ژاپن: تنها گفت‌و‌گو با کره شمالی کارساز نیست

۲۸ شهریور ۱۳۹۶ | ۱۳:۲۴ کد : ۱۹۷۱۸۲۰ سرخط اخبار

«شینزو آبه» نخست وزیر ژاپن در یک یادداشت نوشته که تنها تاکید بر اولویت مذاکره درباره کره شمالی کارساز نخواهد بود و او از موضع واشنگتن درباره بودن همه گزینه ها روی میز حمایت می کند.

به گزارش فارس، در ادامه تنش ها در شبه جزیره کره، نخست وزیر ژاپن با رجوع به یک رسانه آمریکایی موضع خود و کشورش درباره کره شمالی را بیان کرده است.

«شینزو آبه» در «نیویورک تایمز» یادداشت زیر را منتشر کرده است.

«همه جهان با یک تهدید بی سابقه، خطرناک و قریب الوقوع از سوی کره شمالی مواجه است.

کره شمالی با آزمایش های موشکی مکرر که نقض قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل است، نشان داده که بُرد(موشکهایش) حالا به آمریکا و اروپا گسترش یافته است.

اقدام شورای امنیت سازمان ملل در تصویب به اتفاق آرای تحریمهای شدید علیه کره شمالی، اقدامی مهم هستند اما رهبری در پیونگ یانگ به طور مداوم قطعنامه های پیشین را نادیده گرفته است. جامعه بین المللی باید متحد باقی مانده و تحریم ها را اجرایی کند.

اینجا در شمال شرق آسیا، تهدید کره شمالی برای بیش از نیم قرن، تهدیدی واقعی بوده است. ما با تهدید موشکهای کوتاه برد و میان برد به همراه احتمال حملات با سلاح های شیمیایی مواجهیم.

همگان خواهان یک راه حل مسالمت آمیز برای این چالشها هستند و همبستگی و انسجام جهانی، از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است. البته اولویت بندی کردن دیپلماسی و تاکید بر اهمیت گفت و گو، درباره کره شمالی کارساز نخواهد بود. تاریج نشان می دهد که فشارهای هماهنگ جامعه بین المللی، ضروری است.

تلاش چین، روسیه، ژاپن، آمریکا و کره جنوبی با کره شمالی در قالب مذاکرات شش جانبه برای حل مشکل از طریق گفت و گو شکست خورد و کره شمالی در سال 2005 خودش را کشوری هسته ای اعلام کرد و اولین آزمایش اتمی خود را انجام داد.

به طور خلاصه بگویم، در حالی که جامعه بین المللی رفع تحریمها را در اختیار کره شمالی قرار داد، رژیم(کره شمالی) بخش اعظم تعهداتش را نادیه گرفت.

با در نظر گرفتن این تاریخ و تداوم شلیک های موشکی و آزمایش های هسته ای، گفت گوهای بیشتر با کره شمالی یک بن بست خواهد بود. پیونگ یانگ، مذاکرات بیشتر را نشان و گواهی بر این موضوع می داند که دیگر کشورها در برابر موفقیتهای آزمایشهای هسته ای و شکلیک های موشکی اش تعظیم کردند.

اکنون زمان اعمال حداکثر و بیشترین فشار بر کره شمالی است. دیگر نباید در این موضوع، تاخیری وجود داشته باشد.

  آمارها نشان می دهد که کشورهایی به ویژه در آسیا هستند که به تجارت با کره شمالی ادامه می دهند و برخی هم تا همین سال 2016، تجارتشان با این کشور از سال قبل از آن هم فراتر رفت. بنا بر گفته سازمان ملل، قطعات و کالاهای ساخت خارج در موشکهای بالستیک کره شمالی مورد ساتفاده قرار گرفته است. کشورهایی هستند که از کره شمالی کالا و خدمات می خرند یا کارگران این کشور را می پذیرند. شرکت های صوری که در آسیا ایجاد شدند، کره شمالی را قادر کرده به ارزهای خارجی دسترسی داشته باشد.

ژاپن با تقویت ائتلاف آهنین و سفت و سخت ژاپن-آمریکا (به بجحران کره شمالی) پاسخ داده است و ژاپن اقداماتش را با آمریکا و کره جنوبی هماهنگ کرده است. من قویا و قاطعانه از موضع آمریکا مبنی بر اینکه "همه گزینه ها روی میز است"، حمایت می کنم.

من اقدام سریع و تصویب به اتفاق آرای قطعنامه 2375 شورای امنیت سازمان ملل علیه آخرین و جدیدترین آزمایش هسته ای(کره شمالی) را ارج می نهم؛ قطعنامه ای که تحریم های بسیار شدیدی روی کره شمالی اعمال می کند اما من تاکید می کنم که ما نباید فقط با اعمال چنین تحریم هایی از خود راضی باشیم. ما باید به منظور ممانعت از کره شمالی برای دستیابی به کالاها، فناوری ها، منابع پولی و افراد به منظور توسعه برنامه موشکی و هسته ای اش، همه قطعنامه های پشت سر هم شورای امنیت را به طور کامل اجرا کنیم.

کره شمالی تهدید و چالشی جدی برای جهان است و اقداماتش رژیم بین المللی عدم گسترش(سلاح های هسته ای) را به استهزا می گیرد. ما باید هر چه زودتر کاری کنیم که کره شمالی به اقدامات تحریک آمیزش پایان دهد و تولید و توسعه موشک بالستیک و برنامه سلاح های اتمی خود را رها کند.

همبستگی و انسجام و تلاش هماهنگ جامعه بین المللی به همراه نقش موثر سازمان ملل، اکنون از هر زمان دیگری حیاتی تر است».

کلید واژه ها: ژاپن


نظر شما :