اوباما نسبت به نقش ایران در منطقه آگاه‌است

۱۹ تیر ۱۳۹۴ | ۰۰:۴۴ کد : ۱۹۴۹۷۱۹ سرخط اخبار

سفیر ایران در فرانسه گفت: اوباما فهمیده که ایران نقشی اساسی درمنطقه و جهان دارد و کشورمان موفق شده ثبات وامنیت خودرا بهتر ازدیگر کشورهای منطقه خاورمیانه تضمین کند.

به گزارش ایلنا، علی آهنی سفیر کشورمان درفرانسه در گفت وگو با نشریه ژئوپلیتیک فرانسوی ' Conflit' اظهار کرد: موضوع هسته ای ایران سیاسی شده است. این امر بهانه ای شده برای اینکه ایران هراسی را دامن زده و توجیه کنند. باید تمام نگرانی هایی که در این زمینه وجود دارد برطرف شود. این امر بر آرامش منطقه ای و جهانی تاثیر خواهد گذاشت.

وی یادآور شد: مذاکرات بر دو اصل استوار است، اطمینان دادن به گروه 1+5 که برنامه هسته ای ما برای همیشه غیرنظامی باقی خواهد ماند و به ایران نیز اطمینان داده شود که برنامه صلح آمیز هسته ای آن ادامه خواهد یافت. مسلما، این کار با برداشتن تحریم های غیرقانونی علیه کشورمان همراه خواهد بود.

سفیر ایران در فرانسه در پاسخ به این پرسش که آیا ایران از این تحریم ها رنج برده است؟ توضیح داد: ما به رغم تحریم ها توانسته ایم آن را مدیریت کنیم. ولی این تحریم ها رنج هایی را در برداشته است؛ دارو ومواد مصرفی بسیار گران قیمت را به مردم تحمیل کرد و به خصوص که چه انرژی برای مقابله و برای دور زدن این تحریم ها صرف شد.

آهنی درباره شدیدترین اثر این تحریم ها یادآور شد: بخش انرژی از فقدان سرمایه گذاری خارجی لطمه دید. این موضوع بر توان تولید و صادرات مواد هیدروکربونی ما وهمچنین بخش صنعت اثر گذاشت.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا شما می گویید که باراک اوباما بزرگترین رئیس جمهوری آمریکا ازسال 1979 به بعد بوده است؟ گفت: قضاوت در مورد رئیس جمهوری آمریکا، کار مردم این کشور است. آنچه به ما مربوط می شود، ما شاهد برخی اظهارات و برخی ژست ها بوده ایم هرچند که سیاست آمریکا تغییر نکرده است زیرا این امر درمعرض فشار برخی گروه ها یا برخی لابی های قدرتمند بوده است.

سفیرایران در فرانسه اظهار کرد: درطول سال ها، امریکا یک هدف را دنبال کرده است، بی ثبات کردن ایران، چیزی که اسمش را تا آمدن اوباما، تغییر رژیم در ایران گذاشته بودند اما او شاهد بود که ایران موفق شده است ثبات وامنیت خود را بهتر از بقیه کشورهای منطقه خاورمیانه تضمین کند. اوباما فهمیده که ایران ایفاکننده نقشی انکارناپذیر در منطقه است و مشارکتش برای حل مشکلات و بحران هایی که منطقه با آن مواجه است اجتناب ناپذیر است.

آهنی درپاسخ به این پرسش که آیا این تغییر رفتار آمریکا می تواند به خاطر ظهور داعش باشد تاکید کرد: گروه تروریستی داعش خود را به عنوان دولت اسلامی معرفی می کند ولی نه دولت است و نه اسلامی. این گروه چهره اسلام را تخریب کرده است. تغییر نگاه آمریکا و ژست و اظهاراتی را که به آن اشاره کردم به قبل از ظهور داعش باز می گردد.

وی درباره اینکه توافق هسته ای هم از سوی جمهوریخواهان کنگره و هم از سوی اسرائیل وعربستان سعودی مورد انتقاد است، توضیح داد: هرکدام از این گروه ها، منافع خاص خودشان را دنبال می کنند.عربستان سعودی باید به تغییر سیاست و روش های خود بیاندیشد اگر می خواهد نقشی که شایسته آن است را بازی کند. این کشور به جای اندیشیدن به رقابت، باید به فکر همکاری با ما باشد زیرا ما دو کشور مهم جهان اسلام هستیم.

سفیر ایران در فرانسه تصریح کرد: جمهوریخواهان آمریکایی نیز سیاست خصمانهای علیه ایران داشته اند. ولی توافق هسته ای به ما اجازه خواهد داد انرژی خود را به نفع ثبات منطقه به کار بگیریم. چیزی که در جهت منافع آمریکا هم خواهد بود.

آهنی در ادامه بیان کرد: رژیم اسرائیل مشکلات داخلی خودش را دارد و نمی تواند در مسیری که الان طی می کند، ادامه دهد. حساسیت جهان اسلام در برابر مخالفت این رژیم با فلسطینی ها بسیار شدید است.

