عمران خان خیال کوتاه آمدن ندارد
تکرار سناریوی بی نظیر بوتو یا تروری ساختگی؟
حسین فاطمی، روزنامه نگار
دیپلماسی ایرانی: عمران خان، نخست وزیر سابق پاکستان روز پنج شنبه گذشته در حاشیه یک گردهمآیی سیاسی هدف سوءقصد مسلحانه قرار گرفت.
یکی از مشاوران نزدیک عمران خان ضمن تایید این خبر به فرانسپرس گفت: «نخست وزیر پاکستان از ناحیه پا مورد اصابت گلوله قرار گرفته اما وضعیت باثباتی دارد.» بنا به گفته این منبع، عمران خان که در میان جمعیت حاضر در یک گردهمآیی سیاسی در «گوجرانواله»، یکی از شهرهای استان پنجاب واقع در شرق پاکستان هدف این حمله مسلحانه قرار گرفت.
رئوف حسن، از مشاوران نزدیک عمران خان با تاکید مجدد بر پایدار بودن وضعیت سلامتی نخست وزیر پاکستان اعلام کرد که یک نفر از مهاجمانِ این سوءقصد کشته شده و دومین نفر نیز توسط پلیس دستگیر شده است.
سناتور فیصل جاوید هم در حمله به کاروان عمران خان، از ناحیه صورت مورد اصابت گلوله قرار گرفت. تصاویر منتشر شده از جاوید نشان می دهد که لباس و صورت وی پس از اصابت گلوله، به خون زیادی آغشته شد.
واکنش ها
در پی سوء قصد ناکام به عمران خان، عارف علوی، رئیس جمهوری پاکستان با انتشار توییتی ضمن محکوم کردن این حمله، آن را تلاشی شرمآور و بزدلانه برای ترور خوانده و نسبت به بهبود وضعیت جسمانی عمران خان ابراز امیدوای کرده است.
شهباز شریف، نخست وزیر فعلی پاکستان نیز که به چین سفر کرده است در پیامی به این سوء قصد مسلحانه واکنش نشان داد و آن را به شدت محکوم کرد.
افزون بر آن وزارت امور خارجه عربستان تلاش برای ترور عمران خان، نخست وزیر سابق پاکستان را به شدت محکوم کرده است. وزارت امور خارجه عربستان بر ایستادگی ریاض در برابر هر چیزی که امنیت، ثبات و روند توسعه پاکستان را تهدید می کند، تأکید و اعلام کرد که در کنار پاکستان و مردم این کشور قرار دارد.
وزارت امور خارجه عربستان تصریح کرد که این کشور از همه تلاشها برای از بین بردن خشونت، افراطگرایی و تروریسم در همه اشکال و مظاهر آن حمایت میکند و برای پاکستان و مردم آن آرزوی امنیت، ثبات و رفاه دارد.
سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز در پیامی سوءقصد انجام شده علیه عمران خان، نخست وزیر پیشین پاکستان را محکوم کرد. ناصر کنعانی در این پیام از خداوند برای نخست وزیر پیشین و دیگر مجروحین این حادثه سلامتی و شفای عاجل مسئلت کرد.
خیز اپوزیسیونی عمران خان
عمران خان پس از یک دور کش و قوس سیاسی نهایتا آوریل گذشته در پی رای عدم اعتماد پارلمان پاکستان از قدرت کنار رفت، اما این به معنای پایان حیان سیاسی نخست وزیر سابق پاکستان نبود. چرا که وی در این مدت سعی داشته با مواضع، اقدامات و تصمیماتش به عنوان چهره محوری اپوزیسیون در پاکستان ظاهر شود که در تازه ترین مورد دست به برگزاری یک کاروان و راهپیمایی مردمی از جمعه هفته پیشین زد.
این راهپیمایی بزرگ که از شهر لاهور مرکز ایالت پنجاب استارت خورد با هدف اعمال فشار برای برپایی انتخابات زودهنگام پارلمانی و فراهم شدن زمینه بازگشت عمران خان به قدرت سازماندهی شده است.
نخست وزیر پیشین و ۷۰ ساله پاکستان از آغاز این راهپیمایی هر روز بر روی کانتینری که بر روی یک کامیون قرار دارد میایستاد و برای هزاران هوادار خود در شهرهای عبوری سخنرانی میکرد.
بازی سیاسی با چاشنی ترور
اگر چه با ترور پنج شنبه گذشته عمران خان، نخست وزیر سابق پاکستان بسیاری احتمال تکرار سناریوی بی نظیر بوتو (نخست وزیر فقید پاکستان) را مطرح می کنند، اما در یک گزاره دیگر باید به این نکته مهم نیز اشاره داشت که ناظران تحولات پاکستان درصدی، ولو اندک را برای ساختگی بودن این سوءقصد کنار گذاشت اند.
به هر حال در جریان تلاش های اپوزیسیونی عمران خان با هدف بازگشت به قدرت وقوع یک ترور و سوء قصد، کمک شایانی به وی در این مسیر خواهد کرد. چرا که ضمن افزایش محوبیت عمران خان در میان مردم پاکستان، وی با چرخاندن انگشت اتهام به هر فرد، جریان، حزب و چهره ای به عنوان عامل ترور به راحتی می تواند فشارها را بر برگزاری انتخابات رودهنگام تشدید کند. حال باید دید تلات پاکستان پس از این ترور چه سمت و سویی پیدا خواهد کرد؟/ایران
نظر شما :