سرمقاله الاهرام:
حوادث پاریس و هشدارهایی که به آنها توجه نشد
دیپلماسی ایرانی: تروریسم سیاه قلب قاره اروپا را هدف قرار داد تا دوباره ثابت شود که انگشت های سیاه و خونین آن به سراسر جهان می رسد، و هیچ کس نمی تواند تا زمانی که بعضی ها همچنان در تروریسم دست دارند و در آن سهیم هستند، از گزند آن در امان بماند. کسانی که تلاش می کنند از اوضاع سوء استفاده کنند تا محاسبات سیاسی معین و تعریف شده خود را پیش ببرند تا به اهداف از پیش تعریف شده خود برسند. آنها باید بدانند که عصای جادوگر روزی علیه خودش استفاده می شود.
از زمانی که مصر در معرض فعالیت های تروریستی دنی و پست قرار گرفت، از زمانی که حوادث 14 اوت 2013 در مصر رخ دادند، قاهره همواره نسبت به چنین حوادث تروریستی ای به جهانیان هشدار داده و گفته است که این تروریسم کور اگر با آن برخورد جدی نشود دامنه آن سراسر جهان، از غرب تا آسیا و حتی تا امریکا را خواهد گرفت. در مصر همواره خون های بی گناهان بسیاری قربانی تروریسم شده است در حالی که متاسفانه دنیا هیچ واکنش در خور توجهی در برابر آن از خود نشان نداده است.
بعد از انقلاب 30 ژوئن که به سقوط اخوان المسلمین انجامید، حکومت جدید به ریاست عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهوری مصر بارها نسبت به گسترش تروریسم سیاه به کشورهای غربی هشدار داده است. آتش تروریسم می تواند دامن همه را بگیرد و هیچ کس نمی تواند گمان کند از آن در امان خواهد ماند.
این در حالی است که بعضی گروه ها و کشورها و مقامات همچنان نسبت به تروریسم و اشکال مختلف آن اهمال می کنند و تلاش دارند از سیاست هایی که امنیت منطقه عربی را به مخاطره انداخته و به ثبات آن ضربه زده است، سوء استفاده کنند و به نفع خود بهره برداری کنند.
متاسفانه بعضی ها تلاش کرده اند در داخل و خارج از مصر، منطقه و حتی خارج از آن تروریسم را تقویت کنند، به حمایت از آن برخیزند، و تصور می کنند که می توانند تجربه لیبی یا سوریه را در جاهای دیگر تکرار کنند، متاسفانه این رویکرد بزرگترین توجه این افراد شده است و گمان می کنند می توانند از این وضعیت به سود خود و منافع خود سوء استفاده کنند و به عبارت دیگر از آب گل آلود ماهی بگیرند. اگر از همان ابتدا و از سرچشمه جلوی تروریسم گرفته می شد و با گروه های تروریستی و حامیان و مروجان آنها به طور جدی برخورد می شد، شاید اکنون شاهد چنین فجایعی نظیر آن چه در فرانسه رخ داد، نمی بودیم. شاید وضعیت خاورمیانه، جهان عرب و حتی اروپای امروز به این شکل نبود و دنیا این قدر احساس ناامنی نمی کرد.
دنیا از این کابوس خلاص نخواهد شد تا زمانی که استراتژی بین المللی حقیقی در مبارزه با تروریسم اتخاذ شود. استراتژی ای که همه کشورها بدون استثنا در آن سهیم باشند و با تمامی اشکال تروریسم بدون هر گونه فرق و تبعیضی مبارزه شود. تنها در این صورت است که می توان تصور کرد جامعه جهانی به طور جدی به جنگ تروریسم رفته است.
منبع: سرمقاله الاهرام / تحریریه دیپلماسی ایرانی/11
انتشار اولیه: سه شنبه 26 آبان 1394 / انتشار مجدد: یکشنبه 8 آذر 1394
نظر شما :