گزارش دیپلماسی ایرانی از جلسه هفتگی سخگوی وزارت امور خارجه با خبرنگاران

قاسمی: سفر ظریف به بروکسل درباره برجام است نه مسائل داخلی ایران

۲۳ دی ۱۳۹۶ | ۲۱:۲۱ کد : ۱۹۷۴۲۵۰ خاورمیانه انتخاب سردبیر
خدشه ای در روابط ایران و چین به وجود نیامده است/ واکنش متناسب ایران در قبال هر گونه رفتاری از سوی ترامپ می تواند آنها را پشیمان کند/ سفر ظریف به بروکسل هیچ ارتباطی با مسائل داخلی ایران ندارد و صرفا درباره برجام است.
قاسمی: سفر ظریف به بروکسل درباره برجام است نه مسائل داخلی ایران

دیپلماسی ایرانی: بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت امور خارجه در جلسه هفتگی خود با خبرنگاران در مقر وزارت امور خارجه به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.

وی در پاسخ به این سوال که چین محدودیت هایی که در رابطه با ایران ایجاد کرده است، گفت: «ما با چین همکاری های گسترده ای داریم. اما این بدان معنا نیست که مشکلی در روابط شرکت های ایران با چین روی ندهد. من خبری ندارم که چین محدودیت یا مشکلی برای شرکت های ایرانی از سوی چین اعمال شده باشد. این مشکلات میان شرکت ها احتمالا وجود داشته باشد که شاید در برخی مسائل با یکدیگر به تفاهم نرسیم. ما روابط بسیار خوبی با چین داریم و این مسائل نمی تواند مشکلی در روابط ما با چین اثر بگذارد.»

وی در پاسخ به سوال دیگری درباره تایید برجام توسط ترامپ در روز 22 دی ماه گفت: «من در این باره پیش داوری نمی کنم. اما همه سناریوها مطرح است و ما برای هر گونه سناریو یا تصمیم آماده ایم. همه سناریوها مطرح است و روزی میز جمهوری اسلامی ایران قرار دارد و متناسب با اقدامات طرف مقابل نسبت به آن اقدام می شود. برجام یک معاهده بین المللی است و در صورت خروج امریکا از برجام یا هر گونه برخورد غیرمنطقی امریکایی ها با برخورد مناسب و قاطع جمهوری اسلامی ایران مواجه خواهد شد. اگر امریکایی ها دچار خطر فاحش شوند با اقداماتی که جمهوری اسلامی ایران در نظر دارد قطعا به پشیمانی امریکا منجر خواهد شد.»

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در پاسخ به سوال دیگری درباره اظهارات دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام که گفته بود نشستی در اربیل برگزار شده که اغتشاشات اخیر را موجب شده است، گفت: «بر اساس سخنان آقای بارزانی در اقلیم از اهمیت خاصی برخوردار است و تصور نمی کنم این حرف با دقت لازم زده شده باشد. کما این که ما شاهدی برای این ادعا در وزارت خارجه نداریم.»

وی درباره سفر رئیس مجلس اردن به ایران گفت: «برقراری روابط با کشورهای همسایه از اولویت برای ایران برخوردار است. ما با اردن رابطه سیاسی داریم و ما از هر گونه گفت و گو و تماس و رفت و آمد استقبال می کنیم. ما فکر می کنیم که گفت وگو و تماس می تواند باعث گسترش روابط و بهبود اوضاع منطقه ای منجر شود.»

وی درباره دعوت از سفر دکتر ظریف به بلژیک درباره توضیح مسائل اخیر داخلی ایران گفت: «ما با اتحادیه اروپا و کشورهای اروپایی روابط سازنده و مستمری داریم. اگر چه اسرائیلی ها تلاش می کنندد قلب واقعیت کنند. اما با توجه به زمان نزدیکی به حوزه برجام یعنی 13 ژانویه و 22 دی خانم موگرینی از دکتر ظریف و سه وزیر امور خارجه فرانسه، انگلیس و آلمان دعوت کرده است تا گفت وگویی صورت پذیرد. تاکید می کنم آن چه درباره این سفر گفته می شود و سعی می کنند کینه توزانه آن را به مسائل داخلی ایران ربط دهند بی اساس است، اصل موضوع برای این دعوت برجام است و هیچ ربطی مسائل داخلی ایران ندارد. این سفر احتمالا آخر همین هفته برگزار خواهد شد. یعنی قطعا قبل از 13 ژانویه این سفر انجام خواهد شد.»

بهرام قاسمی درباره انتخابات مجلس عراق و سیاست های ایران برای حفظ وحدت در میان گروه ها و مسئولین عراقی گفت: «آن چه برای ما مهم است ثبات و امنیت و دوستی بین همه قومیت ها و مذاهب در عراق به عنوان یک کشور دوست و همسایه و دموکراتیک و مردمی است. عراق کشوری است که توانسته با تروریست مبارزه با کند و آنها را از خاک خود بیرون بکنند. عراقی ها یک اتفاق میمون که همان انتخابات است پیش رو دارند. ما امیدواریم مردم عراق هر آن چه می پسندند و فکر می کنند که برایشان مفید است دنبال کنند. به هر حال رقابت های سیاسی و اقتصادی وجود دارد و نباید اختلافات سیاسی بین گروه های عراقی باعث نگرانی شود. برگزاری خوب انتخابات در عراق می تواند باعث ثبات هم در عراق و هم در منطقه شود و امیدواریم نتایج آن مطلوب مردم شریف عراق قرار بگیرد.»

