پایان اعتماد مردم آمریکا به نیروهای نظامی این کشور
۲۰ سال جنگ آمریکا در خاورمیانه ثمری جز احساس خیانت نداشت
نویسنده: تحریریه ریسپانسیبل استیت کرفت
دیپلماسی ایرانی: نتایج یک نظرسنجی جدید که توسط یک سازمان مطرح محافظه کار از حزب جمهوری خواه صورت گرفته، نشان می دهد که اعتماد آمریکایی ها به آنچه که پیشتر قابل اعتمادترین نهاد در کشورشان به شمار می رفت، یعنی ارتش، به شدت کاهش یافته و به کمتر از 50درصد رسیده است.
طبق نتایج نظرسنجی بنیاد و موسسه ریاست جمهوری رونالد ریگان، تنها 45درصد از آمریکایی های شرکت کننده در نظرسنجی «اعتماد زیادی» به ارتش دارند و این در حالی است که این رقم دو سال پیش 70درصد و 9 ماه پیش در ماه مارس 56درصد بود. با این حال، این درصد از نتایج نظرسنجی گالوپ در سال 2021 بالاتر است؛ در آن نظرسنجی تنها 37درصد از آمریکایی ها به ارتش اعتماد «بسیار» یا «بسیار زیاد» داشتند. این، کمترین امتیاز از سال 2001 تا کنون است.
ریچارد زاخیم، مدیر اجرایی این بنیاد، ضمن اشاره به اینکه نتایج نظرسنجی به دلایل کاهش آمریکایی ها به ارتش در این روزها اشاره ای ندارد، گفت که اتفاقاتی مانند رویدادهای پس از قتل جورج فلوید توسط نیروهای پلیس و اعزام نیروهای گارد ملی به شهرهای آمریکا در مواجهه با اعتراض ها، به ویژه در واشنگتن دی سی، در این کاهش اعتماد عمومی موثر بوده اند. او در یک گمانه زنی به وال استریت ژورنال گفت: «این حس منفی عمومی (به ارتش و نیروهای نظامی) بیشتر از رهبری سیاسی ناشی می شود. احتمالا دلیل آن این است که مقامات منتخب و رهبران غیرنظامی ارتش را سیاسی کرده اند.»
اگرچه همانطور که زاخیم اشاره کرد، استفاده از نیروهای ارتش در داخل ایالات متحده و در مقابله با تظاهرات احتمالا در کاهش اعتماد عمومی به نیروهای نظامی نقش داشته، اما مسائل دیگری نیز بر این مساله تاثیر داشته است. بارها درباره احساس فزاینده مورد خیانت قرار گرفتن و واکنش های منفی و نارضایتی به فرماندهان نظامی در طی 20 سال گذشته و از زمان شروع جنگ های بی پایان آمریکا پس از 11 سپتامبر 2001 مطلب نوشته شده است؛ نارضایتی و احساسات منفی که با خروج ناگهانی نیروها از افغانستان و هرج و مرج متعاقب آن در این کشور و قدرت گرفتن دوباره طالبان به اوج خود رسید. شکست این جنگ ها (نظرسنجی های متعددی نشان دادند که آمریکایی ها این جنگ ها را یک شکست تمام عیار برای کشور خود می دانند)، به علاوه مساله سیاسی شدن روزافزون ارتش به ویژه در سال های اخیر، اعتماد مردم به نهاد نظامی را تا اندازه زیادی از بین برده است. تنها 40درصد از شرکت کنندگان در نظرسنجی موسسه ریگان گفتند که به فرماندهی ارتش و ریاست جمهوری اعتماد دارند که به شیوه ای کاملا حرفه ای، و نه سیاسی، عمل می کند.
نتایج نظرسنجی بنیاد ریگان همچنین نشان داد که 59درصد از آمریکایی ها معتقدند جنگ اساسا «یک شکست» بوده که نمی تواند یک نتیجه تصادفی باشد. در ماه فوریه گذشته 50درصد مردم جنگ را شکست می دانستند. به رغم این مساله، جالب است که 49درصد شرکت کنندگان رئیس جمهوری جو بایدن را به دلیل مدیریت و اجرای بد خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان مقصر می دانند و شماتت می کنند. 20درصد هم معتقدند که این خروج نتیجه برنامه ریزی ضعیف نظامی بوده است. 13 نیروی آمریکایی در جریان خروج از افغانستان کشته شدند.
در همین حال که بسیاری از مردم آمریکا اعتماد خود را به ارتش از دست داده اند، 40درصد از شرکت کنندگان گفتند باور دارند ایالات متحده باید نیروهای خود را به تایوان بفرستد و از آن در برابر حمله چین دفاع کند. این، به این دلیل است که اکثریت 52درصدی شرکت کنندگان در نظرسنجی چین را بزرگ ترین تهدید امنیت ملی حال حاضر برای ایالات متحده می دانند. چهار سال پیش تنها 21درصد از آمریکایی ها به چین به چشم یک تهدید می نگریستند.
منبع: ریسپانسیبل استیت کرفت / تحریریه دیپلماسی ایرانی 34
نظر شما :