اختلافات ایرانی-روسی در سوریه کذب و شایعه است

۰۹ اردیبهشت ۱۳۹۶ | ۲۱:۵۴ کد : ۱۹۶۸۶۷۲ سرخط اخبار

سفیر روسیه در لبنان اعلام کرد برخی اخبار مبنی بر وجود اختلافاتی میان این کشور و ایران در موضوع سوریه صحت ندارد و در ادامه گفت این مردم سوریه هستند که سرنوشت «بشار اسد» رئیس جمهور این کشور را مشخص خواهند کرد.

به گزارش فارس، «الکساندر زاسپکین» سفیر روسیه در لبنان در گفت وگویی با روزنامه «الشرق الاوسط» به تشریح مواضع این کشور درباره سوریه پرداخت.

از مهم ترین موضوعاتی که وی به آن پرداخت عدم اختلاف مسکو با ایران در موضوع سوریه، تأکید بر «گفت وگو ملی» میان دولت و معارضان و تعیین آینده بشار اسد توسط مردم سوریه بود.

-- خبرهایی درباره اختلافات میان شما و طرف ایرانی در سوریه شنیده می شود؟

** این شایعات در بسیاری از محافل خصوصا رسانه ها شنیده می شود اما اصل، از تعامل در زمینه مبارزه با تروریسم و تفاهم پیرامون اهداف حفاظت از وحدت سوریه و حاکمیت ارضی و نیز حصول ره حل سیاسی تشکیل شده است.

--موضع روسیه در قبال اتفاقات کنونی در سوریه چیست؟

** موضع روسیه همچنان همانی است که بوده، اصل راه حل در سوریه هم چنان همان «گفت وگو ملی» میان دولت و معارضان است و این همان چیزی است که جامعه بین الملل از طریق «نشست ژنو» -که اصول راه حل مسالمت آمیز سوریه را مطرح کرده- بر سر آن توافق کرده اما مسأله مبارزه با تروریسم در حال حاضر در اولویت است و بیشتر پیشرفت داشته است.

هدف اساسی ما جلوگیری از خونریزی هاست و به همین دلیل تحرکات برای رسیدن به آتش بس از طریق مذاکرات آستانه را افزایش دادیم و در دو مسیر کار کردیم: مسیر سیاسی در ژنو و مسیر نظامی در آستانه.

تلاش های سیاسی باید به شکلی اساسی بر کمک به ملت سوریه برای تعیین سرنوشت و خلق شرایط مناسب برای تحقق این هدف متمرکز باشد؛ مسایل ملموسی مانند اصلاحات قانونی و اجرای انتخابات وجود دارد و جامعه بین المللی باید شرایط مناسب برای کمک به سوری ها را فراهم کند همانگونه که ما امیدوار به تثبیت مذاکرات آستانه و پیشرفت آن هستیم.

 

--دستاورد مذاکرات آستانه چه بود؟

** تحقق تثبیت اصل آتش بس از خلال تعامل ایجاد شده خصوصا میان روسیه و آمریکا؛ زمانی که توافق ابتدایی برای توقف اقدامات خصمانه در برخی مناطق سوریه بر اساس اصل جدایی میان سازمان های تروریستی و برخی گروه های تروریستی فراهم شد.

آمریکایی ها مصمم بودند که تحقق این موضوع امکان پذیر نیست، توافقی برای آتش بس حاصل شد اما شکست خورد پس به حوادث حلب رسیدیم. در آن زمان با آمریکایی ها برای ایجاد یک راه حل محلی تلاش کردیم و توافقی به نام «لاوروف-کری» شکل گرفت اما فورا شکست خورد و آمریکایی ها گفتند نمی تواند میانه روها و تروریست ها را از هم جدا کنند اما مجال دیگری از طریق تعامل با تُرک ها در این موضوع باز شد و به توافق حلب با شروط معروفش رسیدیم. پس از آن «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه پیشنهاد آتش بس سراسری در کل سوریه را مطرح کرد و همکاری سه جانیه ترکیه-ایران و روسیه و مذاکرات آستانه آغاز شد و از آن زمان به بعد در راستای پیشرفت این مسیر تلاش می کنیم.

 

--مشکلی وجود دارد به نام « آینده بشار اسد» و روسیه از این مرد حمایت می کند تا کی میخواهید به این حمایت ادامه دهید؟

**چرا باید درخواست معارضان برای رفتن اسد همان درخواست ملت (سوریه) باشد؟ (درخواست معارضان مساوی با درخواست همه مردم نیست) این مشکل بخشی از مردم است و مسأله آن است که این بخش از مردم «مسلح» هستند و خارجی هایی نیز در میان آنها دیده می شوند و ما به دنبال دستیابی به این رای و نظر مردم در این باره از طریق برگزاری انتخابات قانونی هستیم.

 

بالاتر اینکه، تجربه سرنگون کردن دولت ها به ویژه روسای دولت ها، به توافق ملی نمی انجامد بلکه بالعکس منجر به جنگ و تجزیه می شود و تجربه عراق، لیبی، یوگوسلاوی و اوکراین موید این موضوع است.

کلید واژه ها: مذاکرات آستانه


نظر شما :