هم مردم از اين مساله در رنجاند و آن را لمس مىکنند.
به جاى دلدادگى به آمريکا دوست ايران شويد
وى اضافه کرد: متاسفانه هر از چندگاهى به خصوص طى روزهاى اخير در برخى نشستها دول عربى و مطبوعات آنها زمزمه کهنه و نادرست ادعاى مالکيت جزاير سهگانه را مجددا مطرح مىکنند. اجازه بدهيد به صراحت بگويم من به سران دول عربى نصحيت مىکنم به جاى دلدادگى به آمريکا دوست ايران شويد. دوست برادر قدرتمندتان شويد که امنيت منطقه را مثل امنيت خودش دوست دارد.
خاتمی يادآور شد: از سرنوشت صدام پند بگيريد، مگر صدام کم به آمريکا خدمت کرد، حمله صدام به ايران دقيقا دستور آمريکا بود اما آخرش چه شد؟ ديديم که ذليلانه مرد. اين نتيجه دلبستگى به آمريکاست. شاه ايران کم خدمت به آمريکا نکرد و واقعا ژاندارم آمريکا در منطقه بود. حتى در کتابى که در آخر عمرش منتشر شد از اين همه نوکرى ابراز ندامت مىکرد و ديديد که به چه روز سياهى افتاد. آنچنان ذليل شد که آمريکا حتى از ترس خشم و خروش امت اسلامى اجازه نداد شاه براى درمان به آمريکا برود. دلبستگى به غير خدا همين است. دلبستگى به آمريکا اين است. دل ببنديد به برادر قدرتمندتان ايران اسلامى که پاسدار امنيت منطقه است.
گزارش البرادعى تصريح بر ادامه راستىآزمايى ايران بود
جواد کريمى قدوسى عضو کميسيون امنيت ملى و سياست خارجى مجلس در گفتوگو با خبرنگار پارلمانى خبرگزارى دانشجويان ايران(ايسنا)، با اشاره به اينکه اين گزارش نقطهى مثبت نسبت به گزارشهاى گذشته دارد، افزود: در گزارشهاى قبلى آژانس ادعا مىکرد که براى راستىآزمايى فعاليتهاى هستهيى ايران موفقيتى نداشته و نتوانسته تمام اقدامات لازم را انجام دهد؛ اما در اين گزارش البرادعى تصريح مىکند که براى تداوم راستىآزمايى فعاليتهاى صلح آميز هستهيى ايران هيچ مشکلى ندارد.
نمايندهى مردم مشهد در خانهى ملت خاطر نشان کرد:اين گزارش نسبت به گزارشهاى قبل تصريحى براى ادامهى راستىآزمايى در فعاليتهاى صلحآميز هستهيى ايران بود و در مجموع گزارشهايى که در سالهاى گذشته از سوى مديرکل آژانس منتشر شده بود فعاليتهاى ايران براساس معاهدهى NPT و پادمان معرفى گرديد.
امور دنيابه دست ملت ها بيفتد
محمود احمدی نژاد در گفتگو با شبکه پرس تی وی گفت: اگر اقليت پرخواه و زورگوى حاکم بر برخى کشورها کنار بروند و امور دنيابه دست ملت ها بيفتد، ملت ها با دوستى، برادرى، صلح و امنيت مى توانند با هم زندگيکنند.
رييس جمهورى خاطرنشان کرد: شبکه هاى تبليغاتى به طور يک جانبه مردمآمريکا را تحت فشار قرار داده و اجازه نمى دهند آنها اظهار نظر کرده و اراده خودشانرا حاکم کنند.
احمدى نژاد در ادامه اين مصاحبه رژيم صهيونيستى را رو به اضمحلالدانست و گفت: اين رژيم فلسفه وجودى خود را از دست داده؛ چرا که از اساس برپايى اينرژيم غلط بوده است.
وى اضافه کرد: جمهورى اسلامى ايران رژيم صهيونيستى را ازاساس قبول ندارد و معتقد است ملت فلسطين بايد درباره سرنوشت و حاکميت کشور خودتصميم بگيرند.
رييس جمهورى در پاسخ به سوالى پيرامون تهديدهايى که از سوى برخيقدرت ها عليه کشورمان صورت مى گيرد، تصريح کرد: آنان کوچک تر از آن هستند کهبخواهند ايران را تهديد کنند؛ چرا که آنان اکنون نمى توانند حتى خودشان را حفظکنند.
دوران صهیونیسم رو به پایان است
رئیسجمهور در مراسم ثبت ملی آیینهای رمضان و آیین روز جهانی قدس دوران صهیونیسم تاکید کرد: به فضل الهی دوران صهیونیسم رو به پایان و اندیشه های اسرائیل بزرگ و کوچک همه مرده است. اسرائیل یک عقب افتاده سیاسی است و امیدوارم به زودی آن روز بزرگ یعنی روز آزادی انسان و حاکمیت عدالت به وقوع بپیوندد.