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره اعزام هیئت کارشناسی جمهوری اسلامی ایران به کانادا گفت: «تاریخی برای این سفر تنظیم نشده است ولی تماس های ما با دولت کانادا قطعا ادامه خواهد یافت و تلاش می کنیم به نتایج مطلوب برسیم. ولی فکر نمی کنم تاریخی در آینده نزدیک برای این سفر در نظر گرفته شده باشد.»

وی درباره سفر امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه به ایران نیز گفت: «روابط ایران و فرانسه در سطح بسیار عالی قرار دارد. در سطوح عالی تماس های دو کشور وجود دارد. تماس ها در سطح روسای جمهور و وزاری امور خارجه و دیگر مقامات برقرار است. دو طرف مصمم هستند روابط را به نحو احسن پیش ببرند. ولی صرف انجام سفر برای سفر برای جمهوری اسلامی ایران مطرح نیست. هر سفری نیازی به پیش نیازها و مقدمات دارد. ما برای سفر آقای مکرون و وزیر امور خارجه در حال برنامه ریزی هستیم. این سفر حتما انجام خواهد شد و در دستور کار دو کشور قرار دارد. این وضعیت همچنان پابرجاست. ما روابط خود با فرانسه را مهم می دانیم. فرانسه از دیر باز در ایران حضور داشته است.»

وی درباره مواضع فرانسه در نشست شورای امنیت گفت: «مواضع فرانسه در این نشست منطقی و مطلوب بود و علی رغم پافشاری های منفی امریکا مواضع فرانسه در جهت دفاع از برجام و در حد انتظارات ما بود. ما امیدوار هستیم تلاش های عناصر مخرب نتواند موثر واقع شود و ما بتوانیم در یک جهت گیری دقیق در مسیر استحکام روابط قدم برداریم.»

وی درباره سیاست جمهوری اسلامی ایران نسبت به مساله فلسطین و بحث دو دولتی گفت: «سیاست جمهوری اسلامی ایران در قبال فلسطین تغییر نخواهد کرد، تا زمانی که اشغال وجود دارد مقاومت نیز وجود دارد. تا زمانی که دونالد ترامپ از اسرائیل حمایت یک جانبه می کند این سیاست هم ادامه می یابد. آن چه در مجمع عمومی گذشت باید امریکا اگر می خواهد در مسیر درستی حرکت کند باید به واقعیت های جهان واقف شود و دست از حمایت های بی چون و چرا از رژیم اشغالگری قدس بردارد.»

وی در پاسخ به اظهارات برخی نمایندگان کنگره امریکا برای اعمال تحریم های جدید به دلیل اغتشاشات اخیر در ایران گفت: «این سیاست های ایذایی چیز جدیدی نیست و وجود داشته و باز هم وجود خواهد داشت. ما در 7 دهه و به خصوص چهار دهه گذشته شاهد سیاست های کینه دوزانه امریکایی ها بودیم. ایالات متحده با توجه با بازخوردی که از سیاست های تحریمی گذشته خود داشته است باید درک کند که چنین اقداماتی نمی تواند سیاست های به حق ایران را تغییر دهد و ایران سیاست خود را در عرصه جهانی دنبال خواهد کرد.»

وی درباره مذاکرات سوریه و این که احتمالا امیر عبداللهیان، معاون سابق عربی آفریقایی جمهوری اسلامی ایران به عنوان نماینده ایران برای این نشست انتخاب شده است، گفت: «این نشست در ادامه نشست های گذشته درباره سوریه است. همچنین قرار است این نشست قبل از نشست آستانه 9 در ماه فوریه برگزار خواهد شد. شورای عالی امنیت ملی با توجه به ترکیبی که دارد بر این مذاکرات نظارت دارد. این که چه کسی در اجلاس های آتی نمایندگی ایران را عهده دار خواهد بود من اطلاع دقیقی ندارم و آن نامی که برده شده در حد گمانه زنی است. چیزی در شرایط کنونی تغییر نکرده است، ما طبق روال قبلی روند را دنبال خواهیم کرد و اگر اتفاقی بیفتد اعلام خواهد شد.»

بهرام قاسمی درباره تحریم صدا و سیما توسط ایالات متحده گفت: «مواضع ما درباره این زیاده خواهی ها روشن است. این اقدامی بی اساس و سیاستی شکست خورده است و ناشی از شکست های پی در پی ایالات متحده در قبال جمهوری اسلامی ایران است و در نهایت راه به جایی نخواهد برد و نتیجه ای برای امریکا در بر نخواهد داشت. از ایالات متحده و دونالد ترامپ دعوت می کنیم که واقع بین باشد و از فضای مجازی خارج شود و واقعیت ها را درک کند. ایالات متحده ببیند که سیاست های 7 دهه و چهار دهه گذشته تا چه اندازه به ضررش تمام شده و تنها باعث افزایش نفرت مردم منطقه شده است.»

انتشار اولیه: دوشنبه 18 دی 1396 / انتشار مجدد: شنبه 23 دی 1396

کلید واژه ها: نشست هفتگی سخنگوی وزارت امور خارجه با خبرنگاران


نظر شما :