دیمیستورا: نمیخواهم سوریه تقسیم شود
فرستاده سازمان ملل به سوریه با رد خبر تصمیمش برای کناره گیری اعلام کرد که اتحادیه اروپا و بانک جهانی آماده کمک به بازسازی سوریه هستند.
به گزارش ایسنا، استفان دی میستورا، فرستاده سازمان ملل به سوریه در مصاحبه با روزنامه فرامنطقه ای الحیاة گفت که وی قصد استعفا از پستش را ندارد و اخبار منتشر شده در این باره درست نیست.
وی پیش بینی کرد که باراک اوباما، رئیس جمهور سابق آمریکا تا زمان روی کارآمدن دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب در ژانویه به تلاش ها و همکاری با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه برای کاهش خشونت در سوریه و افزایش کمک های انسانی ادامه دهد.
وی گفت: مبارزه با داعش چه با همکاری روسیه و چه طرف دیگر کاری درست است چرا که همگان قربانی احتمالی داعش هستند اما در حقیقت شکست داعش تنها یک ائتلاف نظامی نمی طلبد بلکه راهکار فراگیر سیاسی را می طلبد. داعش از ناخرسندی و به حاشیه رانده شدن برخی گروه ها از جمله سنی هایی که احساس می کنند در عراق و حتی بیشتر در سوریه به حاشیه رانده می شوند، بهره برداری می کند.
دی میستورا گفت: در صورتی که روند سیاسی درستی در سوریه آغاز شود که به مشارکت سیاسی و تشکیل دولتی گسترده بینجامد، اتحادیه اروپا و بانک جهانی آماده کمک به بازسازی سوریه هستند.
وی خاطرنشان کرد، تصور نمی کند سوریه تقسیم شود و نه خودش و نه سازمان ملل این را نمی خواهند چون حاکمیت این کشور باید حفظ شود دوم اینکه این اتفاق خطرناکی است که نباید رخ دهد. سوریه هرگز نمی میرد و سوری ها کشورشان را دوست دارند و به آن افتخار می کنند و هرگز اجازه نخواهند داد که کشورشان بمیرد آنچه رخ می دهد نابودی زیرساخت های این کشور است. بسیاری می میرند و بسیار هرگز فراموش نخواهند کرد. باید روند سیاسی معتبری آغاز شود. او در بروکسل است و طرحی برای بازسازی سوریه در میان است.
فرستاده سازمان ملل به سوریه در جواب این سؤال که آیا تضمینی وجود دارد که در صورت خروج جبهه النصره بمباران شرق حلب متوقف شود، گفت: من به نتایج نشست لوزان که نمایندگان آمریکا، روسیه، عربستان، قطر و ترکیه در آن شرکت دارند توجه دارم. این نشست در ادامه مذاکرات نقش داشته چرا که این نمایندگان ضامن خواهند بود.
وی درباره گرسنگی ساکنان شرق حلب گفت: 250 هزار تن از جمله 80 تا 100 کودک در حلب هستند که از ژوئیه به هیچ کمکی دست نیافته اند و بمباران شرق حلب همچنان ادامه دارد. اگر گرسنگی کامل رخ بدهد نباید کسی غافلگیر شود.
دی میستورا در جواب این سؤال که چه کسی مسئول محاصره حلب است، گفت: من به عنوان نماینده سازمان ملل باید صریح و شفاف باشم. 18 منطقه وجود دارد که بعد از محاصره شرق حلب به 19 محله رسیده است. مناطق الفوعه و کفریا از سوی مخالفان محاصره شده است. 220 هزار تن در دیر الزور از سوی داعش محاصره شده اند و بقیه مناطق از سوی دولت محاصره شده است. اینکه یک گروه تروریستی یا مخالفان مناطقی را محاصره کنند یک مسئله جداست اما زمانی که دولت مناطق را محاصره می کند سطح فاجعه بالاتر می رود.
دی میستورا در مصاحبه با یک روزنامه آلمانی نیز گفت که اظهارات مسکو درباره بمباران نکردن شرق حلب را باور می کند اما مسکو مانع هدف قرار دادن بیمارستان ها و اهداف دیگر از سوی ارتش سوریه نمی شود.
وی گفت: مسکو جدی است و نمی خواهد مسئول بمباران شرق حلب باشد. من نگران این هستم که در صورت ادامه بمباران این مناطق با فرا رسیدن سال جدید میلادی شاهد نابودی شرق حلب باشیم؛ مسئله ای که هزاران تن را به فرار از سوریه و رفتن به ترکیه وادار می کند و احتمالا به جنگ چریکی طولانی مدت در مناطق حومه و انفجار خودروها در شهرها منجر خواهد شد.
وی نقش آمریکا در سوریه را ستود و گفت: من از اینکه رئیس جمهور آمریکا را اردک لنگ توصیف می کنم از شأن و منزلت وی نمی کاهم. باراک اوباما و جان کری، وزیر خارجه آمریکا بسیار مشتاق پایان دادن به بدترین تراژدی انسانی قرن هستند؛ تراژدی که در زمان حضور آن ها در پست هایشان آغاز شد.
دی میستورا گفت: نشست هایی که اخیرا در دمشق برگزار شد نشان داد که نظام سوریه اظهارات دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب آمریکا درباره پایان دادن به حمایت از مخالفان را تشویق کرده است.
نظر شما :