سیاست، فعلا خداحافظ
سيف الاسلام، پسر معمر قذافى، رهبر ليبى، با اعلام کناره گيرى خود از سياست، خواستار ايجاد يک جامعه مدنى مستحکم در ليبى شد.
وى روز چهارشنبه 3 سپتامبر در حضور هزاران نفر از جوانان هوادارش در شهر صهبا، در جنوب طرابلس اعلام کرد، من تصميم گرفتهام ديگر در امور داخلى کشور دخالت نکنم .
سيف الاسلام که از چهره هاى با نفوذ کشورش به شمار مى آيد و پيوسته از وى به عنوان جانشين قذافى ياد مى شود، افزود که وى با توجه به نبود نهادها و چارچوبى ادارى مجبور بوده است در امور کشورش مداخله کند.
او تاييد کرد، در همه موارد از امور خارجى گرفته تا مسائل مربوط به توسعه، مسکن و برنامه ريزى شهرى ليبى دخالت داشته است .
سيف الاسلام که سخنانش بهطور مستقيم از تلويزيون ليبى پخش مى شد، گفت اکنون کارهاى ليبى بر روى ريل قرار گرفته است و او ديگر کار مهمى ندارد که انجام دهد.
وى در پايان سخنانش خواستار ايجاد جامعه مدنى مستحکمى در کشورش شد که بتواند در تصميمگيرىها شرکت کند.
سيف الاسلام در مصاحبه اى با روزنامه کومرسانت، چاپ مسکو گفته بود که قصد دارد به ايجاد جامعه مدنى، فعاليتهاى اقتصادى و امور خيريه بپردازد.
گفته میشود وی در سالهای اخیر اختلافهای عمیقی را با پدرش بر سر مسائل آزادیهای مدنی، آزادی مطبوعات و رسانهها، زندانیان سیاسی و مسائل مرتبط با حقوق بشر داشته است. وی حتی بر سر همین اختلافها به دستور پدر مدتی را به اسم مقام عالیرتبه لیبی در خارج از کشور به صورت تبعید گذارند.
سیف الاسلام یکی از چهرههای موثر در تغییر نگاهها و دیدگاهها به امور سیاسی، اجتماعی و فرهنگی در لیبی محسوب میشود. کسی که در گشایش حرکتهای سیاسی در درون لیبی فعالیتهای مثبتی کرده و برای آزادی مطبوعات، رسانهها، جوامع حقوق بشری و حرکت به سوی یک جامعه مدرن گامهای موثری برداشته است.
حتی در سال 2005 گفته میشد، وی تا سال 2008 جانشین پدرش خواهد شد و رسما رهبری لیبی را به دست خواهد گرفت. اما گذر زمان ثابت کرد که این بحثها تنها حرف است و معر قذافی به هیچ عنوان قصد ندارد به همین سادگیها قدرت را واگذار کند. گرچه هنوز به عنوان جانشین پدر نامزد و مطرح است.
سیف الاسلام که به دلیل علاقه شدیدش به فوتبال حتی دیهگو مارادونا، فوتبالیست مشهور آرژانتینی را با حقوق کلان به استخدام در آورده بود تا به وی فوتبال آموزش دهد، شاید نخستین فردی در میان هم سن و سالهای جوانش در دنیای عرب که وضعیتی مشابه او دارند و با هر کدام از آنها در برههای دوست و رفیق بوده که میخواهد از دنیای سیاست خداحافظی کند. فردی که تلاشهای بسیاری در آشتی دادن کشورش با غرب کرد و برای بهبودی روابط لیبی با امریکا از هیچ کوششی دریغ نکرد. حال که وی با سیاست خداحافظی کرده گویی تنها وظیفه داشته تا روابط کشورش را با غرب و امریکا حسنه کند. گرچه میتوان گفت، فعلا خداحافظی کرده و تا بعد هیچ چیز معلوم نیست. به ویژه این که در میان دولتمردان عربی خداحافظی با سیاست هیچگاه معنایی در هیچ ادبیاتی نداشته است.
نظر شما :