ویکی‌لیکس علیه سعودی‌ها

۰۲ تیر ۱۳۹۴ | ۲۲:۳۰ کد : ۱۹۴۹۱۲۵ سرخط اخبار

ویکی لیکس با انتشار بیش از ۶۰ هزار پیام دیپلماتیک و سند محرمانه٬ این بار وزارت امورخارجه عربستان سعودی را هدف قرار داده و اعلام کرده که به زودی نیم میلیون سند دیگر را هم در اینترنت منتشر خواهد کرد.

به گزارش خبرگزاری آنا، پایگاه ویکی لیکس ساعت 13 روز جمعه 19 ژوئن به وقت گرینویچ اسنادی را منتشر کرد که بیشتر آن نامه های محرمانه از سفارت خانه های عربستان در نقاط مختلف جهان مرتبط بود.

از آن روز تا به الان، وب سایت ویکی لیکس بیش از ۶۰ هزار سند محرمانه دیپلماتیک و سیاسی وزارت امور خارجه عربستان سعودی را منتشر کرد. به گفته ویکی لیکس این نخستین گام برای انتشار حجم عظیمی از اسناد محرمانه و فوق محرمانه سعودی ها است که به بیش از نیم میلیون سند می رسد.

ویکی لیکس اعلام کرده که گزارش های محرمانه سازمان های تحت فرمان و حمایت حکومت عربستان سعودی و ارتباطات میان سفارتخانه های این کشور در سراسر جهان بخشی از حجم گسترده اسنادی خواهد بود که به زودی در دنیای آنلاین منتشر خواهد شد. انتشار این اسناد به صورت تدریجی در هفته های آتی صورت خواهد گرفت.

آن طور که در اطلاعیه مطبوعاتی ویکی لیکس درباره عملیات افشای اسناد سعودی آمده٬ این اسناد «امکان دریافتی دقیق و کلیدی از کارکرد پادشاهی آل سعود و تثبیت موقعیت آن به عنوان یک ابرقدرت منطقه ای در خاورمیانه را فراهم می کند؛ موقعیتی که به گواه اسناد با پرداخت رشوه و صحنه سازی و بهره گیری از اشخاص و نهادهای پرنفوذ به دست آمده است.» به اعتقاد گردانندگان ویکی لیکس٬ انتشار این اسناد به نفع عموم است.

اسناد ویکی لیکس شامل صدها هزار صفحه به زبان عربی و با ضمیمه عکس است و علاوه بر این ده ها هزار اسناد مکتوب و جدول و نامه نگاری های الکترونی را در برمی گیرد. این اسناد همزمان با سومین سالگرد پناهندگی آسانژ به سفارت اکوادر در لندن منتشر شد.

جولین آسانژ۴۳ ساله ٬ بنیان گذار ویکی لیکس، که در پی افشاگری هایش به سفارت اکوادور در لندن پناهنده شده٬ در این باره گفت: «اسناد سعودی ها پرده از سا وکار دیکتاتوری پنهان کار و پیش بینی ناپذیری برمی دارد که حالا صدمین سالگرد تاسیس اش را به جشن نشسته٬ در حالی که به مخاطره ای جدی برای همسایگانش تبدیل شده است.»

جولین آسانژ، بنیانگذار سایت افشاگر ویکی لیکس

آسانژ جمعه گذشته سومین سالگرد اقامت پناه جویانه اش در سفارت اکوادور در لندن را سپری کرد. به رغم تدابیر ویژه و سخت گیرانه پلیس بریتانیا٬ او همچنان می تواند دست کم ۷ سال دیگر در این سفارتخانه بماند. جولین آسانژ از سوی دادگاهی در سوئد به آزار جنسی متهم شده و به همین خاطر در سفارت اکوادور اقامت گزیده تا از استردادش به خاک سوئد جلوگیری شود. او همواره همه این اتهامات را رد کرده و آن را ناشی از فشارهای سیاسی ایالات متحده و هم پیمانانش خوانده است.

جولیان آسانژ مدیر سایت ویکی لیکس در بیانیه ای اعلام کرد: «اسناد عربستان سعودی پرده از یک دیکتاتوری مرموز و غیرقابل پیش بینی برمی دارند که علاوه بر گرامی داشتن صدمین اعدام با گردن زدن در سال جاری، به تهدیدی علیه همسایگانش تبدیل شده است.»
داستان های دیگری هم در سندهای سعودی وجود دارد. یکی از جنجالی ترین سندها درباره آمادگی کشورهای خلیج فارس برای پرداخت 10 میلیارد دلار به منظور آزادی حسنی مبارک است.
 
 

سندهای دیپلماتیکی که توسط ویکی لیکس منتشر شده است، تنها بخش اول اطلاعاتی است که این گروه گفته است قصد انتشار آنها را دارد. اما تا همین الان هم دیدی غیرمعمول و روزانه درباره دیپلماسی سعودی به دست آمده و عادت های هزینه ای شاهزاده های ارشد سعودی و توطئه چینی های سیاسی آنها در خاورمیانه مشخص شده است.

