انتقاد نخست وزیر لیبی از آمریکا وشورای امنیت
نخست وزیر دولت انتقالی لیبی، آمریکا و شورای امنیت را مسئول عدم حمایت از ارتش و پلیس این کشور خواند. در همین حال یک نماینده پارلمان لیبی اعلام کرد که جلسه گفت وگوها میان طرف های لیبیایی با نظارت سازمان ملل اواسط هفته آتی در مراکش برگزار می شود.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نوشته روزنامه مصری الیوم السابع، عبدالله الثنی، نخست وزیر دولت انتقالی لیبی در سخنانی تلویزیونی عنوان داشت: انفجار تروریستی که در شرق القبه در لیبی صورت گرفت کوتاهی بین المللی در تعامل با ارتش لیبی را ثابت کرد و در واقع آمریکا و شورای امنیت مسئولان عدم حمایت از ارتش و پلیس لیبی به شمار می آیند.
وی عنوان داشت: ما بر روی آنچه که از شورای امنیت صادر خواهد شد، حساب باز نمی کنیم. ارتش لیبی نیز به دلیل کمبود سلاح نمی تواند درگیری ها علیه داعش را فیصله دهد.
الثنی با بیان اینکه مصر آمادگی خود را برای ارائه کمک های هرچه تمام تر به لیبی اعلام کرده است، گفت: ما بر روی همکاری با مصر و حمایت نظامی صادقانه عربی حساب باز می کنیم و لیبی نیز کشوری دارای حاکمیت است. نشستن پشت میز مذاکره از آغاز درخواست ما بود و مقابله با تروریسم شرط اصلی در این خصوص است و تاریخ مشخصی برای جلسه آتی مذاکرات وجود ندارد.
دور جدید گفت وگوها در مراکش
در همین حال ابوبکر بوعیره، رئیس کمیسیون گفت وگوها در پارلمان اعلام کرد که جلسه گفت وگوها میان طرف های لیبیایی در خصوص آینده سیاسی این کشور با نظارت سازمان ملل اواسط هفته آتی در مراکش برگزار خواهد شد.
وی افزود: گروه مذاکره کننده پارلمان از سوی سازمان ملل به مراکش دعوت شد تا در دور جدید مذاکرات لیبی در خصوص آینده سیاسی این کشور مشارکت کند.
بوعیره با تاکید بر اینکه این هیات در جلسات مشارکت خواهد کرد گفت که کمیته گفت وگوها مُصر است تا در جلسات مذاکرات شرکت کند تا فرصت را برای ایستادگی در یک جبهه علیه تروریسم از دست ندهد.
شهروندان مصری از طریق تونس از لیبی خارج شدند
از سوی دیگر ده ها شهروند مصری توانستند از طریق تونس از لیبی خارج شوند. اتوبوس هایی 185 مصری فراری از خشونت ها در لیبی را از این کشور خارج کرده و این اقدام پس از آن صورت گرفت که معترضان تونسی مسیرها را در شهر بن قردان در جنوب استان مدنین بسته بودند اما با میانجی گری دولت این معترضان در نهایت تعهد دادند که به شهروندان مصری اجازه می دهند که به مسیرشان ادامه دهند.
مسئولان تونسی نیز اعلام کردند که به هیچ خارجی که از لیبی بیرون می آید اجازه ورود به تونس را نمی دهند مگر آنکه دولت های آنها مکلف شوند که هرچه سریعتر آنها را خارج کنند.
آتش زدن پرچم های قطر، ترکیه و آمریکا در بنغازی
در همین حال شهروندان لیبیایی در میدان الکیش در شهر بنغازی تظاهرات کرده و خشم خود را نسبت به مواضع جامعه بین الملل در عدم حمایت از نهادهای دولتی لیبی اعلام کردند.
صدها تن از شهروندان لیبیایی همچنین نارضایتی خود را نسبت به عدم لغو ممنوعیت ارسال سلاح برای ارتش این کشور اعلام کردند. در همین حال منابعی در شهر بنغازی در مصاحبه با الیوم السابع اعلام کردند که تظاهرکنندگان پرچم های قطر، ترکیه و آمریکا را آتش زدند تا "موضع شرم آور" این کشورها را برای از بین بردن توانایی های ارتش لیبی و اجازه دادن به گروه های تروریستی برای قاچاق سلاح محکوم کنند.
