آمریکا به دنبال مجازات مجرمان حقیقی در خاورمیانه نیست

تحریم‌های تماما سیاسی ایالات متحده علیه ایران

قوانین تحریمی ایالات متحده عمدتا چیزی بیشتر از اجرای سیاست خارجی با ابزاری دیگیر نیستند. اکنون کانادا به درخواست ایالات متحده مدیر مالی شرکت هوآوی را به جرم نقض تحریم های آمریکا علیه ایران، دستگیر کرده است. ظاهرا در دوره تحریم ها، هیچ شرور و جنایتکار دیگری غیر از آنهایی که تحریم ها را نقض می کنند، وجود ندارد.
تحریم‌های تماما سیاسی ایالات متحده علیه ایران

نویسنده: الکس لو

دیپلماسی ایرانی: اگرچه قوانین تحریمی آمریکا در ظاهرا ماهیتی حقوقی دارند، اما عمدتا چیزی بیش از ابزاری برای پیشبرد سیاست خارجی نیستند. این مساله به ویژه در ارتباط با ایران کاملا مشهود است، (ایران به توافق هسته ای بین المللی و قانونی پایبند مانده و با این حال، آمریکا یکجانبه از توافق خارج شده و تحریم ها را مجددا اعمال کرده و اکنون هم در صدد مجازات ناقضان آن بر آمده است.) وقتی کار به جایی می رسد که دادستان های آمریکا پرونده هایی را علیه خارجی ها تشکیل می دهند و آنها را به اتهام نقض تحریم های اعمالی از سوی ایالات متحده مجرم می دانند و از احتمال محکومیتشان به دوره ای طولانی در زندان سخن می گویند، هیچ واکنشی غیر از ابراز تاسف نمی توان نشان داد.

آنچه اکنون قابل پیش بینی است، جنگی طولانی مدت بر سر استرداد سابرینا منگ وانژو فرد شماره 2 شرکت هوآوی از کاناداست. لازم به ذکر است که آنچه اکنون به عنوان اتهام نقض تحریم های ایران توسط شرکت مخابراتی چینی مطرح شده، پیش از توافق هسته ای ایران و جنگ هوایی وحشیانه ی عربستان در یمن، صورت گرفته است. اتفاق افتاد. یادآوری پس زمینه ژئوپولتیک تحریم های ایران که مدام لغو و مجددا اعمال می شوند نیز لازم است.

در حقیقت، اگر مسلمان نباشید یا در خاورمیانه زندگی نکنید، احتمالا تفاوت چندانی را بین نظام ایران و پادشاهی سعودی از نظر مشروعیت سیاسی، احساس نخواهید کرد؛ اما واقعیت این است که ایران از دشمن قسم خورده خود در منطقه بسیار دموکراتیک تر است.

جنگ بی رحمانه و وحشیانه ائتلاف (تحت رهبری سعودی) در یمن که اکنون سه سال از آغاز آن می گذرد، تا کنون نزدیک به 12 میلیون نفر از مردم این کشور را در معرض قحطی و بیماری قرار داده است. عربستان رهبری این جنگ را بر عهده دارد و ارتش ایالات متحده هم اسلحه و تدارکات کلیدی را فراهم می کند. شواهد گسترده ای وجود دارد مبنی بر اینکه ریاض و متحدش یعنی دولت یمن جنایات جنگی مرتکب شده اند.

اگر آمریکا به طور ضمنی در آن جنایات شریک نبود و در برابر آنچه مداخله ایران در یمن می نامد از عربستان سعودی حمایت نمی کرد، این احتمال زیاد بود که اکنون واشنگتن در یک موضع گیری اخلاقی تحریم هایی را علیه ریاض اعمال کند. تازه مساله قتل بی رحمانه جمال خاشقجی روزنامه نگار مخالف سعودی نیز مطرح است. با این حال، واشنگتن همواره در واکنش به خاندان سلطنتی سعودی و در مجازات آنها با ملاطفت برخورد کرده است.

در مقابل، کاخ سفید تحت فرمان «دونالد ترامپ» تصمیم می گیرد که به صورت یکجانبه از توافق هسته ای بین آمریکا، ایران و پنج کشور غربی دیگر خارج شود و تحریم ها علیه دشمن دیرینه خود را مجددا اعمال کند. هیچ شواهد و مدارکی وجود ندارد که نشان دهد ایران به تعهدات خود در توافق عمل نکرده و آن را نقض کرده است. اقدام آمریکا صرفا بر مبنای سیاست گذاری ها برای قدرت بیشتر است و وجاهت قانونی ندارد.

کنایه شرایط در این است که واشنگتن خود به دلیل شرایط و تهدیدهای موجود در خاورمیانه مقصر است. او خود با براندازی رژیم صدام حسین و نابودسازی عراق به عنوان یک کشور، مانع اصلی در برابر ایران در منطقه را از بین برده و مسیر را برای افزایش نفوذ این کشور در سراسر منطقه هموار ساخته است. در این دوره ابراز تاسف درباره افزایش نفوذ و قدرت ایران، افراد شرور و مجرمان زیادی وجود دارند، اما به نظر می رسد که از نظر آمریکا، تنها آنهایی که تحریم ها را نقض کرده اند، مستحق مجازات هستند.

منبع: سوث چاینا مورنینگ پست / تحریریه دیپلماسی ایرانی 34

کلید واژه ها: تحریم های ایران نقض تحریم های ایران مقابله با نفوذ ایران در منطقه دستگیری مدیر مالی هوآوی حمایت آمریکا از جنگ سعودی در یمن جنایات جنگی عربستان در یمن


( ۳ )

نظر شما :

Aa ۲۲ آذر ۱۳۹۷ | ۱۳:۳۳
بیاد دارید قبل از شروع مذاکرات برجام و در زمان مذاکرات چقدر خیلی ها داد زدن و گفتند این مذاکرات تله است و به نا کجا آبادها میرود نکنید این غلط است ولی هیچکس باور نکرد چون گروه اقای ظریف ساده لوحانه ایمان داشتند که برد برد امکان دارد و ثابت شد که کل برجام شد برد برای غرب و سردرد و باخت برای ایران. چگونه امکان دارد به کسانی اعتماد کرد که آرزوه دارند سر به تن هیچ کدام مان نباشدوو... ولی گوش شنوا نبود.