تلاش تلآویو برای رفع نگرانی های نظامی خود

«اف-۳۵» های جدید اسرائیل می توانند تهدیدی برای ایران باشند؟

۰۲ دی ۱۳۹۸ | ۱۴:۰۹ کد : ۱۹۸۸۳۵۷ اخبار اصلی خاورمیانه
به گفته شرکت لاکهید مارتین، سازنده جنگنده های «اف-۳۵»، رادار این جت ها پیشرفته ترین در میان همه جت های جنگنده است و می تواند امکان شناسایی و رهگیری «تهدیدهای هوایی که در ارتفاع پایین و با سرعت بالا پرواز می کنند» را فراهم آورد. این مساله با توجه به تهدیدهای جدید ایران و گروه های تحت حمایت آن از جمله حزب الله برای اسرائیل، اهمیت دارد...
«اف-۳۵» های جدید اسرائیل می توانند تهدیدی برای ایران باشند؟

نویسنده: ست اف. فرانتزمَن

دیپلماسی ایرانی: به گفته شرکت لاکهید مارتین، سازنده جنگنده های «اف-35»، رادار این جت ها پیشرفته ترین در میان همه جت های جنگنده است و می تواند امکان شناسایی و رهگیری «تهدیدهای هوایی که در ارتفاع پایین و با سرعت بالا پرواز می کنند» را فراهم آورد. این مساله با توجه به تهدیدهای جدید ایران و گروه های تحت حمایت آن از جمله حزب الله برای اسرائیل، اهمیت دارد. ایران و گروه های متحد آن در منطقه به دنبال هدف گیری دقیق زرادخانه موشکی خود هستند و رادارهای اف-35 ظاهرا می تواند نقش قابل توجهی در خنثی سازی این تهدیدها ایفا کند.

گری نورث، معاون خدمات مشتریان لاکهید مارتین می گوید که رادار «ای پی جی-81 اِی ای اس اِی» که روی اف-35 نصب شده، نمایشی از اسکن های الکترونیکی فعال ارائه می دهد که آگاهی از موقعیت و چشن اندازی از فضای درگیری فراهم می کند: «ماهیت اسکن الکترونیکی در قیاس با اسکن مکانیکی به منای امکان اسکن سریع در هر جهت ممکن است.» این رادار داده ها را دریافت می کند و به اف-35 اجازه می دهد که ماموریت خود را با استفاده از ترکیبی از دیگر فناوری ها و ارتباطات داده که ارتش های نسل پنجم از آن استفاده می کنند، انجام دهد. «بررسی دفاع موشکی» در سال 2019 اعلام کرد که اف-35 توانایی ردگیری و نابود کردن موشک های کروز مهاجم را دارد.

اسرائیل اف-35 های خود را برای مقابله با تهدیدهایی که با آن مواجه است، از جمله موشک هایی که در ارتفاع پایین پرواز می کنند و توانایی هدف گیری دقیق دارند، اصلاح کرده است. اسرائیل سامانه دفاع هوایی پیچیده ای همچون گنبد آهنین و دیوید اسلینگ دارد که از آنها برای مواجهه با حملات موشکی استفاده می کند. اف-35 های اسرائیل از دسامبر 2017 عملیاتی شده اند؛ اسرائیل تا تابستان سال جاری میلادی 16 تا از 50 جنگنده خود را دریافت کرده و باقی را هم تا سال 2024 دریافت خواهد کرد. اسرائیل ناوگان هوایی اف-35 های خود را با دیگر جنگنده ها از جمله اف-15 ها که قبلا آنها را اصلاح و به رادارهای پیشرفته مجهز کرده بود، تکمیل کرده است. اسرائیل همواره روی جت های جنگنده خود یکسری اصلاحات انجام داده که از نمونه آنها می توان به تمرکز بر رادارهای بهتر، ارتباط داده و جنگ افزارهای الکترونیک اشاره کرد. اما ردیابی موشک های کروز که در ارتفاع پایین پرواز می کنند، مساله ای بود که طراحان رادار در چند دهه گذشته با آن درگیر بودند. برخی از گزارش ها حاکی از آن است که حتی به رغم اصلاحات اخیر، اگر اف-35 بخواهد در برابر موشک های کروز مورد استفاده قرار بگیرد، احتمالا مجبور است یک سری مهمات خارجی حمل کند که احتمالا قابلیت پنهان شدن از روی رادار آن را از بین می برد. این یکی از دلایل اصلی لزوم استفاده از آن در ترکیب با دیگر هواپیماها و سامانه ها برای به حداکثر رساندن قابلیت های آن است.