رئیس جمهوری تاکید کرد: رژیم صهیونیستی و اندیشه صهیونیسم عصاره و خلاصه همه زشتیهاست. پایه این رژیم بر دروغ و نیرنگ است و ادامه حیات آن بر تجاوز و اشغالگری است، به طوری که خلاصه همه جنایتها و جنایتکاران را در تاریخ عمر این رژیم می بینیم.
رئیس شورای عالی امنیت ملی کشورمان تصریح کرد: رژیم صهیونیستی امروز با استفاده از مراکز اصلی قدرت، ثروت و سیاست و از همه مهمتر استفاده از رسانه های جهان توانسته است تا حدودی به اهداف شوم خود دست پیدا کند. امروز تنها این ملت فلسطین نیست که با اندیشه سیاه و غیر انسانی رژیم صهیونیستی دست به گریبان است، صهیونیسم یک اقلیت محض است که حدود دو هزار نفر کادر اصلی دارد اما با استفاده از قدرت رسانه ها توانسته تا حدودی به اهداف شوم خود دست یابد.
تبليغات و جنگ روانى دشمن ناشى از ترس است
رئيس جمهور در مراسم رژه نيروه هاى مسلح که به مناسبت آغاز هفته دفاع مقدس در مرقد مطهر حضرت امام خمينى (ره) برگزار شد، گفت: تبليغات و جنگ روانى دشمن ناشى از ترس و براى حفظ وجهه خودشان است و همه مى دانند اگر کسى به خود اجازه دهد که کوچکترين جسارتى به حريم، سرزمين و منافع قانونى ايران روا بدارد، قواى مسلح ما دست او را قبل از اينکه ماشه را بچکاند، خواهد شکست و ننگ پشيمانى را بر پيشانى او نقش خواهد کرد.
وى ادامه داد: آنهايى که زمانى با محاصره اقتصادى سعى در جلوگيرى از حرکت ملت ما به سمت هدف داشتند امروز خوب نيروهاى مسلح و دستاوردهاى فنى و دفاعى ملت ما را ببينند؛ کسانى که براى نصب يک مقاوت ساده در مسير يک رادار ما را تحريم مى کردند ببينند که نيروهاى مسلح ما امروز بهترين و موثرترين تجهيزات را با نوآورى و بدون نياز به ديگران در اختيار دارند و نيروهاى مسلح ما با هدايت فرمانده معظم کل قوا قادرند همه نيازهاى دفاعى و بازدارنده را تامين کنند اما با توجه به تحولات جهانى و پيشرفت ها بايد نوآورى، خلاقيت و بازآموزى، دستور کار هميشگى متخصصان دفاعى ما باشد.
آنها رجز مى خوانند و قيافه عصبانى به خود مى گيرند
احمدى نژاد گفت: امروز ايران به يک قدرت بزرگ و تعيين کننده در مناسبات منطقه اى و جهانى تبديل شده و دشمنان بشريت قادر به مهار حرکت ملت ما نيستند و فقط با حسرت به قد و بالاى ملت ايران نظاره مى کنند و از اينکه بتوانند شکوفايى ملت ايران را مهار کنند مايوس هستند؛ البته آنها رجز مى خوانند و قيافه عصبانى به خود مى گيرند اما هوشمندان، در پس اين چهره ترس و عجز را به خوبى مشاهده مى کنند.
وى افزود: آنها چشم باز کردند و ديدند که فرهنگ متعالى ملت ايران در دنيا رواج يافته و همه ساز و کارهاى 60 ساله نظام استکبارى در مقابل سوالات متعدد، فلسفه وجودى خود را از دست داده اند و با چالش هاى بزرگ مواجه شده اند و البته آنها همه شکست و عقب نشينى خود را ناشى از صلابت، هوشمندى و ايمان ملت و رهبرى ما مى دانند و طبيعى است که زنجير بجوند و فحاشى کنند و تلاش کنند که بر چهره نورانى ملت ايران و چهره خوشيد خراش بيندازند.
ملت ایران هيچ گاه وبال ديگران نبوده است
رييس جمهور کشورمان دوشنبه شب به وقت نيويورک با جمعى از متخصصين ايرانى در آمريکا ديدار و گفتگو کرد.
وى گفت: ملت ايران يک ملت منزوى نبوده و هميشه در خط مقدم حرکت مىکرده است و در واقع با اتکاء به نوآورى حرفى براى گفتن در عرصهى جهانى داشته است و هيچ گاه وبال ديگران نبوده است.
