اختلاف اسرائیل و آمریکا بر سر غنی‌سازی در ایران

۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۳ | ۱۷:۰۵ کد : ۱۹۳۲۵۳۱ سرخط اخبار

خبرگزاری رویترز روز چهارشنبه به نقل از مقامات اسرائیلی از اختلاف میان تل آویو و واشنگتن بر سر ادامه غنی سازی در ایران خبر داده است.

به گزارش خبرگزاری فارس، خبرگزاری رویترز روز چهارشنبه به نقل از مقامات اسرائیلی نوشته است که تل آویو همچنان اصرار دارد که توافق جامع هسته ای که به نظر قریب الوقوع می رسد، غنی سازی در ایران را به طور کامل متوقف کند. به نوشته رویترز، این موضوع می تواند منشا اختلافی تازه در روابط اسرائیل و آمریکا باشد.

بنا بر این گزارش، این موضوع یکی از موارد اصلی در سفر امروز «سوزان رایس» مشاور امنیت ملی آمریکا به تل آویو بوده است. رایس روز چهارشنبه به همراه «وندی شرمن» نماینده آمریکا در مذاکرات هسته ای به فلسطین اشغالی سفر کرد.

دور تازه مذاکرات هسته ای ایران و گروه 1+5 هفته آینده در شهر وین آغاز می شود. طرفین اعلام کرده اند که بحث بر سر مفاد پیش نویس توافق جامع از این دور آغاز می شود.

یک مشاور کابینه اسرائیل در مورد توافق نهایی به رویترز گفته است: «آیا ما با غنی سازی موافقت می کنیم؟ نه. ما از اینکه ببینیم موعد 20 جولای (29 تیر) بدون حصول توافق می گذرد، خوشحال خواهیم بود.»

روز گذشته هم «جی کارنی» سخنگوی کاخ سفید گفته بود موضوع برنامه هسته ای ایران از جمله سرفصل های اصلی در دیدارهای رایس با مقامات اسرائیلی است. بخش اعظم بیانیه ای که بعد از دیدار امروز رایس و «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی منتشر شد نیز به مسئله مذاکرات هسته ای اختصاص یافته بود. رایس در این بیانیه دیپلماسی را «بهترین راه» برای حل مسالمت آمیز مناقشه هسته ای دانسته و بر ادامه رایزنی ها با اسرائیل تأکید کرده است.

یک مقام آمریکایی که خواسته نامش فاش نشود، با بیان اینکه رایس به عنوان «نماینده گروه 1+5» به دیدار مقامات اسرائیلی رفته، می گوید: «مسئله غنی سازی، اینکه ایران باید چند سانتریفیوژ را حفظ کند، سوال بزرگی است.»

ماه گذشته «جان کری» وزیر خارجه آمریکا در اظهاراتی که موجب انتقاد اسرائیل شد، فاصله کنونی ایران با بمب اتم را حدود 2 ماه اعلام کرد و گفت این زمان باید به 6 ماه تا یکسال برسد. اما مقامات اسرائیلی می گویند چنین بازه ای را قبول نداشته و توقف غنی سازی در ایران را خواستارند. مشاور کابینه اسرائیل به رویترز گفته است: «من چیزی در مورد اینکه آستانه «مورد قبول» ماف نه شنیده ام و نه دیده ام. اما می دانم که کمتر از یکسال، غیرقابل قبول است.»

بر اساس گزارشی که دو ماه قبل موسسه «علوم و امنیت آمریکا» به کنگره آمریکا ارائه کرد، برای آنکه زمان گریز هسته ای ایران به بین 6 تا 12 ماه برسد، تهران باید بیش از 14000 سانتریفیوژ مدل IR-1 خود را کنار بگذارد.

این در حالی است که ایران تأکید کرده است که چنین منطقی را نمی پذیرد. «بهروز کمالوندی» سخنگوی سازمان انرژی اتمی در مصاحبه اخیر خود با خبرگزاری فارس گفته است: «برنامه اقدام مشترک بندی دارد تحت عنوان نیاز عملی (Practical Need) که سطح غنی سازی و میزان و گستره آن تعیین می شود.»

کلید واژه ها: رویترز رایس


نظر شما :