بعید است ترامپ بدون اطمینان سعودیها درباره قدس اقدام کرده باشد
یک روزنامه انگلیسی نوشت: سعودی ها به همراه سایر متحدین عرب آمریکا آشکارا با شناسایی بیت المقدس به عنوان پایتخت اسرائیل مخالفت کرده اند اما، احتمال آن کم است که ترامپ بدون آنکه سعودی ها به صورت خصوصی به وی اطمینان داده باشند که نگرانی هایی بزرگ تر دارند، در این مسیر گام نهاده باشد.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس، روزنامه انگلیسی اکونومیست در یادداشتی نوشت پیش از اعلام رسمی دونالد ترامپ برای به رسمیت شناختن بیت المقدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی رهبر ایران درباره انتقال سفارت آمریکا به بیت المقدس هشدار داده بود.
اکونومیست در این یادداشت همچنین آورده است: پاپ فرانسیس رهبر کاتولیک های جهان، دبیرکل سازمان ملل، نخستوزیر ایتالیا و دیپلمات ها متعددی در سراسر جهان هم پیش از اعلام اخیر ترامپ، درباره برنامه رئیس جمهور آمریکا برای انتقال سفارت آمریکا به بیت المقدس هشدار داده بودند.
در ادامه این یادداشت آمده است: ترامپ بدون هیچ پیش شرطی بیت المقدس را پایتخت تاریخی یهودیان معرفی کرد اما فراموش کرد به شهرک سازی های یهودیان در کرانه باختری و مطالبه فلسطینیان بر این شهر اشاره کند.
اکونومیست افزوده: وقتی که در سال 1949 دولت رژیم صهیونیستی پایتخت خود را به بیت المقدس منتقل کرد، اولین رژیمی بود که پایتختش رسماً در دیگر نقاط جهان به رسمیت شناخته نمی شد؛ تا سال 1967 میلادی، بیت المقدس بین اسرائیلی ها و اردنی ها تقسیم شده بود ولی بعد از جنگی 6 روزه در همان سال، این شهر به کنترل اسرائیل درآمد اما حتی نزدیک ترین متحدان اسرائیل هم سفارت خانه های خود را 65 کیلومتر دورتر یعنی در تل آویو نگه داشتند.
اکونومیست در ادامه با طرح این انگاره که بخش عمده سیاست خاورمیانه ای ترامپ بر ایجاد ائتلافی نزدیک تر با عربستان سعودی بنا شده تصریح کرد: سعودی ها به همراه سایر متحدین عرب آمریکا آشکارا با شناسایی بیت المقدس به عنوان پایتخت اسرائیل مخالفت کرده اند اما، احتمال آن کم است که ترامپ بدون آنکه سعودی ها به صورت خصوصی به وی اطمینان داده باشند که نگرانی هایی بزرگ تر دارند، در این مسیر گام نهاده باشد.
بنا بر ادعای اکونومیست، نگرانی کشورهای عرب سنی در خصوص قدس کمتر از نگرانی آنها در خصوص نفوذ رو به رشد ایران و یافتن راه هایی برای مهار آن است. اسرائیل در پشت پرده، به یک متحد ضمنی سعودی ها در نبرد سنی - شیعه تبدیل شده است.
این روزنامه انگلیسی افزوده: همه این ها باعت به انزوا کشیده شدن فلسطینی ها شده و این هفته در خیابان های بیت المقدس به وضوح دیده شد که آمریکایی ها و دیگر عرب ها و حتی رهبران خودشان فلسطینی ها را کنار گذاشته اند.
از سال 2005 میلادی تا کنون محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگران فلسطین، از خشونت دوری کرده و از مردم می خواست روش دیپلماتیک را در پیش بگیرند اما اکنون نیروهای مقاومت خواستار انتفاضه شدند و قیامی سرسختانه در حال شکل گیری است.
نظر شما :