طبق مقاله ای درباره «توازن نظامی» که توسط موسسه بین المللی مطالعات استراتژیک منتشر شد، «پهپادها با قابلیت رادارگریزی و تجهیز به مهمات با قابلیت هدف گیری دقیق و موشک های کروز» یکی از چالش های اصلی برای اسرائیل به شمار می روند. اسرائیل به ویژه با افزایش موشک های کروز ایران و رزمایش های نظامی متداول این کشور با موشک های کروز و موشک های بالستیک و مهمات سنگین که عمدتا قابل استفاده توسط هواپیماهای بدون سرنشین انتحاری هستند، این تهدیدها را جدی تر گرفته است. ایران اخیرا موشک ضدکشتی کروز آزمایش و اعلام کرده که یکی از موشک های کروز آن برد 2هزار کیلومتری دارد.

براساس بررسی های مربوط به حمله Abqaiq ، واشنگتن ارزیابی کرده است که هواپیماهای بدون سرنشین و موشک های کروز از شمال عراق وارد شده و در حدود 200 کیلومتری شمال غربی هدف حرکت کرده اند. چالش اسرائیل در مواجهه با تهدیدهای مشابه مشکلی است که ایالات متحده در گذشته به آن نگاه کرده است. بنا بر گزارش ها، در سال 2015 پنتاگون به دنبال سپر موشکی کروز بود که شامل راداری باشد که F-16 ها را قادر به شلیک موشک ها می کند. F-35 هم اکنون می تواند امضای مادون قرمز موشک ها، از جمله موشک های بالستیک را نیز تشخیص دهد. قابلیت های کامل آن، یا اینکه استفاده از آن به عنوان بخشی از سیستم دفاع موشکی ارزشمند است، هنوز در ایالات متحده مورد بحث قرار می گیرد.

طبق تحقیقاتی که درباره حمله به تاسیسات عبقیق در عربستان سعودی (توسط حوثی های یمن) صورت گرفته، پهپادها و موشک های کروز از فاصله حدودا 200 کیلومتری شلیک شده اند. اسرائیل از دیرباز نگران چنین تهدیدی بوده و طبق برخی گزارش ها، پنتاگون در سال 2015 درصدد ایجاد یک حفاظ موشکی متشکل از رادارها و جنگنده های اف-16 برای ردگیری و نابودی چنین موشک هایی برآمده است. ظاهرا اف-35 های کنونی اسرائیل اشعه مادون قرمز موشک ها از جمله موشک های بالستیک را تشخیص می دهد.

اف-35 های اسرائیل در حال حاضر در منطقه فعال هستند و بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، به ایران هشدار داده که این جت های جنگنده می توانند برای هدف گیری اهدافی در این کشور مورد استفاده قرار بگیرند. در سال 2018 تصاویری از پرواز یک اف-35 بر فراز بیروت منتشر شد. نیروی هوایی اسرائیل در ماه های اخیر به طور فزاینده علیه نیروهای ایرانی در سوریه اقدام کرده است. نفتالی بنت، وزیر دفاع جدید اسرائیل، تهدید کرده که سوریه را به ویتنام ایران تبدیل خواهد کرد و "نیروهای ایران در ماسه های بیابان های سوریه غرق خواهند شد." ایران تاکنون از مهمات با هدف گیری دقیق یا موشک های کروز خود برای اقدام علیه اسرائیل از سوریه استفاده نکرده، اما برخی گزارش ها از انتقال موشک های بالستیک ایران به عراق و کمک های ایران به حزب الله برای افزایش دقت هدف گیری موشک های آن حکایت دارد. اسرائیل در سال های گذشته همواره درباره تهدیدهای چندجانبه به ویژه از سوی ایران نگرانی داشته و در صورت تحقق این نگرانی ها، امیدوار است که اف-35 بتواند کمک رسان باشد.