رييس جمهور کشورمان، با بيان اينکه نقش ايرانىها در تاريخ نقش فرهنگى است، گفت: اين مسئله بسيار مهمى است چرا که هر ملتى در تاريخ با يک ويژگى شناخته مىشود و ويژگى مهم ملت ايران ويژگى فرهنگى است. البته ايرانىها هيچ گاه عقايد و نظريات خود را به ديگران تحميل نکردهاند.
احمدىنژاد گفت: دنيا در آستانه تحولات بزرگى قرار دارد و شما نيز متوجه شدهايد که اين اتفاق بزرگ درحال رخ دادن است. نظمى که مبتنى بر روابط اقتصادى، سياسى و يک انديشه و فرهنگ خاصى است در حال فروپاشى است. نظمى که هيچ گاه مورد قبول ملت ايران نبوده است. اين نظم يکجانبه سعى مىکرد که خود را به ملتها تحميل کند و هيچ گاه ملت ايران زير بار چنين نظمى نرفت.
وى افزود: يکى از کارهاى خوبى که شما مىتوانيد بکنيد اين است که افراد را تشويق بکنيد که به ايران بيايند و ايران را ببينند و در واقع اين آمدن موجب مىشود که تصوير ذهنى آنها از ايران اصلاح شود؛ چرا که در حال حاضر رسانههاى غربى تلاش مىکنند چهره نامناسبى از ايران ارايه کنند.
رييس جمهور با تاکيد بر اينکه «يکى از کارهاى مهم شما معرفى ايران، معرفى فرهنگ و ديدگاههاى ايران است»، گفت: «اين تلاش باعث مىشود که بسيارى از ديدگاههاى نادرست در مورد ايران که به خاطر تبليغات منفى شکل گرفته است اصلاح شود.»
بوش فرصت را براى خدمت به مردم آمريکا از دست داد
رييس جمهور در پاسخ به سوال خبرنگار لس آنجلس تایمز که پرسید با توجه به اتمام دوران رياست جمهورى جورج بوش آيا دلتان براى او تنگ مىشود يا نه؟ گفت: دل ما براى همه مىسوزد. از اينکه کسى کار زشتى بکند ناراحت مىشويم. وى فرصتهايى را که براى خدمت به مردم آمريکا داشت را از دست داد و عليه ديگر ملتها کار کرد در صورتى که مىتوانست از اين فرصتها به نحو احسن به نفع مردم خود استفاده کند و کارها را به خوبى پيش ببرد.
وى با بيان اينکه ما با اقدامات آقاى بوش به شدت مخالف هستيم، تصریح کرد: وى مىتوانست در اين هشت سال بهتر از اينها کار کند. او جنگ راه انداخت و بيش از يک ميليون نفر در عراق در اثر اين جنگ و صدها هزار نفر در افغانستان کشته شدند فقط به خاطر اينکه آقاى بوش مىخواهد بر منطقه و خاورميانه مسلط شود. آيا اينها به نفع مردم آمريکاست؟ نه اين اقدامات فقط براى منافع چند سرمايهدار صورت گرفته است و اين خيلى بد است.
اکنون نوبت دولت آمريکاست
وى در پاسخ به اين سوال که تاکنون شما به عنوان رييس جمهور چه اقداماتى در اين ارتباط انجام دادهايد و چه قدمهايى برداشتهايد؟ گفت: من در اين ارتباط قدمهايى را برداشتهام. من نامه براى بوش نوشتم و اعلام آمادگى کردم که در سازمان ملل با وى گفتوگو کنم. ما در قضيه عراق به تقاضاى دولت آمريکا در مورد عراق پاسخ مثبت داديم و با آنها مذاکره کرديم و در واقع هر کارى که مىشده ما انجام دادهايم، اکنون نوبت دولت آمريکاست.
رييس جمهور در پاسخ به اين سوال که آيا شما ضمانتى مىتوانيد بدهيد که مردم جهان در مورد فعاليتهاى هستهاى شما نگرانى نداشته باشند؟ گفت: مردم جهان در مورد فعاليتهاى صلحآميز هستهاى ما نگرانى ندارند، اين دولت آمريکاست که نگران است.
آمريکايىها بايد از زورگويى دست بردارند
محمود احمدىنژاد بامداد روز چهارشنبه(عصر سهشنبه به وقت نيويورک) بعد از سخنرانى در مجمع عمومى سازمان ملل متحد، در يک مصاحبه مطبوعاتى به سوالات خبرنگاران رسانههاى مختلف دنيا پاسخ داد. رييس جمهور در پاسخ به سوالى در ارتباط با رابطه ايران و آمريکا و گفتگو با کانديداهاى انتخابات رياست جمهورى اين کشور، گفت: دولت آمريکا 28 سال قبل به صورت يکطرفه و يکجانبه روابط خود را با ايران قطع کرد در صورتى که ما خواهان روابط با تمام ملتها بوديم، ولى آمريکايىها فکر مىکردند که با قطع رابطه مىتوانند ايران را تنبيه کنند و جلوى پيشرفت ايران را بگيرند؛ ولى 28 سال گذشته و شما مىبينيد که امروز ايران قدرتمندتر از 28 سال قبل است.