وی افزود: مردم فلسطین از انفعال بسیاری از دولت های مسلمان رنج می بردند ولی داده ها تغییر خواهند کرد و الان هم تغییر کرده اند. نمی توان بیداری اسلامی در کشورهای منطقه و همبستگی با مردم فلسطین را نادیده گرفت و در برخی کشورهای منطقه باید بیشتر نگران آن چیزی باشند که افکارعمومی شان به آن می اندیشند.

سفیر ایران در پاریس گفت: ما مخالف تفرقه بین اهل تشیع و تسنن هستیم. ما همه مسلمانیم و همه مسلمانان به خدای واحد، یک قرآن و یک پیامبر اعتقاد دارند. مشکل در وجود عناصر افراطی در بین اهل تسنن وتشیع است. باید از این عناصر افراطی فاصله گرفت و در مسیر همزیستی و همکاری حرکت کرد.

آهنی ادامه داد: ایران در ایجاد هم زیستی بین اکثریت شیعه و اقلیت سنی و همچنین اقلیت مسیحی و یهودی موفق بوده است. ما می خواهیم دیالوگ وهمکاری با کشورهای مختلف سنی و از جمله عربستان سعودی را تقویت کنیم.

وی تصریح کرد: ما نسبت به سرنوشت شیعیان درعربستان بی تفاوت نیستیم؛ همانطور که در مورد سرنوشت جامعه سنی این کشور نیز دغدغه داریم. ما معتقدیم که باید در مسیر دمکراسی حرکت کرد و به اصل هر نفر، یک رای در تمام کشورها احترام گذاشت.

سفیر ایران در فرانسه در پاسخ به این پرسش که آیا شما ایران را به عنوان یک دمکراسی می دانید؟ یادآور شد: مسلما ایران کشوری دموکراتیک است اما یک دمکراسی متفاوت از دمکراسی مد نظر شما در کشورمان حاکم است زیرا دمکراسی در کشورما یک دمکراسی دینی است.

آهنی افزود: فهم این امر در کشوری لائیک همچون فرانسه می تواند دشوار باشد. فقط یک مدل دمکراسی که در دنیا وجود ندارد. مدل دمکراسی ما یک مدل جوان است که 36 سال دارد و در حال شکوفایی است و دمکراسی های غربی بی نقص نیستند.

وی توضیح داد: دمکراسی ما نیز بی نقص نیست ولی اگر با اوضاع دیگر کشورهای خاورمیانه مقایسه کنید تفاوت را مشاهده خواهید کرد. تمام نهادهای ایرانی مستقیما یا غیرمستقیم توسط مردم انتخاب شده اند. فکرش را بکنید که هر وزیر باید در برابر مجلس حضور یابد و جداگانه رای اعتماد مجلس را بگیرد.

سفیر ایران در فرانسه تاکید کرد: سال هاست که در کشور ما، مجلس دستورکار خود را خودش تعیین می کند، در حالی که در فرانسه، از سال 2008 به بعد این کار انجام می شود و آن هم فقط برای نیمی از دستورکار مجلس که البته قبلا دولت تمامی دستورکار مجلس را تعیین می کرد. همه اینها در غرب ناشناخته مانده اند ولی واقعیت های دمکراسی ما را نشان می دهند.

آهنی درباره اینکه نزدیکی روابط با واشنگتن باعث نمی شود که بین شما با مسکو و پکن فاصله ایجاد شود گفت: روسیه و چین منافع خودشان را دارند؛ ما نیز منافع خودمان را داریم وهمکاری با آنها نیز به شکل قابل ملاحظه ای توسعه یافته است. این کاملا با روابط آمریکا که با اختلاف های عمیقی مواجه بوده و باعث یک بی اعتمادی قابل ملاحظه هم شده است، فرق می کند.

وی یادآور شد: به کودتا علیه مصدق در سال 1953 که سازمان سیا در آن نقش داشت فکر کنید. آیا آمریکایی ها واقعا رفتارشان را در قبال ما تغییر می دهند؟ این یک عنصر تعیین کننده برای آینده خواهد بود.

سفیر ایران در فرانسه درباره حضور شرکت های فرانسوی در ایران پس از لغو تحریم ها گفت: شرکت های فرانسوی قبلا، در ایران حضور داشتند و تصویری نسبتا مثبت ازخود به جا گذاشته اند، ولی امروزه این شرکت ها به خصوص به دلایل بانکی بسیار محتاط هستند.

آهنی افزود: دیگر شرکت های اروپایی و همچنین آمریکایی بسیار فعال هستند. آنها خود را برای فعالیت به محض برداشته شدن تحریم ها آماده می کنند و اکنون هم در کشور ما حضور دارند.

وی گفت: شرکت های فرانسوی نباید وقت را از دست بدهند و زمان موردنظر برای فعالیت آنان فرارسیده است.
 

کلید واژه ها: دمکراسی ایران در فرانسه


نظر شما :