پايان اولمرت
سرانجام ایهود اولمرت نخستوزیر اسرائیل در پی اتهام فساد مالی از سوی دستگاه قضایی این رژیم روز چهارشنبه 17 سپتامبر از سمت خود کنارهگیری کرد و عرصه را برای یکی دیگر از همحزبیهایش برای اداره دولت خالی گذاشت.
ایهود اولمرت دوازدهمین نخستوزیر اسرائیل بود که از ماه ژوئيه ۲۰۰۶ و در پی مرگ مغزی آریل شارون، نخست وزير سابق جانشین وی شد. پس از سکته شارون، اولمرت ریاست حزب کادیما حزب تازه تاسیسی که اریل شورن برای پیروزی انتخابات زودهنگام سال 2006 آن را تاسیس کرده بود، نیز شد.
در اواخر اکتبر ۲۰۰۷ ایهود المرت در یک کنفرانس مطبوعاتی اعلام کرد، دچار بیماری سرطان پروستات شده است، ولی وی با بیماری مبارزه خواهد کرد و این موضوع خللی در انجام وظایفش وارد نمیکند.
اما عمده مشکل سیاسی اولمرت پس از آن به وجود آمد که مطبوعات اسرائیلی فاش کردند که وی در یک فساد مالی در زمان حضورش در شهرداری بیتالمقدس دست داشته است. وی در ابتدا از پذیرش این اتهام به شدت اجتناب میکرد اما پس از آن که شاهدان پرونده از جمله یهودی امریکایی تباری که به وی مستقیما رشوه داده بود، علیهش شهادت داد، پذیرفت که به بازجوییهای پلیس تن دهد.
بسیاری اولمرت را یکی از بدشانسترین نخستوزیرهای اسرائیل میدانند. کسی که با محبویت عمومی اسرائیلیها بر سر کار آمد اما با آغاز جنگهای 33 روزه و حمله ارتش این رژیم به این کشور که در نهایت به شکست اسرائیل منتهی شد، به شدت محبوبیت خود را از دست داد. در آن جنگ افکار عمومی اسرائیل و ژنرالهای ارشد اسرائیلی اولمرت را به دلیل عدم برخورداری از تجربه کافی نظامی به شدت مورد نکوهش قرار دادند و وی را عامل اصلی شکست این رژیم که نخستین شکست رسمی اسرائیل در دوران جنگهایش محسوب میشد، میدانستند.
پس از آن که گزارشهای تحقیقاتی وینوگراد اعلام کردند، ایهود اولمرت عامل اصلی شکست جنگ 33 روزه بوده، محبوبیت وی باز هم کاهش یافت به گونهای که مردم اسرائیل دسته دسته به خیابانها میآمدند و با روشن کردن شمع و بر افراشتن پلاکارد خواستار استعفای فوری ایهود اولمرت از سمت نخستوزیری میشدند.
در ماه ژوئیه هنگامی که بازجویی از اولمرت به اوج خود رسیده بود، نمایندگان کنست اسرائیل به وی فشار شدیدی آوردند که از سمت خود استعفا داده یا این که انتخابات زودهنگام در اسرائیل برگزار شود. در آن موقع به علت وجود نگرانی از روی کار آمدن چهره تندرویی چون بنیامین نتانیاهو پذیرش انتخابات زودهنگام بسیار سخت بود. در این موقع اولمرت پایین ترین محبوبیت و مقبولیت خود را در میان افکار عمومی اسرائیل میگذراند. از این رو اولمرت پذیرفت تا 17 سپتامبر قدرت را در اسرائیل واگذار کرده و فرد دیگری از سوی حزب کادیما جانشینش شود.
اکنون وقت آن رسیده که اولمرت از قدرت کنار رود. کسی که جانشین وی میشود، تسیبی لیونی کسی است که مدتها با وی رقابت شدید داشت. فردی که تا کنون دو بار در کابینه با اولمرت درگیری لفظی داشته و کارشان به ناسزاگویی به هم رسیده است. کسی که در زمان جنگ اسرائیل با لبنان خود نیز در مظان اتهام سوء تدبیر و سوء مدیریت در جنگ بود اما تلاش بسیاری کرد این اتهامها را از سر باز کرده و همه را متوجه اولمرت کند. وی نیز با مخالفان اولمرت هم داستان شد و در مصاحبههای مختلف از وی به دلیل سهلانگاری در جنگ انتقاد کرد. اکنون وی جانشین اولمرت میشود تا دومین زنی در تاریخ اسرائیل باشد که به سمت نخستوزیری اسرائیل انتخاب شده است.
نظر شما :