کاهش نيروهاى امريکايى، خرید تسلیحاتی عراق و نگرانی کردها
کاخ سفید نطقی را که قرار است جورج بوش رئیس جمهوری امریکا امروز سه شنبه 9 سپتامبر ایراد کند را منتشر کرده است. در این نطق تاکید شده که 8 هزار نفر از نیروهای امریکایی تا ماه آینده میلادی از عراق خارج میشوند.
در متن این سخنرانی آمده است که نیروهای امریکایی که در ماه نوامبر از عراق خارج خواهند شد به افغانستان خواهند رفت تا به دیگر نیروهای امریکایی و ناتو در آن کشور برای مبارزه با القاعده و طالبان کمک کنند. همچنین بخش دیگری از نیروهای امریکایی در صورتی که عراق به پیشرفت خوبی از لحاظ امنیتی دست یابد، نیز تا نیمه اول سال 2009 از عراق خارج خواهند شد.
در این متن آمده است که به اعتقاد جنرال پترائوس و دیگر فرماندهان نظامی در عراق اگر روند پیشرفت در عراق به همین ترتیب ادامه داشته باشد امکان کاهش نیروهای اضافی تا نیمه اول سال 2009 امکانپذیر خواهد بود.
بوش در این سخنرانی تاکید خواهد کرد، به هیچ عنوان از عراق عقبنشینی نخواهد کرد مگر در صورتی که مشاوران نظامیاش در عراق اوضاع امنیتی را بهبود یافته تشخیص داده و عقبنشنینی را لازم بدانند.
نیروهای امریکایی اکنون در عراق در حدود 146 هزار نفر هستند در حالی که شمار نیروهای امریکایی در افغانستان 33 هزار نفر است. به اعتقاد کارشناسان هر گونه تغییر استراتژی تعداد نیروهای امریکایی در عراق و افغانستان بر شیوه انتخابات ریاست جمهوری امریکا و چگونگی رقابت جان مککین نامزد جمهوریخواهان و باراک اوباما نامزد دموکراتها تاثیر مستقیم خواهد گذاشت.
در همین حال دولت عراق قصد دارد نزدیک به 7 میلیارد دلار تجهیزات نظامی پیشرفته از ایالات متحده خریداری کند. به اعتقاد کارشناسان و فرماندهان نظامی امریکایی و عراقی خرید این تجهیزات نظامی میتواند تا اندازه بسیاری در کنترل امنیت در عراق و مبارزه با تروریسم به نیروهای عراقی کمک کند. بنا به گزارشها خرید جنگندههای مدرن، تانکهای پیشرفته، هلیکوپتر و موشکهای کوتاهبرد و میان برد پیشرفته از جمله خریدهای عراق از امریکا خواهد بود. در همین راستا دولت عراق تاکید کرده سفارش خرید 36 فروند هواپیمای اف 16 را به امریکا داده است.
کاخ سفید اعلام کرده است، خرید تازه عراق در راستای کاهش نیروهای امریکایی در این کشور و تلاش برای جبران خلاء ناشی از آن اتخاذ شده است.
خروج نیروهای امریکایی که نخستین گام در کاهش نیروهای کشور در خاک عراق خواهد بود، با ارتقای دیوید پترائوس از فرماندهی نیروهای امریکایی در عراق به فرماندهی نیروهای امریکایی در منطقه که شامل قفقاز، خاورمیانه و شاخ آفریقا میشود، همزمان خواهد بود.
از سوی دیگر عدنان المفتی، رئیس پارلمان کردستان روز دوشنبه نگرانی خود را از خرید تسلیحات نظامی عراق از امریکا ابراز داشت. وی از دولت امریکا خواست، برای دولت عراق پیش شرط بگذارد که این سلاحها را علیه اقلیت کرد در هیچ حالتی استفاده نکند.
وی در نطقی که در پارلمان کردستان ایراد کرد، گفت: «ما از دولت نوری مالکی نخستوزیر عراق به هیچ وجه نگران نیستیم اما از تحرکات و تنشهای تازهای که میان نیروهای پیشمرگ و نیروهای عراقی در شهر خانقین رخ داده، نگرانم. اختلافهای نژادی در آنجا مشهود است و این شهر در مجاورت اقلیم کردستان واقع شده است.»
عمده نگرانی کردها به زمان به قدرت رسیدن صدام حسین رئیس جمهوری مخلوع عراق باز میگردد که ضربات سنگین و مهلکی را از نظام وی متحمل شدند. اکنون نیز نگرانند اگر روزی روزگاری ورق برگردد و فردی همانند صدام حسین مجددا در عراق ظهور کند از این سلاحهای پیشرفته مجددا علیه کردها بهره ببرد.
المفتی همچنین گفت: «ما خود را جزئی از دولت نوری مالکی میدانیم و هیچ اتهامی را نیز متوجه آن نمیکنیم. اما آنچه در گذشته رخ داده ما را نگران کرده است. اگر روزی بخواهد ورق برگردد و گذشته تکرار شود و در آینده رهبری با اندیشههای افراطی همچون صدام حسین به قدرت برسد از این سلاحها علیه ما استفاده خواهد کرد و اگر جنگندههای اف 16 که قرار است امریکا در اختیار عراق قرار دهد را در اختیار بگیرد ممکن است از آنها علیه دیگران از جمله کردها استفاده کند.»
نظر شما :