اردن مانع از صدور بیانیه شورای امنیت در مورد لیبی شد
از سوی دیگر خبرنگار شبکه الجزیره در نیویورک گزارش داد که اردن برای دومین بار مانع از صدور بیانیه ای از سوی شورای امنیت در خصوص لیبی شد که در آن بر حمایت از تلاش های برناردینو لیون، فرستاده سازمان ملل به لیبی تاکید شده بود. اما در آن هیچ اشاره ای به لغو ممنوعیت ارسال سلاح برای ارتش لیبی نشده بود.
اردن که در حال حاضر تنها کشور عرب عضو شورای امنیت است خواهان تمدید رایزنی ها در خصوص این بیانیه شد.
خبرنگار الجزیره اعلام کرد که در این بیانیه که انگلیس آن را ارائه داد اما اردن مانع از صدور آن شد اعدام 21 مصری توسط داعش در لیبی و همچنین تمامی اشکال تروریسم محکوم شده است.
در پیش نویس این بیانیه تاکید شده که باید جامعه بین الملل و کشورهای منطقه از تلاش های فرستاده سازمان ملل به لیبی در راستای روند سیاسی و تشکیل دولت وحدت ملی که بتواند با تروریسم در لیبی مقابله کند حمایت کند.
پیشتر اردن پیش نویس قطعنامه ای را به شورای امنیت ارائه داد که این اقدام با درخواست مصر و دولت لیبی به ریاست عبدالله الثنی صورت گرفت که در آن خواست این کشورها برای لغو ممنوعیت ارسال سلاح برای ارتش لیبی مطرح شده بود.
رایزنی ها همچنان برای یکپارچه سازی مواضع مصر و دولت الثنی با کشورهایی که مخالف این گزینه هستند ادامه دارد.
کشورهای غربی از جمله انگلیس اعلام کرده اند که لغو ممنوعیت ارسال سلاح برای ارتش لیبی بحران این کشور را وخیم تر می کند و راه حل این کشور تشکیل دولت وحدت ملی است که مسئولیت مبارزه با تروریسم را برعهده بگیرد.
حملات هوایی ارتش لیبی علیه مواضع داعش در سرت
در تحولات میدانی نیز احمد المسماری، سخنگوی ستاد ارتش لیبی اعلام کرد که نیروی هوایی لیبی دست به چهار حمله هوای علیه مقرهای داعش در شهر سرت زد.
وی خاطرنشان کرد که جنگنده های وابسته به ارتش لیبی به حملات خود علیه اعضای داعش که شهر سرت را مقر خود کرده اند ادامه می دهند.
آماده باش پس از انفجارها در شهر القبه
در همین حال منابع لیبیایی در مصاحبه با شبکه العربیه اعلام کردند که شش موشک به فرودگاه الابرق در لیبی شلیک شده است که از شهر درنه شلیک شده بود.
در همین حال پارلمان لیبی پس از انفجارهایی که شهر القبه را هدف قرار داد و 45 کشته و صدها زخمی بر جای گذاشت وضعیت فوق العاده و آماده باش اعلام کرد.
"ولایت البرقه" یا همان شاخه داعش در لیبی مسئولیت انفجار همزمان سه خودروی بمب گذاری شده در شهر القبه در شرق لیبی را برعهده گرفت.
در صفحه های وابسته به داعش در توییتر آمده است: "نیروهای خلافت" دست به دو عملیات با خودروهای بمب گذاری شده زدند که اتاق عملیات طاقوت (سرلشکر بازنشسته ارتش لیبی خلیفه حفتر) در منطقه الشرقیه والجبل الخضر را در منطقه القبه هدف قرار گرفت.
در همین حال دولت لیبی به دلیل این کشتارها هفت روز عزای عمومی اعلام کرد.
محکومیت های بین المللی انفجارهای لیبی
همزمان هیات سازمان ملل در لیبی انفجارهای قبه را محکوم و اعلام کرد که اعتقاد دارد بهترین پاسخ برای مبارزه با تروریسم و خشونت این است که لیبیایی ها برای دستیابی به راه حل سیاسی تلاش کنند.
شورای امنیت نیز به شدت حمله شهر القبه را محکوم کرد.
جن ساکی، سخگوی وزارت خارجه آمریکا نیز این حملات تروریستی را که داعش مسئولیت آن را برعهده گرفته است، محکوم کرد.
عبدالله الثنی نیز در مصاحبه ای با شبکه العربیه اعلام کرد که این عملیات نشانگر این است که تحول گسترده ای در عملیات داعش در لیبی صورت گرفته است.
نظر شما :