اقتصاد روسیه به لطف دیپلماسی همه را شگفت‌زده کرد

۱۸ بهمن ۱۴۰۲ | ۱۱:۴۳ کد : ۲۰۲۴۵۲۳ سرخط اخبار

با وجود تحریم‌های غرب و پیش‌بینی‌های تاریک صندوق بین‌المللی پول، روسیه سال گذشته میلادی را با رشد تولید ناخالص داخلی ۳ درصد به پایان رساند.

به گزارش ایسنا، ژان دو گلینیاستی، سفیر سابق فرانسه در روسیه، بیش از هر چیز «شایستگی دیپلماسی» را در این امر موثر می‌داند که مسکو موفق شده است بازارهای جایگزینی برای فروش مواد خام، عمدتاً در چین و هند پیدا کند.

به نقل از پراودا، این مدیر اندیشکده تحقیقات روابط بین‌الملل و استراتژیک فرانسه معتقد است، روسیه موفق به یافتن بازارهای جایگزین برای مواد خام شده است: اگر اروپایی‌ها خرید نفت روسیه را متوقف کردند، در جاهای دیگر، عمدتاً در چین و هند، فروخته شد؛ پیش‌ از این، هند تنها یک درصد از نفت روسیه را می‌خرید.

وی ادامه می‌دهد: «از سوی دیگر روسیه توانسته است با سایر کشورهای تولیدکننده برای حفظ قیمت‌های بالا به توافق برسد. سال برای کشاورزی روسیه هم خوب بود. آنها بزرگ‌ترین تولید غلات را در تاریخ خود داشتند. بسیاری از محصولات از واردات موازی از طریق ترکیه، ارمنستان، گرجستان یا امارات متحده عربی وارد می‌شوند. علاوه بر این، روسیه به تجارت با کشورهای غربی و خرید محصولاتشان ادامه می‌دهد که مشمول محدودیت‌ها نیستند - به‌عنوان‌مثال، اورانیوم و تیتانیوم.»

گلینیاستی توضیح می‌دهد، تولید صنعتی روسیه به میزان قابل‌توجهی افزایش‌یافته. هر ماه ۱۲۰ تانک تولید می‌کند. بیکاری به زیر ۳ درصد رسیده و دستمزدها افزایش‌یافته است.

جهش اقتصاد روسیه را می‌توان با نقاط کور تحریم‌های بین‌المللی نیز توضیح داد.

سفیر سابق فرانسه در روسیه عنوان می‌کند: وقتی تحریم می‌کنیم و نصف دنیا از آن پیروی نمی‌کنند، این تحریم‌ها دور زده می‌شوند. از آنجایی‌که طبیعت از خلاء بیزار است، خروج گسترده شرکت‌های اروپایی سرمایه‌گذاران جدیدی را جذب کرده است. به‌عنوان‌مثال، کارخانه‌های خودروسازی فرانسوی به برندهای چینی سپرده شده است.

گلینیاستی در پایان گفت: «بازار روسیه به سطح قبل از جنگ بازگشته است. چینی‌ها زمام امور را به دست گرفته‌اند.»


( ۳ )

نظر شما :