احمدىنژاد با بيان اينکه «ما معتقديم آمريکايىها بايد از زورگويى دست بردارند و با کشورها روابط احترامآميزى را داشته باشند»، گفت: امروز نيز خواهان روابط دوستانه هستيم، ولى بر پايهى احترام متقابل و عدالت و اينکه آمريکايىها از موضع زورگويانه دست بردارند.
وى همچنين با بيان اينکه «من پيشنهاد کردم که حاضرم با کانديداهاى انتخابات رياست جمهورى آمريکا در محل سازمان ملل گفتگو کنم البته در حضور رسانهها به نحوى که هر يک از طرفين نظرات خود را مطرح کنند»، ادامه داد: همانطور که گفتم ما از روابط در چارچوب عدالت و احترام متقابل استقبال مىکنيم.
قدرت در ايران در دست مردم است
وى همچنين در پاسخ به سوال خبرنگار صداى آمريکا که از وى پرسيد امروز قدرت در ايران دست کيست؟ گفت: امروز در ايران قدرت در دست مردم است و حاکم اصلى در ايران مردم هستند و در واقع تمام مسئولان را مردم انتخاب مىکنند. مردم ايران به صورت مستمر بر عملکرد مسوولان نظارت دارند. رهبرى، رييس جمهور، نمايندگان مجلس، شوراها و مجلس خبرگان به صورت مستقيم و غير مستقيم توسط مردم انتخاب مىشوند و قدرت متعلق به مردم است. در ايران مردمسالارى حقيقى حاکم است و همه در برابر مردم مسئول هستند و همه مسئولان از جمله خود من با متن مردم در ارتباط هستيم.
سازمانهاى حقوق بشر از موضع سياسى اظهارنظر مىکنند
رييس جمهور در پاسخ به سوال خبرنگارى که از وى پرسيد سازمانهاى حقوق بشر آمريکا مطرح کردهاند که در ايران حقوق بشر رعايت نمىشود و بعضا روزنامهنگاران و وبلاگنويسان تحت فشار هستند؛ گفت: سازمانهاى حقوق بشر آمريکا مثل ديگر سازمانهاى آمريکا هستند و اظهارنظر آنها ارزش حقوقى ندارد و در واقع آنها از موضع سياسى اظهارنظر مىکنند.
رييس جمهور گفت: اين سازمانهاى حقوق بشر آمريکايى در مورد زندان گوانتانامو، جنايتهاى آمريکا در عراق و شنود تلفن مردم آمريکا تاکنون گزارشى منتشر نکرده و حرفى نزده اند و در واقع حرف آنها از نظر ما داراى مبناى حقوقى نيست.
صهيونيستها يهودى نيستند، آنها دين ندارند
دکتر محمود احمدىنژاد، رييسجمهور کشورمان صبح سهشنبه 2 مهرماه به وقت محلى با شبکه خبرى CNN با اجراى لرى کينگ، گفتگو کرد. وى گفت: وقتى مىگوييم اين رژيم محو شود يعنى اين که آدمکشى، ترور و تجاوز و اشغالگرى محو شود. رئيسجمهور گفت: راه حل ما در مورد فلسطين راه حل انسانى و دموکراتيکى است.
لرى کينگ از رئيسجمهور پرسيد "آيا شما با يهودىها مشکل داريد" که وى در پاسخ گفت: ما با يهودىها مشکلى نداريم. اکنون يهودىها در جمهورى اسلامى زندگى مىکنند و داراى نماينده در مجلس هستند.
وى افزود: البته توجه کنيد که صهيونيستها يهودى نيستند، آنها دين ندارند، آنها نه مسلمان هستند، نه يهودى و نه مسيحى، آنها فقط ماسک دين را بر چهره زدهاند.
رئيسجمهور همچنين درباره مساله هولوکاست گفت: در مورد هولوکاست نظراتى وجود دارد و برخى نيز مخالف و موافق اين موضوع هستند. ما معتقديم بايد يک گروه تحقيق و تفحص بىطرف بيايد در اين ارتباط تحقيق و نتايج اين تحقيق را به صورت بىطرفانه اعلام کند.
