مشاجره لفظی شدید در جلسه شورای امنیت درباره سوریه
جلسه روز چهارشنبه شورای امنیت درباره سوریه شاهد درگیری لفظی شدیدی میان آلمان از یک سو و روسیه و چین از سوی دیگر بود تا جایی که مسکو و پکن درباره حق برلین برای درخواست کرسی دائمی در این نهاد بینالمللی ابراز تردید کردند.
به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه فرامنطقهای القدس العربی، در جلسهای که به دلیل شیوع ویروس کرونا به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، کریستوف هوسگن، نماینده آلمان گفت: بسیار مسخره است که بابت نرسیدن کمکهای بشردوستانه به سوریه متاسف باشیم در حالی که ژوئیه در همین منطقه شاهد بودیم که چگونه روسیه و چین مانع از رسیدن کمکهای بشردوستانه به این کشور شدند.
مسکو و پکن اوایل ژوئیه از حق وتوی خود برای جلوگیری از انتشار پیشنویسی آلمانی-بلژیکی درباره تمدید یک ساله ارسال کمکهای بشردوستانه به سوریه از طریق دو گذرگاه مرزی با ترکیه که دولت بشار اسد کنترل آنها را ندارد، استفاده کرده بودند.
نماینده آلمان در شورای امنیت افزود: روسیه و چین به جای اینکه هر بار از موانع شکایت کنند، باید از طرح خود عقبنشینی کرده و اجازه دهند نقاط عبور بیشتر باز شوند تا مردم بتوانند غذا و داروی مورد نیازشان را به دست آورند.
او در ادامه گفت: در پایان دو سالی که در شورای امنیت بودیم، باید راستگو باشیم: این شورا مردم سوریه را رها کرد، روسیه نه فقط از اسد حمایت نکرد بلکه در رنج و مرگ مردم سوریه نقش داشت.
عضویت غیر دائم آلمان در شورای امنیت پس از دو سال در تاریخ ۳۱ دسامبر پایان مییابد و این آخرین نشست شورای امنیت درباره سوریه در سال جاری میلادی و نیز آخرین نشستی بود که آلمان میتوانست درباره پرونده سوریه تغییری ایجاد کند.
بیشتر نشستهای دو سال اخیر شورای امنیت درباره پرونده سوریه شاهد درگیریهایی میان برلین و مسکو بودهاند.
دیمیتری پولیانسکی، معاون نماینده روسیه در شورای امنیت در پاسخ به اظهارات نماینده آلمان گفت: اگر شورای امنیت واقعا سوریه را رها کرده دلیل آن رفتار ریاکارانه آلمان و سایر غربیها است.
پولیانسکی خطاب به نماینده آلمان گفت: شما این دیدار را به یک خداحافظی فوقالعاده تبدیل کردید اما آشکارا بگویم ما هرگز دلتنگ شما نخواهیم شد. به لطف شما تعدادی از اعضای سازمان ملل که در گذشته بحث میکردند که آلمان باید عضو دائم شورای امنیت باشد، اکنون از خود سوال میکنند آیا شایسته است این حجم از استهزاء و تمسخر در این سالن وجود داشته باشد؟
یاو شاوجون، نماینده چین در شورای امنیت نیز سخنرانی نماینده آلمان را به سخره گرفته و تاکید کرد: تحریمهایی که آمریکا و اتحادیه اروپا بر دولت سوریه اعمال کردند، مانع از اجرای پروژهها و طرحهای انسانی در سوریه شدند زیرا آنها اجازه انتقال بودجه لازم برای اجرای این طرحها را نمیدادند.
این دیپلمات چینی افزود: اگر آلمان میخواهد به شورای امنیت ملحق شود، مسیر پیش رویش دشوار خواهد بود، عملکرد آلمان در شورای امنیت نه در سطح انتظارات جامعه جهانی و نه در سطح انتظار شورا بوده است.
شورای امنیت پنج عضو دائم دارد که از حق وتو برخوردار هستند این کشورها شامل روسیه، چین، آمریکا، انگلیس و فرانسه هستند، همچنین این شورا ۱۰ عضو غیر دائم دارد که برای عضویت به مدت دو سال انتخاب میشوند.
انتهای پیام
نظر شما :