نقش فعال آیپک در ترسیم راهبرد جامع ترامپ در قبال ایران

۱۸ مهر ۱۳۹۶ | ۱۹:۳۸ کد : ۱۹۷۲۳۵۸ سرخط اخبار

روزنامه صهیونیستی نوشت، لابی «آیپک» نقشی فعال در ترسیم راهبرد جامع رئیس جمهوری آمریکا در قبال ایران ایفا کرده است؛ راهبردی که قرار است طی هفته جاری اعلام شود.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس، در حالی که گمانه زنی ها درباره راهبرد دولت آمریکا در قبال ایران و موضع برجامی آن ادامه دارد، یک روزنامه صهیونیستی از نقش فعال لابی «آیپک» در این راهبرد خبر داده است.

گزارش «جروزالم پست» در این باره را در متون زیر بخوانید:

«منابع مطلع به روزنامه جزوالم پست گفتند، آیپک طی چند ماه اخیر نقشی فعال در ترسیم و ایجاد "راهبرد جامع" دولت ترامپ در قبال ایران ایفا کرده است؛ راهبردی که قرار است در سخنرانی هفته جاری رئیس جمهور برای مردم آمریکا رونمایی شود.

بزرگ ترین سازمان مدافع اسرائیل در آمریکا به طور خاص درباره این راهبرد به دونالد ترامپ مشاوره نداد بلکه آیپک در حال لابی کردن برای ترسیم و طرح ریزی مفاد وسیع تر در خصوص سیاست آمریکا در قبال ایران است؛ سیاستی که در آن توافق هسته ای (برجام) تنها یک بخش از رویکرد گسترده تر در قبال جمهوری اسلامی است.

آیپک که مصر به حفظ حمایت فراحزبی کنگره است، در حال فراخواندن ترامپ به اعلام عدم پایبندی ایران به توافق نیست و همچنین به خروج از توافق هم فرا نمی خواند. آیپک از کنگره نمی خواهد قانونی تصویب کند که قدرت های بین المللی آن را نقض متن توافق (برجام) باشد.

آیپک اما درباره آنچه از نظر آنها مفاد غیرقابل قبول در درون توافق (برجام) است، کاملا صریح و روشن بوده است. دو بُعد برجام باید عوض شود: اول، بندهای زوال پذیر (بندهای دارای تاریخ انقضا) است و دومی، نوع رفتار و معامله در قبال سایت های نظامی ایران است؛ سایت هایی که آیپک می گوید نقاط کور برای بازرسان هسته ای بین المللی هستند. البته نمی گوید که آمریکا چطور باید این دو موضوع را محقق کند.

«مارشال ویتمان» سخنگوی آیپک به جروزالم پست گفت "اهداف اصلی و اولیه ما این بوده و هست که ایران توانمندی سلاح های اتمی را کسب نکند و در برابر رفتار منطقه ای ایران بازدارندگی شود".

اگر ترامپ این هفته عدم پایبندی (ایران) به برجام را تایید نکند، از نظر فنی بدون تاثیر باقی خواهد ماند و باقی خواهد ماند. البته کنگره وارد دوره 60 روزه بازنگری می شود که در آن درباره اقدامات تقنینی مرتبط با توافق هسته ای از قبیل اعمال مجدد تحریم ها به بحث می نشیند. آیپک درنظر دارد که عمیقا و شدیدا در این بحث مشارکت داشته باشد.

آیپک برای مدت مدیدی به این موضوع باور داشته است که قدرتش در واشنگتن مبتنی بر حمایت فراحزبی است و سیاست در قبال ایران به ویژه از زمان انعقاد توافق هسته ای، آزمونی برای این فرمول بوده است.

با توجه به دو دستگی حزبی بر سر برجام، آیپک درنظر دارد که به صورت نرم تری تعامل داشته باشد. آنها روی این موضوع که رفتار منطقه ای ایران از زمان حصول توافق هسته ای تغییر نکرده بلکه بدتر و "گستاخ تر" شده و مشروعیت آن به عنوان یک کشور در آستانه اتمی، دست می گذارند».

کلید واژه ها: آیپک


نظر شما :