قسمتی از سندهای منتشر شده، پیگیری فعالیت های ایران در سراسر منطقه و یا تضعیف منافع تهران توسط سعودی ها بوده است. در یک یادداشت بدون تاریخ از سوی سفارت عربستان در تهران عنوان شده است که: «شهروندان ایرانی دچار سرخوردگی شده اند و میل شدیدی برای تغییر حکومت دارند.» و راه های ابراز نارضایتی اجتماعی ایرانی ها را از طریق «اینترنت، رسانه های اجتماعی همچون فیس بوک و توییتر» معرفی می کند. در این سند دیپلمات ها همچنین پیشنهاد «میزبانی چهره های مخالف خارج از کشور و هماهنگی و تشویق آنها به برپایی گالری هایی که تصاویر شکنجه مردم ایران را نشان دهد» ارائه شده است.

داستان های دیگری هم در سندهای سعودی وجود دارد. یکی از جنجالی ترین سندها درباره آمادگی کشورهای خلیج فارس برای پرداخت 10 میلیارد دلار به منظور آزادی حسنی مبارک است. در این یادداشت که بر یک کاغذ که تنها یک سربرگ درخت نخل و رده «بسیار محرمانه» دارد، آمده است که یکی از مقامات مصری می گوید که اخوان المسلمین موافق مبادله مبارک با دریافت پول است چون مردم مصر از حبس وی منفعتی نمی برند.

اگرچه این سند بدون تاریخ است اما اوضاع سیاسی که توصیف می کند نشان می دهد که در سال 2012 تنظیم شده است یعنی زمانی که اخوان المسلمین در حال رسیدن به قدرت بودند. اما ایده پرداخت پول به اخوان برای آزادی مبارک چندان قطعی نبوده است. چون دست نوشته ای که در بالای سمت چپ برگه نوشته شده است می گوید: «پرداخت باج ایده خوبی نیست.»

جدول مهمترین اسناد ویکی لیکس از عربستان سعودی

1-

ریاض به دنبال اعطای پناهندگی به وکیل صدام حسین بود.

2-

مالک شبکه البغدادیه از عربستان خواست که به ایجاد ائتلاف شیعه ملی کمک کند، اما ریاض به دلیل دست داشتن او در پولشویی عدی این درخواست را رد کرد.

3-

ریاض مواضع کسانی را که بغداد آنان را به حمایت از خشونت متهم کرده بود، مثبت می دانست.

4-

نایف بن عبدالعزیز در تلاش برای ارتباط با طرفهای اهل تسنن در عراق بود.

5-

سرویس اطلاعاتی عربستان به روند حمایت از جنبش اسلامگرا در کردستان عراق چراغ سبز می داد.

6-

رستم غزاله توسط یک خبرنگار سعودی به سعد حریری گفت« آنچه متعلق به پدر بود به پسر می رسد».

7-

دوری شمعون رئیس حزب الوطنیین الاحرار از عربستان خواهش کرد که از حزب او حمایت کند.

8-

پطرس حرب از عربستان خواست از تشکیل یک گروه مستقل سیاسی که در نظر داشت پس از انتخابات پارلمانی 2013 تشکیل دهد، حمایت کند.

9-

به گفته سفیر عربستان در صنعا، القاعده در یمن با همدستی کارشناسان نظامی در حمله به «ابین» دست داشت.

10-

محمد مرسی اندکی پیش از ریاست جمهوری گفت به سیاست ایران اعتماد ندارد و ریاض را رهبر اسلام اهل تسنن می داند.

11-

بر اساس پیام اطلاعاتی 11 مارس 2012، قطر با محور قرار دادن «بهار خلیج» سیاست رسانه ای جدیدی را در پیش گرفته است.

12-

سفارت ریاض در منامه معتقد است اعزام معلمان سعودی «کمک مالی بی نقص» است.

13-

ویکی لیکس به نقل از هادی: منبع پول های القاعده مشخص نیست و این گروه غرامتی به مبلغ ده هزار دلار می پردازد و سومالی منبع تامین نیروهای القاعده است.

14-

بحرین به منبر توهین رسانه ای به ریاض تبدیل شده است.

15-

بنابر اعلام سفارت ریاض در سودان، قطر از دولت خارطوم در حمله به دارفور حمایت می کند.

16-

به گفته سعود الفیصل غرب به اخوان المسلیمن برای به قدرت رسیدن چراغ سبز داد.

17-

سفیر ریاض در قاهره درخواست کرد اجازه داده شود کانال ارتباطی با خیرات الشاطر فراهم شود.

18-

سفارت ریاض در دوحه اعلام کرد، خیرت الشاطر به منظور آماده شدن برای ریاست جمهوری مصر عازم قطر شد.

19-

ریاض تلاش کرد نام سعد الفقیه مخالف سعودی به دلیل حمایت از القاعده در فهرست مجازات های بین المللی باقی بماند.

20-

ریاض کوشید به منظور برطرف کردن تحریم تسلیحاتی بحرین نزد واشنگتن میانجیگری کند

   
   


 

کلید واژه ها: آسانژ


نظر شما :