کمال خرازی: از اینکه جمهوری آذربایجان مخالف تاسیس پایگاه‌های خارجی در این کشور است، استقبال می‌کنیم

۱۵ بهمن ۱۴۰۳ | ۰۹:۵۸ کد : ۲۰۳۰۹۴۳ سرخط اخبار

ایرنا: رئیس شورای راهبردی روابط خارجی در ملاقات دستیار سیاست خارجی رئیس جمهوری آذربایجان با تاکید بر اینکه ایجاد منطقه قدرتمند در سایه همکاری منطقه‌ای امکان پذیر است، تصریح کرد که سیاست جمهوری اسلامی ایران، همکاری منطقه‌ای در عین تفاوت در سیستم حکومت‌هاست.
 
سیدکمال خرازی روز یکشنبه ۱۴ بهمن ۱۴۰۳ در ملاقات حکمت حاجی‌اف دستیار سیاست خارجی رئیس جمهوری آذربایجان با ابراز امیدواری نسبت به گسترش روابط تهران - باکو گفت: معتقدیم کشورهای منطقه قفقاز از بلوغ کافی برای دفاع از سر زمین خود برخوردارند و تجربه نشان داده است که وجود نیروهای خارجی در یک کشور، الزاما از وقوع تجاوز به آن کشور جلوگیری نمی‌کند و ما از اینکه جمهوری آذربایجان مخالف تاسیس پایگاه‌های خارجی در این کشور است، استقبال می‌کنیم.
 
وی همچنین از مذاکرات صلح میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان استقبال و تصریح کرد: امیدواریم این مذاکرات به برقراری صلح کامل بین دو کشور منتهی شود و همکاری لازم میان جمهوری آذربایجان، گرجستان، ارمنستان، ایران، روسیه و ترکیه در جهت اعتلای قفقاز تحقق یابد.
 
خرازی با بیان اینکه البته کشورها باید حساسیت همسایگان خود را مورد توجه قرار دهند، از حضور رژیم صهیونیستی در جمهوری آذربایجان ابراز نگرانی کرد.
 
رئیس شورای راهبردی روابط خارجی از غنای مشترکات فرهنگی به عنوان یک نقطه قوت در توسعه روابط دو کشور یاد کرد و گفت: بر بستر این فرهنگ غنی می‌توان روابط را غنا بخشید و اختلافات جزیی نباید مانع گسترش روابط دو کشور شود.
 
حکمت حاجی‌اف دستیار سیاست خارجی رئیس جمهوری آذربایجان نیز با بیان اینکه یک فرصت تاریخی برای تعمیق روابط ایران و جمهوری آذربایجان وجود دارد، تصریح کرد که باکو آماده همکاری با تهران در توسعه راه‌های مواصلاتی شمال - جنوب و همچنین مسیر آقبند - کلاله برای ارتباط با نخجوان است.
 


( ۱ )

نظر شما :

جلال حاجی زاده ۱۵ بهمن ۱۴۰۳ | ۱۱:۵۶
تا زمانیکه سیاستمداران ما متوجه نباشند که آمریکا و اسرائیل دو روی یک سکه هستند و هیچ فرقی با هم ندارند ( دقیقا اهداف و استراتژی و پلانشان یکیست) راه دشواری در پیش خواهیم داشت . آمریکا چند هفته پیش با ارمنستان پیمان همکاری استراتژیک( نظامی، اقتصادی،سیاسی..) منعقد کردند، و هنوز هزاران نظامی آمریکا و اروپا در مرزهای ارمنستان با همسایگان مستقر هستند، علاوتا هزاران نظامی روس در پایگاهیشان در ارمنستان فعال هستند، و قراردادهای دفاعی مختلف بین ارمنستان و فرانسه،یونان و بقیه کشورهای مسیحی منعقد گردیده. ولی چه حکمتیست که ایران هیچ اعتراضی به ارمنستان نمیکند ( شاید هم ممنون از وقایع و رخدادهای ارمنستان است). ولی تاکید بر آذربایجان که مبادا با دیگر کشورها مناسبات نظامی داشته باشید ، ( مخصوصا اسرائیل که نوکر حلقه به گوش آمریکاست) یعنی چه فرقی بین پایگاه آمریکا با اسرائیل میباشد؟ چرا خودمان را قول می‌زنیم. چرا می‌خواهیم خود شیطان ( آمریکا) را معاف ولی نوچه های حلقه بگوشش ( اسرائیل) را منکوب کنیم، مثل معروف : به الاغ رورش نمی‌رسه پالانش را میکوبد!.