افغانستان در مسیر جنگ داخلی

۱۵ تیر ۱۳۹۳ | ۱۷:۱۴ کد : ۱۹۳۵۳۸۵ سرخط اخبار تا انتخابات افغانستان
افغانستان در مسیر جنگ داخلی

کی از اساتید علوم سیاسی و مطالعات خاورمیانه در دانشگاه ایندیانا گفت، انتخابات ریاست جمهوری در افغانستان هنوز تمام نشده است، اما بدون توجه به نتیجه این انتخابات، افغانستان به سوی یک جنگ داخلی پیش می رود و یا در حال حاضر وارد این مرحله شده است.

 

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)،عبدالقادر سینو، استاد علوم سیاسی و مطالعات خاورمیانه در دانشگاه ایندیانای آمریکا در مصاحبه با پایگاه اینترنتی صدای روسیه گفت: اگر عبدالله عبدالله پیروز انتخابات ریاست جمهوری افغانستان شود، پشتون ها احتمالا حمایت از طالبان را افزایش می دهند چرا که آن ها هرگز در گذشته حکومت غیرپشتون را برای افغانستان نپذیرفته اند و بعید است که در حال حاضر چنین چیزی را بپذیرند.

 

وی افزود: اگر اشرف غنی پیروز این انتخابات شود، اقلیت ها مسلح شده و برای جنگ داخلی آماده می شوند. حقیقت این است که آن ها هیچ خطری برای کشور ندارند و ظاهرا می خواهند برای کنترل مناطق خودشان جدا شده و یا وارد جنگ داخلی شوند.

 

این در حالی است که دیوید گیبز، استاد تاریخ در دانشگاه آریزونا مطمئن است نتیجه این انتخابات هرچه که باشد، افغانستان تمامی شانس ها برای تکرار سرنوشت عراق را دارد چرا که در حال حاضر نیز رهبری ضعیفی نشان داده است.

 

وی افزود: افغانستان همیشه از اختلافات و جدایی های مذهبی و قومی رنج می برده و توانایی برای مدیریت این کشور چند فرهنگی نیازمند مانور بسیار دقیق سیاسی است که به احتمال زیاد از سوی هیچ یک از نامزدها دیده نخواهد شد.

 

دیوید گیبز ادامه داد: درباره بی ثباتی کنونی افغانستان هیچ پاسخ یا راه حل مناسبی وجود ندارد. از نظر جغرافیایی افغانستان کشوری است که اداره آن بسیار دشوار است در حالی که از نظر تاریخی دولت مرکزی این کشور حتی پیش از آغاز جنگ ها نیز از قدرت کافی برخوردار نبوده است. حال سوال اینجا است که آیا افغانستان اصلا قابل حکمرانی است یا خیر؟

 

این تحلیلگر آمریکایی گفت: آمریکا برای خروج از افغانستان دلایل خودش را دارد. برای آمریکا بسیار مهم است که به عنوان یک قدرت بزرگ تلقی شده و بازنده جنگ نباشد. ایده خروج از افغانستان به معنای شکست نیست اما اگر افغان ها شکست بخورند، این دیگر به خودشان مربوط است. جنگ 30 ساله افغانستان طولانی ترین جنگ در تاریخ آمریکا است که از یک سو تلفات و هزینه های بسیاری برای واشنگتن به همراه داشت و از سوی دیگر مردم را خسته کرد. بنابراین آمریکا باید چشم های خود را بر واقعیت باز کرده و از این منطقه خارج شود چرا که دیگر نمی تواند ادامه دهد.


نظر شما :