سفر به ایران سخت‌تر می‌شود؟

۲۳ فروردین ۱۳۹۳ | ۱۴:۲۳ کد : ۱۹۳۱۳۵۷ سرخط اخبار
در حالی که مسوولان سازمان میراث فرهنگی و گردشگری گفته اند، اوایل امسال درباره ی لغو و تسهیل ویزای ایران به نتایج مثبتی می رسند، نمایندگان مجلس یک طرح دوفوریتی را درباره ی انگشت نگاری از اتباع اروپایی هنگام ورود به ایران ارائه کرده اند.

به گزارش ایسنا، اوایل هفته ی پیش، جمعی از نمایندگان مجلس طرح دو فوریتی «انگشت نگاری از اتباع اروپایی هنگام ورود به ایران» را برای بررسی به هیأت رییسه دادند. نمایندگان این اقدام را در واکنش به بیانیه ی ضد ایرانی پارلمان اروپا انجام دادند.

البته علاءالدین بروجردی - رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس - که گفته می شود از پیشنهاددهندگان این طرح است در گفت وگویی، طرح انگشت نگاری را فقط محدود به مسوولان هیأت اروپایی هنگام سفر به ایران دانسته و گفته است: «ما با تدوین این طرح می خواهیم براساس اصل عمل متقابل، توازن ایجاد کنیم.» هرچند نمایندگانی که این طرح را امضا کرده اند، از آن با عنوان انگشت نگاری از «کل اتباع اروپایی» یاد کرده اند.

این اقدام نمایندگان مجلس در شرایطی صورت می گیرد که سیاست های تعاملی دولت، اتخاذ تصمیم هایی نرم تر برای صدور ویزا و آسان کردن راه سفر به ایران، در چندماه اخیر سبب گرایش بیشتر اتباع خارجی، بویژه اروپایی ها برای سفر به ایران شده است. این موضوع را رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری به استناد گزارش ها و آمارهای در اختیارش و مجریان تور در ایران تأیید می کنند.

حتا رسانه های خارجی نیز در چندماه گذشته، گزارش هایی را از فضای مثبت و وضعیت گردشگری ایرانی که سال ها آن را ناامن جلوه می دادند، نوشته اند که این، در برابر هشدارهای وزارت خارجه ی کشورهای غربی، در بیشتر شدن گرایش اتباع این کشورها برای انتخاب ایران و سفر به آن، تأثیر زیادی داشته و به نوعی سایه ای بر آن هشدارها شده است.

حال پرسش این است که در چنین شرایطی، اتحاذ این تصمیم از سوی نمایندگان مجلس برای تمام اتباع اروپایی چه تأثیر و فایده ای برای صنعت گردشگری دارد؟

ابراهیم پورفرج - رییس جامعه ی تورگردانان ایران - که روزهای خوشی را برای صنعت گردشگری ایران با توجه به حجم درخواست ها برای سفر به کشور پیش بینی می کند، درباره ی این طرح نمایندگان مجلس به خبرنگار ایسنا گفت: این اتفاق، صد درصد تأثیر منفی بر جریان گردشگری کشور دارد.

او ادامه داد: گردشگر معمولا کشوری را برای سفر کردن انتخاب می کند که راه دسترسی و ورود به آن سخت و پیچیده نباشد، قطعا تصویب این طرح نمایندگان، گردشگران زیادی را از سفر به ایران منصرف می کند. چه بسا، همین حالا که در برخی کشورها از اتباع خارجی پیش از صدور ویزای ایران، انگشت نگاری می شود، آن ها از تصمیم خود منصرف می شوند و دور ایران را خط می کشند.

پورفرج برای روشن تر شدن این موضوع، توضیح داد: مثلا اتباع فرانسوی پیش از گرفتن ویزای ایران، انگشت نگاری می شوند و این اقدام فقط در سفارت و کنسولگری ایران در پاریس انجام می شود. در حالی که بسیاری از مسافران ما اهل پاریس نیستند و باید برای انگشت نگاری، گاهی مسافتی طولانی را طی کنند و هزینه ی بیشتری بپردازند، این خود یک مشکل برای گردشگران فرانسوی علاقه مند به ایران شده است. ما بارها با مقامات مربوط برای چاره اندیشی در این باره که روند صدور ویزا را هم طولانی کرده است، صحبت کرده ایم؛ اما هنوز به نتیجه ای نرسیده ایم.

وی همچنین گفت: چنین تصمیم هایی که گاهی نمایندگان مجلس می گیرند و ترکش آن فقط به صنعت گردشگری می خورد، کاملا رویکرد و محتوایی سیاسی دارد. در حالی که گردشگری موضوعی سیاسی نیست و بارها مسوولان سازمان میراث فرهنگی و گردشگری بر این موضوع تأکید کرده اند.

او اضافه کرد: درست است که پاسخ بیانیه ی ضد ایرانی پارلمان اروپا را باید داد، اگر نمایندگان مجلس چنین تصمیمی دارند، این مقابله به مثل را با مقامات و هیأت های اروپایی داشته باشند، نه همه ی اتباع آن کشورها.

حسین احمدی - یکی دیگر از تورگردانان ایرانی - نیز درباره ی این طرح نمایندگان مجلس، با پرسیدن این سوال که چرا در مقابل چنین بیانیه ای که هیچ ارزشی ندارد، خود را در کلاف پیچیده ای قرار می دهیم و اصلا چنین اقدامی چه فایده ای دارد؟ به خبرنگار ایسنا گفت: آیا با صدور این بیانیه، حیثیت مملکت ما به باد رفته که حالا می خواهیم با چنین تصمیمی، سیم خاردار دور خود بکشیم! غربی ها همیشه قدرت و برنامه ریزی های ما را تحت شعاع قرار داده اند؛ ولی حالا وقت به اثبات رساندن امینت و قدرت در ایران است؛ اما با رفتار و سیاست های درست، نه مقابله جویانه.

او تأکید کرد: نباید فقط به خاطر یک بیانیه ، همه ی کارهای مان را تعطیل کنیم. توسعه ی صنعت گردشگری، یعنی همان چیزی که دولت می خواهد، اول از همه به ثبات در کشور نیاز داد تا توهم گردشگر خارجی نسبت به آنچه در تمام این سال ها از ایران غیرواقعی شنیده است، از بین برود.

کلید واژه ها: صنعت گردشگری سفر به ایران


نظر شما :