احمدىنژاد افزود: اگر فرض کنيم اين اتفاق افتاده بايد، ديد اين اتفاق در کجا رخ داده؟ در فلسطين يا اروپا؟ اگر در اروپا اين اتفاق افتاده چرا بايد مردم فلسطين قربانى شوند و فلسطين اشغال شود؟ چرا در اروپا به آنها منطقهاى داده نشود که در آنجا کشور ايجاد کنند؟ چرا فلسطين را اشغال کردهاند که در آنجا دولت ايجاد کنند؟
اعتراض به برگزارى تظاهرات ضد اسلامى در شهر کلن
حسن قشقاوى برگزارى تظاهرات و تشکيل کنگره ضداسلامى در شهر کلن آلمان را به شدت محکوم کرد و آن را از مصاديق بزرگ نقض حقوق بشر و مسلمانان در اروپا برشمرد.
سخنگوى وزارت امور خارجه با اعلام اينکه اين حرکت نتيجه استمرار اقدامات تحريکآميز عليه مسلمانان در اروپا و باورهاى آنان از طريق چاپ کتاب و مقالات متعدد و ساخت فيلمهاى کذب و سراسر دروغ است، برخى دول اروپايى را به مماشات در قبال اين گونه اقدامات ضد اسلامى به بهانه آزادى بيان متهم کرد و افزود: جمهورى اسلامى ايران معتقد است حمايت از آزادى بيان و تجمعات به هيچ وجه نمىتواند توجيه کننده ترويج اسلام ستيزى در اروپا باشد.
از اعمال تحريمها نگران نيستيم
سفير ايران در پاريس در گفتگو با خبرگزارى آکى اظهار داشت: ايران نگرانى در قبال حمله احتمالى اسراييل و آمريکا ندارد. ما آماده هر گونه حمله احتمالى هستيم، اما آمريکا و رژيم صهيونيستى هرگز جرات حمله به ايران را نخواهند داشت.
آهنى در ادامه نسبت به نتايج خطرناک اين حمله احتمالى هشدار داد و افزود: آمريکا و رژيم صهيونيستى بايد مسئوليت نتايجى را که اين حمله به دنبال خواهد داشت و موجب بروز جنگ جهانى سوم خواهد شد، بپردازند.
او همچنين احتمال توافق کشورهاى 1+5 درباره اعمال تحريمهاى جديد عليه ايران را بعيد دانست و گفت: تهران پيشنهاد کشورهاى غربى براى مذاکره بر سر پرونده هستهيى را رد نکرده است، بلکه خواهان توضيحات در اين باره شده است. ما با کشورهاى غربى در تماس هستيم و به چندين نکات مبهم در بسته پيشنهادى کشورهاى 1+5 اشاره کرده و منتظر توضيحات از سوى آنها هستيم.
وى در ادامه به نشست مديران سياسى کشورهاى 1+5 که امروز در واشنگتن برگزار مىشود اشاره کرد و افزود: از اين نشست مطلع شديم؛ آنها گاها چنين نشستهايى را برگزار مىکنند و ما نسبت به اعمال تحريمها نگران نيستيم. آنها کار خودشان را انجام مىدهند و بايد مقدمات نشست وزيران کشورهاي1+5 را فراهم کنند اما ما منتظر تعيين زمان ديدار با سولانا براى دريافت جواب براى سوالهايمان و ادامه گفتگوها هستيم.
اسرائیل را تهدید نمی دانیم
وزیر دفاع با اشاره به تهدیدهای رژیم صهیونیستی که هر از چندگاهی در برابر ملت ایران صورت می گیرد گفت : ما اسرائیل را هیچ تهدیدی برای خود نمی دانیم.
سردار مصطفی محمد نجار که در حاشیه مراسم تدفین سه تن از شهیدان دفاع مقدس در شهرک شهید چمران تهران در جمع خبرنگاران سخن می گفت ادامه داد : معتقدیم رژیم صهیونیستی قبل از هر چیز باید مشکلات درونی خود را حل کند و از سوی دیگر باید اشاره کرد که ملت ما هیچ نگرانی از بابت تهدیدهای اسرائیل و همپیمان آن آمریکا ندارد.
وی افزود: مقاومت یک ملت برای پاسداری از ارزشها و دستاوردهایش در مقابل بیگانگان به معنای زنده نگه داشتن فرهنگ ایثار و شهادت است که بر این اساس در صورتی که دشمن قصد تجاوز به ملت و این آب و خاک را داشته باشد ملت ایران با تمام توان به دفاع خواهند پرداخت.
قدرت دفاعى جمهورى اسلامى بىانتهاست
سردار نجار گفت: قدرت دفاعى جمهورى اسلامى ايران بىانتهاست، قدرتى که نيروهاى مسلح ما در رزمايشهاى مختلف نشان مىدهند، قدرت دفاعى است تا دشمن جرات هيچگونه تعرض را نداشته باشد.
