سخنان تیلرسون مخاطبی در جناح اصلاحطلب ندارد
آزادی و استقلال؛ آرمان راهبردی ملت ایران
نویسنده: ابراهیم یزدی، وزیر امور خارجه دولت موقت
دیپلماسی ایرانی: اظهارات اخیر وزیر خارجه ایالات متحده آمریکا در کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان که تصریح می کند: «از عناصر داخلی در ایران که بتوانند به ما در انتقال صلح آمیز و کامل قدرت کمک کنند، پشتیبانی خواهیم کرد» و همچنین، بیاناتی که علیه برنامه جامع هسته ای ایران (برجام) از سوی این مقام دولتی ایراد شده است، مستند جدیدی در سیاست های مداخله جویانه دولت آمریکا در ایران است که در تعارض با حق تعیین سرنوشت ملت های مستقل جهان، اعتبار اسناد بین المللی و اصول مندرج در اعلامیه جهانی حقوق بشر قابل ارزیابی است و نه تنها موجب تاسف ایرانیان دمکراسی خواه، بلکه مایه نگرانی تمامی کنشگران راه آزادی و صلح در سراسر جهان است.
ملت ایران از حدود یک صد و سی سال پیش تاکنون، بار ها و بار ها در فرازهایی از تاریخ خویش مانند قیام تنباکو، جنبش مشروطه، نهضت ملی نفت و انقلاب اسلامی ۱۳۵۷، باور عمیق خویش به آرمان های آزادی (حاکمیت ملت) و استقلال (حاکمیت ملی) را در راستای رهایی از دیو دو سر استبداد و استعمار ابراز داشته و در این مسیر طولانی، ضمن پرداختن هزینه های فراوان، تجربه هایی بی بدیل اندوخته است.
امروز پس از برگزاری انتخابات ۲۹ اردیبهشت ماه که بیش از ۷۰ در صد مردم در پای صندوق های رای حاضر شدند و به گفتمان اصلاحات رای دادند، این اظهارات عملا می تواند آب به آسیاب گروه های افراطی و تندرو ریخته و جنبش دمکراسی خواهی مردمی در ایران را با چالش هایی روبرو سازد.
لازم به یادآوری است که اظهارات اخیر وزیر خارجه دولت ترامپ در میان گروه های سیاسی اصلاح طلب ایران جایی ندارد. زیرا تجربه تاریخی نشان می دهد که ایرانیان همواره نسبت به حفظ تمامیت ارضی و استقلال خویش توجه اساسی داشته و هیچ گونه پذیرشی نسبت به هر نوع تغییر که ریشه در خواست بیگانه داشته باشد، ندارند و در شرایطی که امنیت و منافع ملی در معرض مخاطره قرار گیرد، جناح های سیاسی مختلف در مقابل هر تجاوزی ایستادگی می کنند.
این اظهارات که پس از سفر ترامپ به عربستان صورت گرفته است، به نظر می رسد که بیشتر در راستای جلب رضایت هم پیمانان منطقه ای آمریکا، اسرائیل و عربستان، صورت گرفته و تاثیری در برنامه راهبردی جریانات اصلاح طلب ایران نخواهد داشت.
نهضت آزادی ایران در آستانه شصت و چهارمین سالگرد کودتای ضد دمکراتیک مرداد ۱۳۳۲ علیه دولت مردمی دکتر محمد مصدق، به دولتمردان آمریکایی یادآور می شود که از تکرار اشتباهات گذشته که گذار به دموکراسی و توسعه در ایران را با چالش و تاخیر جبران ناپذیر روبرو کرده است، پرهیز کنند.
انتشار اولیه: سه شنبه 30 خرداد 1396 / انتشار مجدد: جمعه 9 تیر 1396
نظر شما :