نیاز به خرید تانک‌های جدید

آیا ایران نگران تهدید داعش در مرزهاست؟

۲۳ خرداد ۱۳۹۴ | ۱۶:۵۷ کد : ۱۹۴۸۴۷۷ ترجمه برگزیده خاورمیانه
هم اکنون مشخص شده است که ارتش ایران در چند ماه گذشته در حال مبارزه با داعش بوده است.
آیا ایران نگران تهدید داعش در مرزهاست؟

نویسنده: عباس قیداری

دیپلماسی ایرانی: ژنرال احمد رضا پوردستان، فرمانده نیروی زمینی ارتش ایران روز 24 می در یک جلسه خصوصی در مجلس ایران به نمایندگان مجلس درباره تهدید داعش هشدار داد: «امروز تروریست ها و نیروهای تکفیری نزدیک مرزهای ما هستند. یک سال پیش در چنین موقعی ستاد فرماندهی نیروهای کل مسلح به ما اطلاع داد که نیروهای داعش در جلولا و سعدیه هستند و گام بعدی شان خانقین و سپس ایران است. نیروهای تکفیری داعش در استان های مرزی ما فضاسازی کرده بودند و زاغه مهمات و نیرو پیش بینی و آماده کرده بودند تا در زمان ورودشان با ترور و انفجار آشوب کنند که توسط نیروهای اطلاعاتی خنثی شد.» وی سپس به این نکته اشاره می کند که پنج تیپ رزمی برای مبارزه با داعش آماده شدند و سربازان و هلیکوپترها وارد خاک عراق شدند.

این اولین باری است که یک مقام نظامی ارشد ایران درباره حضور داعش در نزدیکی مرزهای ایران یا برنامه داعش برای حمله به ایران صحبت می کند. اغلب گزارش هایی درباره درگیری میان نیروهای سپاه پاسداران ایران و نیروهای داعش در رسانه ها وجود دارد. با این حال هم اکنون مشخص شده است که ارتش ایران هم در چند ماه گذشته در حال مبارزه با داعش بوده است.

این یک اقدام بی سابقه برای نیروهای نظامی جمهوری اسلامی است که بدون مجوز سازمان ملل وارد عراق شده اند. با اطلاع از پنج تیپی که برای مبارزه با داعش اعزام شدند، مشخص می شود که 30 هزار نیروی نظامی ایرانی در این رابطه مشارکت داشته اند.

چهار روز پیش از این اظهار نظر، آیت الله علی خامنه ای، رهبر معظم ایران در سخنانی گفت: «بنده خبرهایی دارم که دشمنان ما با همراهی برخی مسئولین سفیه منطقه خلیج فارس درصدد هستند که جنگ های نیابتی را به مرزهای ایران بکشانند، پاسداران انقلاب و همه پاسداران حریم امنیت ملی بیدار و هوشیار هستند، آنها بدانند اگر شیطنتی صورت بگیرد واکنش ایران بسیار سخت خواهد بود.»

سید محمود علوی، وزیر اطلاعات هم گفته است: «عناصر تکفیری قصد مسموم کردن غذای یکی از هیأت های بزرگ تهران را داشتند و همچنین قصد بمبگذاری در مراسم روز قدس سال گذشته در شهرهای زاهدان و شیراز را داشتند. آنها همچنین یک شمشیرباز بین المللی را در زاهدان به گروگان گرفتند.»

چرا مقامات ایرانی درباره خطر ورود داعش به ایران نگران هستند. دلایل احتمالی آن شامل این موارد می شود:

- داعش مصمم به سرنگونی ایران است که از آن به عنوان دولت صفوی یاد می کند.

- داعش پیروزی های نظامی در چند ماه گذشته در نقاط مختلف عراق داشته است.

- وجود پتانسیل های بالای نظامی، اجتماعی و مذهبی در استان های مرزی ایران مانند کردستان، سیستان و بلوچستان، خوزستان و کرمانشاه.

- نیروی زمینی ارتش ایران فاقد تسلیحات مناسب است. (پوردستان از نمایندگان مجلس ایران در خواست اختصاص بودجه بیشتر برای خرید تانک و هلیکوپترهای جدید کرده است.)

در طول سه دهه گذشته به خاطر جنگ هشت ساله و تحریم ها، تسلیحات نیروی نظامی ایران از رده خارج شده است. ایران تلاش کرده است تا تانک های مدرن تولید کند اما در این زمینه موفقیتی نداشته است و تمام هلیکوپترهای ایران قبل از انقلاب 1979 تولید شده اند.

شرایط نیروهای رزمی ایران بدتر از سایر نیروها است. تانک های ام-60، تی-55، تی-62، تی-72 و چیفتین برای جنگ های امروزی مناسب نیستند. این رده از تانک ها در بسیاری از کشورهای جهان مورد تعمیر قرار گرفته اند.

اگر نیروهای جهادی سنی به ایران حمله کنند، نیروهای نظامی محدود ایران تنها یک گزینه دارند. آنها باید از سوریه و عراق عقب نشینی کنند و برای دفاع به مرزهای ایران بازگردند. در این صورت، دولت های عراق و سوریه احتمالاً با چالش های جدی ای روبه رو می شوند و دولت سوریه ممکن است سقوط کند. تمام این سناریوها تهدیدی استراتژیک برای امنیت مرزهای ایران هستند.

منبع: المانیتور/ مترجم: حسین هوشمند

انتشار اولیه: یکشنبه 17 خرداد 1394 / انتشار مجدد: شنبه 23 خرداد 1394

کلید واژه ها: داعش نيروي نظامي


( ۱ )

نظر شما :