سردار مصطفى محمد نجار وزير دفاع و پشتيبانى نيروهاى مسلح در حاشيه مراسم رژه 31 شهريور در جمع خبرنگاران با بيان اينکه ما تمام نيازهاى خود را با توجه به نوع تهديدات اطرافمان طراحى و توليد مىکنيم، اظهار داشت: بيش از 95 درصد تجهيزاتى که امروز به نمايش درآمد ساخت داخل بود و اين تجهيزات را کارشناسان نيروهاى مسلح با تکيه بر دانش بومى طراحى و توليد کردند.
سردار نجار افزود: ما در زمينه مواد اوليه براى ساخت تجهيزات هيچ نيازى به خارج از کشور نداريم.
ایران با یهودیان، مسیحیان و اصحاب ادیان هیچ مشکلی ندارد
آیت الله خامنه ای در نماز جمعه هفته گذشته تهران گفتند: وقتی دشمن تبلیغات خود را درباره مسئله هسته ای تشدید کرد مردم انصافاً بهترین واکنش ها را نشان دادند که این هوشیاری و استقامت و بصیرت قابل تجلیل است.
ایشان خاطرنشان کردند: البته کسانی که از اسلام و انقلاب سیلی خورده اند همچنان به دشمنی ادامه میدهند اما باید آگاهانه و هوشیارانه بهترین راه را برای حفظ منافع ملی و مصالح عمومی انتخاب و در این راه ایستادگی کرد.
رهبر انقلاب اسلامی وحدت کلمه آحاد مردم و نخبگان و مسئولان را از هر چیز دیگر لازمتر و واجب تر دانستند و افزودند: مردم باید احساس آرامش و امنیت سیاسی ـ روانی کنند اما دشمن سعی می کند با ایجاد التهاب این آرامش را بزداید و متأسفانه برخی در داخل نیز نادانسته این التهابها را افزایش می دهند.
آیت الله خامنه ای با اشاره با اظهار نظر غلطی که درباره مردم اسرائیل بیان شده افزودند: ملت ایران با یهودیان، مسیحیان و اصحاب ادیان هیچ مشکلی ندارد اما اینکه گفته شده ما با مردم اسرائیل مانند بقیه مردم جهان دوست هستیم حرف غلطی است چرا که آنها در غصب زمین و اموال و موجودی ملت فلسطین شریک و عامل دست مقامات صهیونیست و غاصبان فلسطین هستند و این موضع مستحکم، موضع رسمی نظام نیز به شمار می رود.
ایشان عکس العمل های مستمر درباره اظهار نظر غلط درباره مردم اسرائیل را کاری بیهوده و التهاب آفرین خواندند و گفتند: این حرف غلط تمام شده است و نباید دنبال اینجور مسائل کوچک و پوچ را گرفت و آن را ادامه داد.
ملتهاى مسلمان آمادگى دارند از مقدسات اسلامى دفاع کنند
منوچهر متکى و اکملالدين احسان اوغلو، دبيرکل سازمان کنفرانس اسلامى که به منظور شرکت در اجلاس سالانه مجمع عمومى سازمان ملل متحد در نيويورک بسر مىبردند درباره مسائل جهان اسلام و منطقه بحث و تبادل نظر کردند.
وزير امور خارجه کشورمان در اين ديدار با اشاره به ريشه توطئه اهانت به مقدسات اسلامى و اسلامستيزى در غرب، گفت: متاسفانه بىتحرکى برخى کشورهاى اسلامى فرصت مناسبى براى اين حملات طراحى شده از سوى غرب فراهم آورده است و اين در حالى است که ملتهاى اسلامى آمادگى دارند از ارزشها و مقدسات اسلامى دفاع کنند.
وى افزود: بايد علماء انديشمندان، نخبگان و اساتيد دانشگاه در جهان اسلام در يک حرکت جمعى عليه اين اقدامات غرب اعتراض کنند.
آمادگى ايران براى همکارى با پرتغال در زمينه انرژى
منوچهر متکى وزير امور خارجه کشورماندر دیدار با «لوئيس فيليپ مارکوس آمادو» وزير امور خارجه پرتغال گفت: رايزنى و تبادل نظر بين دو کشور در اين شرايط مىتواند در اتخاذ تصميمات موثر باشد.
وزير امور خارجه کشورمان با اشاره به موضوع انرژى، اظهار داشت: تامين و امنيت انتقال انرژى يکى از نگرانىهاى بزرگ کشورهاى مصرفکننده نفت مىباشد و جمهورى اسلامى ايران به عنوان يکى از توليدکنندگان عمده نفت اوپک آمادگى دارد با کشور پرتغال در اين رابطه همکارى داشته باشد.
