پاور: تحریم‌ها ایران را به امتیاز دادن مجبور کرد

۲۷ فروردین ۱۳۹۴ | ۱۳:۳۰ کد : ۱۹۴۶۵۴۸ سرخط اخبار گام به گام تا توافق جامع

نماینده آمریکا در سازمان ملل می گوید که تحریم ها ایران را به پای میز مذاکره کشاند و آنها را به امتیاز دادن مجبور کرد و در صورت موفقیت مذاکرات هسته ای، پس از انجام تعهدات طرف ایرانی، روند کاهش تحریم ها در نیویورک کلید خواهد خورد.

به گزارش فارس، «سامانتا پاور» نماینده دائم ایالات متحده در سازمان ملل می گوید که تحریم ها ایران را به پای میز مذاکره کشاند و آنها را به امتیاز دادن مجبور کرد و در صورت موفقیت مذاکرات هسته ای، پس از انجام تعهدات طرف ایرانی، روند کاهش تحریم ها در نیویورک کلید خواهد خورد.

خانم پاور این سخنان را در جلسه استماعی که برای بررسی بودجه دفتر نمایندگی آمریکا در سازمان ملل برگزار شده بود، به نمایندگان مجلس نمایندگان گفت.

وی که به دلیل نوع مسئولیت اش با شورای امنیت سازمان ملل هم در ارتباط است، سوالات ایرانی-هسته ای نمایندگان را هم پاسخ گفت.

پاور گفت که تحریم ها حتماً در فشار بر اقتصاد ایران و امتیاز دادن این کشور دخیل بوده و یکی از مهم ترین تحریم ها در این مسیر، تحریم های شورای امنیت بوده است.

وی به بحث داغ منتقدان مذاکرات در تهران و واشنگتن یعنی نحوه رفع تحریم ها هم پرداخت و گفت: «ایران باید (پس از توافق هسته ای) اقداماتی را انجام دهد و مثلا تعداد سانتریفیوژهایش و میزان اورانیوم غنی شده موجود در خاک ایران را کاهش دهد؛ این اقدامات زمان بر خواهد بود و شاید 6 ماه تا یک سال طول بکشد و بدانید که پیش از کامل شدن این تعهدات ایران، کاهش تحریم ها کلید نخواهد خورد.»

پاور گفت: «تحریم های شورای امنیت هم اهمیت خاص خود را داشته اند و مطمئناً به یکباره محو نخواهند شد؛ روند کاهش این تحریم ها مطمئناً مرحله ای خواهد بود.»

مسئولان جمهوری اسلامی و بخصوص مقامات دخیل در مذاکرات هسته ای، با بحث «کاهش» تحریم ها و به خصوص «مرحله ای» بودن آنها مشکل دارند.

ایران بارها گفته که خواستار لغو و نه کاهش تحریم ها است و این فرآیند میبایست در اولین روز انعقاد توافق هسته ای احتمالی اتفاق بیافتد.

دکتر حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران امروز گفته بود که 1+5 طرف مذاکره ایران است و نه کنگره آمریکا.

دولت آمریکا که پیش از این مدعی وتوی دخالت کنگره در روند توافق هسته ای بود، دیشب تغییر موضع داد و سخنگوی کاخ سفید گفت که اوباما قانون دخالت کنگره در نتیجه این مذاکرات را امضاء خواهد کرد.

دخالت کنگره یعنی تأخیر 52 روزه در شروع روند اجرای تعهدات آمریکا نسبت به ایران.

در ادامه جلسه، «چارلز دنت» نماینده جمهوری خواه مردم پنسیلوانیا از شک خود نسبت به همراهی روس ها با اعمال مجدد تحریم های سازمان ملل بهنگام نقض تعهدات آتی از سوی ایران گفت و تصمیم روسیه برای فروش اس-300 را به عنوان شاهدی بر مدعای خود آورد.

سامانتا پاور گفت که «در خصوص تحریم های شورای امنیت، به دنبال آن هستیم که اعمال مجدد تحریم ها (در صورت شانه خالی کرن ایران از تعهدات هسته ای) نیازی به تصویب قطعنامه جدید نداشته باشد و نتیجتاً، روسیه و چین در این روند دخیل نباشند؛ وی البته اذعان کرد که «اخیراً» ایران به همه تعهدات هسته ای خود در ذیل توافق ژنو و دیگر تعهدات مربوط به آژانس بین المللی انرژی اتمی پایبند مانده است.

خانم پاور برای دلگرم کردن نمایندگان به مسیر دوم آمریکایی ها برای دستیابی به تحریم ایرانی پرداخت و گفت: «کنگره می تواند علیه کشورهایی که با ایران همکاری تجاری دارند، تحریم یکجانبه اعمال کند و با توجه به انجام شدن حجم عظیمی از تجارت دنیا با واحد پولی دلار آمریکا، این تحریم ها تأثیرگذار خواهد بود.»

«کریس استوارت» نماینده جمهوری خواه ایالت یوتا پرسید: «اگر مثلا بعد از 2 سال عمل کردن ایران به مفاد توافق جامع و هجوم صدها شرکت اروپایی و سرازیر شدن میلیاردها دلار به اقتصاد ایران، تهران خواست زیر قولش بزند، آنگاه بنظر شما می توان واقعاً تحریم ها را مجدد اعمال کرد و منتظر نتیجه بود؟»

سامانتا پاور پاسخ داد که نمایندگان آمریکا در مذاکرات هم این مسائل را می دانند و به همین خاطر است که راستی آزمایی و برداشته شدن مرحله ای تحریم ها مطرح شده است؛ وی گفت: «تعامل ما با ایران بر اساس بی اعتمادی است.»

کلید واژه ها: پاور کاهش تحریم ها


نظر شما :