منبع: نشنال اینترست / تحریریه دیپلماسی ایرانی 34

کلید واژه ها: اف-35 تهدید ایران برای اسرائیل نگرانی اسرائیل از موشک های ایران


( ۱۸۰ )

نظر شما :

پارسی ۰۲ دی ۱۳۹۸ | ۱۶:۲۸
خبر جدیدی هم در خبرگزاری اسپوتنیک روسیه خوندم که اسرائیل F35 رو به بمب اتم هم مجهز میکنه.
در جواب پارسی ۰۲ دی ۱۳۹۸ | ۱۸:۳۶
احتیاجی به این کار نیست چون بهترین روش برای شلیک موشک های اتمی برای اسرائیل استفاده از زیردریایی های این کشور میباشد که سالهاست در اقیانوس هند و دریای عمان ایران را تحت نظر دارند. و اسرائیل هم خیلی وقت است این آمادگی را دارد.
احسان ۰۲ دی ۱۳۹۸ | ۲۰:۳۳
اسرائیل بهترین امکانات را دارد اما خوب میداند امروزه امکان استفاده از امکاناتی مانند بمب اتم وجود ندارد زیرا استفاده از بمب اتمی به معنای کشتار وسیع و در موج دوم ایجاد غبار هسته ای است که نه تنها ایران بلکه کشور های همجوار را تحت تاثیر مستقیم قرار میدهد کشورهایی که اتفاقا بمب اتمی هم دارند واصولا اجازه استفاده این تسلیحات را به متحدین آمریکا خصوصا اسرائیل نخواهند داد آنهم به هزار و یک دلیل که عمده ترین آنها این است که سقوط نظام فعلی ایران به معنای تقدیم خاورمیانه به آمریکا است که برخلاف منافع این گروه است اما در مورد f35 ها این هواپیما محدودیت شعاع عملیاتی دارد و کم عقل ترین حکمای کشورهای همجوار هم حاضر نیست خطر میزبانی برای حمله به ایران را به جان بخرد جدا از آنکه ایران کشور وسیعی است و به راحتی تسلیم نخواهد شد و برای تسلیم شدن باید بیش از نیمی از ایران نابود شود که البته در این صورت دیگر اشغال آن توجیه اقتصادی ندارد!!! و در آخر اسرائیل خوب می داند ایران در حال حاضر موفق به ساخت موشک هایپر سونیک شده است و البته در حال توسعه وسیع این فنآوری است فناوری که عملا غیر قابل مقابله است!!! وعملا گنبد آهنین یا هر گنبد دیگری امکان رهگیری و انهدام این نوع موشک را در هنگام شیرجه نهایی ندارد و عملا تنها امکان هدف گیری این نوع موشک هنگام حرکت در جو یا هنگام پرتاب وجود دارد بنابراین خرید f35برای اسرائیل بیشتر هدف تبلیغاتی دارد و علاوه براین گنبد آهنین و f35. بیشتر برای مقابله با موشک های حزب الله وحمله به مواضع این گروه ‌کاربرد دارد نه دشمن سرسختی مثل ایران که حتی اگر کاملا ویران شود ایدئولوژی و نیروهای نیابتی اش تا سالها خطری بزرگ برای اسرائیل خواهند بود
iranzamin ۰۲ دی ۱۳۹۸ | ۲۰:۴۸
بمب اتم خودکشی است عمرأ از آن استفاده نخواهد شد دوباره چون آخرهای این کره خاکی خواهد بود ؟
عبدالله ۰۴ دی ۱۳۹۸ | ۰۷:۰۴
چیزیکه مقدرباشه حتمی اتفاق خواهد افتاد زیرا انتقام خونهای بناحق ریخته شده را باید از ظالمان بستاند در غیر اینصورت باید در انسانیت خودمون و در اعتقاداتمون شک داشته باشیم انقلاب برای تثبیت عدالت اجتماعی بود نه برای ظلم و ستم شرمندگی از کرده خویش تا کی این سفره برای همگان است نه برای قشر خاص باید اشتباهات جبران شود تا همگان در رفاه و اسایش باشند زندگی یعنی پویایی نه سرشکستگی و خفت و خاری-------
سیدحسن ۲۰ فروردین ۱۴۰۱ | ۰۵:۰۴
عزیزم اونا که تو داخل فیلم دیدی افکار مشوش کارگردانی است که کف اقیانوس هند یک زیردریایی ارمیده کارکنان قهوه میل میکنند و اسمان خلیچ فارس رصد میکنند الان فقط کافیه ناوهای ایرانی مختصات تعین شده رو به واحد عملیات زیرسطحی بده اقیانوس هند که سهله اقیانوس ارام هم باشه به اقیانوس اهن پاره اسراییلی تبدیل میشه خوبه دنیا میدونه اسرائیل نیروی دریایی انچنانی نداره اون ول کن پشت سرت چیه اهه چیزی نیس یه پهپاد سپاه بود نترس