رژيم صهيونيستى گستاختر شده است
رييسمجلس شوراى اسلامى در گفتگوى تلفنى با عبدالعزيز زيارى رييس مجلس نمايندگان خلق الجزاير اظهار داشت: آنچه اين روزها در سرزمينهاى فلسطينى به ويژه در غزه مىگذرد، يک تراژدى انسانى است.
على لاريجانى افزود: رژيم صهيونيستى براى سرپوش نهادن بر مشکلات داخلى خود راه تهاجم و ايجاد محدوديت شديد براى مردم فلسطين را برگزيده است.
رييس مجلس شوراى اسلامى در ادامه با بيان اينکه موضوع فلسطين در بين کشورهاى اسلامى بايد يک مسئله راهبردى باشد، بر ضرورت اتخاذ تدابير و اقدامات جدى براى مقابله با ظلم بىحد و حصر رژيم صهيونيستى عليه مردم مظلوم فلسطين تأکيد کرد.
وى گفت: سکوت و انفعال در قبال جنايات ضدانسانى رژيم صهيونيستى، اين رژيم را گستاختر کرده است.
اسرائیل نیازمند ماجراجویی در خارج است
علی لاریجانی در ادامه رایزنی های خود با روسای مجالس کشورهای اسلامی در خصوص ضرورت اتخاذ تدابیر جدی برای مقابله با اقدامات ضد انسانی رژیم صهیونیستی علیه ملت فلسطین با جاسم الخرافی رئیس مجلس نمایندگان کویت گفتگوی تلفنی کرد.
لاریجانی در این گفتگوی تلفنی با اشاره به اعمال محدودیت های شدید علیه مردم فلسطین بویژه بستن گذرگاه ها و ممانعت از ارسال کمک های انسانی به سرزمین های اشغالی اظهار داشت: ملت فلسطین امروز بیش از هر زمان دیگر نیازمند کمک های انسانی بوده و کشورهای اسلامی باید در این زمینه تدابیر را اتخاذ کنند.
وی اقدامات رژیم صهونیستی علیه مردم بی گناه فلسطین را وحشیانه و ضد انسانی دانست و افزود: شرایط بحرانی رژیم اشغالگر قدس در داخل به گونهای است که این رژیم باید ماجراجویی در خارج ایجاد کند.
ما قوىترين و مناسبتترين ژئوپلتيک را داريم
سرلشکر بسيجى سيدحسن فيروزآبادى در جمع فرماندهان و کارکنان نيروهاى مسلح درباره هفته دفاع مقدس اظهار داشت: ما فرض تهديد را اصل تهديد مىدانيم و براى آن آماده مىشويم. شرايطى که امروز اين کشور دارد، خوب، ايران امروز با ايران زمان حمله صدام به شدت متفاوت است؛ آن روز ضربهاى را ما از رژيم ستم شاهى تحويل گرفته بوديم و ارتش هم متلاشى شده بود بهخاطر اينکه عناصر پيوسته با رژيم ستمشاهى و آمريکا حذف شده بودند و از آن شرايط استفاده کردند و حمله کردند به ايران ولى امروز هم ارتش منسجم و آماده است هم سپاه ما منسجم و آماده است و هم ملت ما با تجربه و منسجم و آماده است.
وى خاطرنشان کرد: ملت ايران براى دفاع امروز بيشتر از هر روز ديگرى آماده است و نيروهاى مسلح ما براى پاسخ گويى به دشمنان امروز بيشتر از هر زمان ديگر آمادگى و امکانات در اختيار دارند، رزمايش کردهاند و آمادهاند که کارشان را انجام دهند. امروز استراتژى کشور جمهورى اسلامى پيشرفت و توسعه علمى است. امروز استراتژى ما نه توسعه سرزمين است، نه نياز داريم. ژئوپولتيک ايران نياز به هيچگونه اقدام نظامى از سوى کشور را ندارند ما قوىترين و مناسبتترين ژئوپلتيک را در نقشه جغرافيايى کشور ايران داريم.
فیروزآبادی يادآور شد: آن روز ما همه چيز را بايد مىخريديم و وارد مىکرديم و تحريمها، محاصره اقتصادى و اين چيزها کار ما را سخت کرد ولى انجام داديم. ولى امروز ما در تامين نيازهاى نيروهاى مسلح خودکفا هستيم. در برابر استراتژىمان دستهاى بلند قدرت اقتدار نظامى ما مىتواند تا 2هزار کيلومترى را هم پاسخ دهد و آماده است و همانطور که بعضى از دوستان گفتند امکانات ما هم انبوه است. طورى نيست که کسى بتواند بزند و در برود. از اين خبرها نيست. تصور نکنند که با درگير کردن انقلاب اسلامى در جنگ، انقلاب اسلامى متوقف مىشود.
