هدف بلر از سفر به عربستان سعودی چیست؟

۳۱ فروردین ۱۳۹۴ | ۲۱:۱۰ کد : ۱۹۴۶۷۱۳ سرخط اخبار
نخست وزیر اسبق انگلیس که به جنایتکار جنگی مشهور است، با سفر به عربستان سعودی و دیدارش با شاه این کشور که جنگ گسترده ای را علیه یمن آغاز کرده است، در تلاش است نقش مشاور در این جنگ را ایفا کند.

به گزارش تسنیم «تونی بلر» نخست وزیر اسبق انگلیس، روز یکشنبه وارد پایتخت عربستان شد و با پادشاه این کشور دیدار کرد.

رای الیوم در سرمقاله خود درخصوص سفر بلر به ریاض نوشت این مرد که به «فرستاده ویژه کمیته چهارجانیه صلح خاورمیانه» مشهور است، هیچ رابطه ای با صلح ندارد بلکه رابطه وی با جنگ ها، نحوه شعله ور کردن آتش جنگ ها و دامن زدن بر آنهاست.

آقای بلر روز یکشنبه در راس یک هیئت عالی رتبه وارد ریاض، پایتخت عربستان سعودی شد و با «سلمان بن عبدالعزیز» پادشاه این کشور دیدار و با وی درخصوص «تلاش های کمیته چهارجانبه صلح فراگیر و عادلانه در منطقه» گفت وگو کرد.

یادمان نمی آید که بلر پیشتر نیز به عربستان سعودی که بانی طرح صلح عربی بوده است، سفر کرده باشد. فکر نمی کنیم روند صلح در خاورمیانه و بویژه در فلسطین در اولویت های وی قرار گرفته باشد. این مرد یک متخصص در جنگ و نه در برقراری صلح و ثبات است و تاکنون هیچگونه پیشرفتی در عرصه ماموریت 10 سال گذشته خود در این سمت، نداشته است.

تونی بلر طی این سال ها سرگرم برنامه ریزی برای گسترش دادن دامنه فعالیت های مشاوره ای خود و امضای قراردادهای ده ها میلیون دلاری بود و این مرد همچنان دوست نزدیک دیکتاتورهای کشورهای عربی و اسلامی به شمار می‎رود.

سفر جاری بلر به عربستان سعودی سوال های زیادی را درخصوص دلایل واقعی آن مطرح می کند. فکر نمی کنیم در لحظه ای  که دولت عربستان سعودی که درگیر جنگ وجودی در یمن شده است و همپیمانان عرب و مسلمان برای حمایت از آن بسیج شده اند، پس تلاش های کمیته چهارجانبه صلح عربی برای یافتن راه کاری برای حل این بحران وجود ندارد. این مرد به عنوان مهم ترین شریک "جورج دبلیو بوش" رئیس جمهور اسبق آمریکا و نئومحافظه کاران در جنگ عراق که جان میلیون ها عراقی را گرفت، تنها در این سفر در پی یافتن نقشی به عنوان مشاور جنگ «توفان قاطعیت» است که عربستان سعودی آن را علیه الحوثی ها در یمن به راه انداخته است.

موید این ادعاهای ما این است که بلر در گفت وگوهای مطبوعاتی مستند بارها تصریح کرده است که ایران به دلیل جاه طلبی های هسته ای خود 20 بار خطرناک تر از رژیم صدام حسین است. اگر این مرد در مسند قدرت بود لحظه ای برای ورود به جنگ علیه این کشور مشابه جنگ 2003 در عراق، درنگ نمی کرد.

شک نداریم که چنین مواضع بلر با مواضع میزبانان سعودی خود همخوانی دارد. از این رو بعید نیست که چنین «تقارب دیدگاهی» به «همکاری» مستحکم بین طرفین در آینده ای بسیار نزدیک تبدیل می شود.

این مرد دستانش آغشته به خون اعراب و مسلمانان است و از شخصیت های بسیار منفور در محافل عمومی انگلیس به شمار می رود و خواهان محاکمه وی به عنوان جنایتکار جنگی هستند -ما نیز خواهان محاکمه وی هستیم- . هرگونه همکاری و هماهنگی با وی اهانت به خون بی گناهانی خواهد بود که جانشان را در جنگ عراق که مقدمه تضعیف جهان عرب و غوطه ور شدن در جنگ های فرقه ای و داخلی گشت، از دست دادند.

حضور بلر در ریاض و استقبال گرم شاه عربستان سعودی از وی می تواند نشانه شومی اولا برای این کشور و کل منطقه و نیز مقدمه ای برای جنگ و خونریزی های بیشتری باشد.

کلید واژه ها: بلر


نظر شما :