«جیبوتی» روابط دیپلماتیک با ایران را قطع کرد
منابع خبری وابسته به عربستان سعودی اعلام کردند که کشور جیبوتی روابط سیاسی با ایران را قطع کرده است.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس، شبکه خبری العربیه امروز چهارشنبه در خبری فوری اعلام کرد که جیبوتی روابط دیپلماتیک خود با ایران را در پی تنش ایجاد شده میان عربستان سعودی و ایران قطع کرده است.
ایران و جیبوتی که کشوری با جمعیتی کمتر از یک میلیون نفر و در منطقه «شاخ آفریقا» واقع شده است، در پایتخت های یکدیگر سفیر نداشتند. سفیر جمهوری اسلامی در گامبیا سفیر غیرمقیم ایران در جیبوتی بود.
جیبوتی از جمله کشورهای آفریقایی است که عربستان پس از ناکامی در ایجاد موج ضدایرانی میان کشورهای عربی غرب آسیا به سراغ آنان رفته و از آنان خواسته که روابط خود با ایران را قطع کنند.
تاکنون از مجموع 22 کشور عربی عضو اتحادیه عرب، دو کشور بحرین و سودان روابط خود را با ایران در پی اعدام شیخ نمر باقر النمر روحانی مبارز شیعی قطع کرده اند و دیگر کشورها مانند امارات، کویت، اردن حاضر به قطع روابط نشده اند و تنها به احضار سفیر یا خارج کردن سفیر خود بسنده کرده اند.
جیبوتی از اعضای اتحادیهٔ آفریقا و اتحادیهٔ عرب است. گفته می شود 94 درصد از مردم جیبوتی مسلمان و اهل تسنن هستند. زبان رسمی مردم این کشور عربی و فرانسوی است، ولی عمده مردم به زبان قبایل محلی با یکدیگر صحبت می کنند.
این کشور که از مستعمرات فرانسه بوده ، شامل پنج استان است و نظام حکومتی آن «جمهوری نیمه ریاستی» نامیده می شود و «اسماعیل عمر غیله» رئیس جمهور و «عبدالقادر کمال محمد» نخست وزیر آن است.
این کشور به عنوان یک منطقه آزاد تجاری-صنعتی در شمال شرقی قاره آفریقا، اساس اقتصاد خود را بر مبنای ارایه خدمات بازرگانی به سایر کشورها بنا نهاده و ترانزیت کالا و خدمات ترابری محموله های عبوری از خلیج عدن، منبع درآمد اصلی مردم جیبوتی است.
گفته می شود این کشور که کشوری تقریبا فقیر است، نرخ بیکاری در آن چیزی نزدیک به 40 تا 50 است و بخش صنعت و کشاورزی آن چندان رونقی ندارد.
نظر شما :