وى ادامه داد: همانطور که در دوران دفاع مقدس، انقلاب اسلامى جهانى شد، افکار انقلاب اسلامى جهانى شد. امروز تهديد ايران حرکتهاى جهانى عليه قدرتهاى جهانى ايجاد خواهد کرد و همهشان هم گرفتارند. امروز از آمريکا گرفته تا پايين همهشان کسر بودجه ميلياردى، دارند و ارقام کلانى که فقط خودشان مىدانند، از نظر ايجاد کار مشکل دارند.
اعضای آژانس از اقدامات خصمانه آمریکا خسته شده اند
علی اصغر سلطانیه نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی در جمع خبرنگاران اتهام مخفی کاری در برنامه های هسته ای کشورمان را رد کرده و از آمریکا به خاطر تحریک آژانس برای فشار بر ایران انتقاد کرد.
وی ادامه داد: جامعه بین المللی و اعضای آژانس از اقدامات خصمانه آمریکا خسته شده اند و آمریکایی ها در این ماجرا چیزی جز انزوای روزافزون بدست نخواهند آورد.
سلطانیه تکنولوژی موشکی ایران را پیشرفته عنوان کرد و گفت: فعالیت های نظامی وموشکی ما هیچ ارتباطی با برنامه های صلح آمیز هسته ای ما ندارند.
آمریکا دست از حمایت اسرائیل بردارد
مسئول نمایندگی ولی فقیه در نیروی دریایی سپاه گفت: آمریکا و اسرائیل اگر بخواهند دستشان را در دست هم نگه دارند هر دو با هم غرق خواهند شد و آمریکا برای گریز از تزلزل باید دست از حمایت اسرائیل بردارد.
حجت الاسلام علی شیرازی طی سخنانی در جمع مدیران و کارکنان سازمان جهاد و تحقیقات خودکفایی ندسا با اشاره به سرنوشت محتوم غاصبان و اشغالگران، گفت: پایه های حاکمیت رژیم صهیونیستی در حال فروپاشی است.
وی با تحلیل روند تحولات جهانی خاطرنشان کرد: امروز استکبار جهانی و در راس آن آمریکای جنایتکار نیز بیش از هر زمان دیگری پایه های حکومت خود را متزلزل می بیند که یکی از دلایل آن دنباله روی از سیاست مطرود غصب و اشغال و حمایت از رژیم غاصب و جنایتکار اسرائیل است که براین اساس برای گریز از تزلزل حاکمیت خود باید دست از حمایت اسرائیل بردارد.
آمريکا فقط از قسمتى از پيشرفتهاى ما مطلع است
سردار فدوى جانشين فرمانده نيروى دريايى سپاهوضعيت کنونى سپاه را در عرصه دريايى غيرقابل وصف با دوره جنگ (حتى در اوج موفقيتها) دانست و گفت: ما با زمان جنگ غيرقابل قياس هستيم. شناورهاى ما سقف تکنولوژى دنياست. حتى در بعضى از موارد به صورت يک مجموعه منحصر به فرد دنياست، چون در دنيا اعتقاد به چيزى که سپاه به آن معتقد است وجود ندارد. آمريکا فقط از قسمتى از پيشرفتهاى ما مطلع است و در داخل هم اعلام نشده است.
وى افزود: ما تغييرات و پيشرفت را به روز کردهايم و هر روز کيفىتر مىشود. تغييرات در سه زمينه شناورى، ساحل به دريا و تکاورى صورت گرفته است و تنها شباهت ما با دوران جنگ حضور همان نيروهاى مخلص و متخصص زمان جنگ است. هيچ کس نمىفهمد چه اتفاقى در نيروى دريايى سپاه افتاده تا زمانى که خداى نکرده مواجههاى صورت گيرد و آن وقت هم در داخل وهم در خارج همه غافلگير مىشوند.
جانشين فرمانده نيروى دريايى سپاه تصريح کرد: در موضوع شناورها از بالاترين سيستم دنيا برخورداريم. در زمينه سلاح و سيستمهاى کنترل مىشود گفت، جهش کردهايم نه پيشرفت. ما اگر در زمان جنگ موشکهايمان در قسمتى از خليج فارس جواب مىداد اکنون همه خليج فارس، درياى عمان و بخشى قابل توجه اقيانوس هند را پاسخ مىدهد.
وى افزود: نوع تفکر ما با آن چيزى که در تصوير آمريکا براى طرحريزى استراتژيک بوده متفاوت است و لذا آنها به اين زودى نمىتوانند اين خلاء را پرکنند و طرحى براى مقابله با ما داشته باشند. نوع باور آنها دچار نقايص متعدد است.
نظر شما :