تشکیل کمیته حل مشکل ویزای گردشگران غربی
رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری از تشکیل کمیته ای مشترک با وزارتخانه های امور خارجه و اطلاعات برای حل مشکل ویزای ایران و رفتار با گردشگران غربی خبر داد.
به گزارش ایسنا محمدعلی نجفی در مراسم افتتاحیه ی نمایشگاه گردشگری که در برج میلاد به مناسبت هفته ی گردشگری برگزار شد، با اشاره به دستاوردهایش از سفر به نیویورک و همچنین تشکیل کمیته ای مشترک با وزارت امور خارجه و وزارت اطلاعات برای حل مسائل حوزه ی گردشگری در ایران، اظهار کرد: فکر می کنم در بخش های دولتی مشکلی برای حل مسائل گردشگری نداشته باشیم و توانایی هماهنگی بین بخش ها وجود داشته باشد.
او همچنین یادآوری کرد: رییس جمهور توجه زیادی به گردشگری دارد و در این دوره ی چهار ساله ی اول خدمت شان، آمادگی جدی ای برای استفاده از گردشگری به وجود آمده است.
معاون رییس جمهور با اشاره به ظرفیت های گردشگری در ایران، گفت: متأسفانه بنا به دلایل مختلف، آن جایگاه واقعی را در گردشگری که در شأن ملت و کشور ما است، تا کنون به دست نیاورده ایم. براساس آمارهای جهانی در سال 2012 میلادی، بیش از یک میلیارد و 75میلیون نفر گردشگر از کشوری غیر از کشور خود دیدن کرده اند و قطعا تعداد گردشگران داخلی بیش از این رقم است. گردشگران در سال 2012 میلادی بیش از یک هزار میلیارد دلار هزینه کرده اند و ما سهم ناچیزی از این رقم ها داشته ایم.
او یادآوری کرد: رشد بخش گردشگری در آن سال، حتی نسبت به رشد اقتصاد جهانی بیشتر بوده است، رقمی حدود 4 / 0 درصد. گردشگری دیگر کالایی لوکس و تشریفاتی به شمار نمی آید و بخشی از زندگی مردم شده است. علاوه بر این، ابزار مهمی در دیپلماسی فرهنگی است.
نجفی در ادامه ی سخنانش با اشاره به تغییر دیدگاه و تفکر گردشگران خارجی پس از سفر به ایران، اظهار کرد: رسانه های خارجی تصویری غیرواقعی از ایران نشان داده اند. این موضوع را در سفر کوتاهم به آمریکا دقیقا متوجه شدم. بسیاری از ایرانی های مقیم آمریکا می گفتند از این که در ارائه ی تصویری واقعی از ایران در خارج از کشور ضعیف و ناتوان عمل می کنیم، زجر می کشند. ما در این زمینه تقریبا کار موثری انجام نداده ایم.
او تأکید کرد: در گردشگری بیشتر از این که به کلیات پرداخته شود، باید به برنامه های اجرایی توجه نشان داد. من کاملا در این سفر احساس کردم که تقاضا برای سفر به ایران وجود دارد و مشکل فقط عرضه است که باید حل شود.
رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در ادامه ی سخنانش با تأکید بر ضرورت پرداختن بیشتر به موضوع آموزش و فرهنگ، افزود: باید مردم را برای پذیرش گردشگر آماده کنیم. در بعضی شهرهای ما حتی فرهنگ پذیرش گردشگر داخلی وجود ندارد. باید گردشگر را نعمت بدانیم و در این نظر، رفتار بهتری داشته باشیم.
نجفی گفت: متأسفانه بخش گردشگری کم سواد است، نه این که آدم های صاحب صلاحیت و متخصصی در آن نباشند، چراکه ما جوانان زیادی داریم که در ارتباط با رشته های مختلف گردشگری تحصیل کرده اند، ولی متأسفانه بی کارند یا در بخش های غیرمرتبط کار می کنند.
او در پایان، اضافه کرد: امیدواریم در پایان این دوره، کارنامه ی قابل قبولی ارائه کنیم.
به گزارش ایسنا، منوچهر جهانیان - معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی و گردشگری - نیز در این مراسم با ارائه ی توضیح هایی درباره ی نمایشگاه برپاشده در برج میلاد به مناسبت هفته ی گردشگری، گفت: 110 غرفه شامل بخش های گردشگری و خدماتی، آژانس های مسافرتی و طبیعت گردی، مراکز اقامتی و 14 سیاه چادر عشایری به مناسبت هفته ی گردشگری از امروز تا پایان این هفته برپا شده اند.
وی سپس آماری از سفرهای تابستانی ارائه کرد و ادامه داد: امسال رشد سفرهای تابستانی نسبت به سال گذشته 6 / 14 درصد بوده است و استان های خراسان رضوی، مازندران، قم، فارس، ایلام و همدان بیشترین جمعیت گردشگران داخلی را داشته اند. براساس آمارهای موجود فقط 17 درصد مردم با تور و 83 درصد نیز به شکل انفرادی سفر کرده اند. از این 17 درصد، 56 درصد با خودروی شخصی و 44 درصد با ناوگان حمل و نقل عمومی جابه جا شده اند.
به گفته ی او، در تابستان امسال بیشترین اقامت ها در استان های گیلان، مازندران، قم، فارس و اصفهان ثبت شده که نسبت به سال قبل، 14 / 10 درصد رشد داشته است.
جهانیان سپس از ورود توراپراتورهای روسی با پروازی چارتی برای نخستین بار به ایران خبر داد و افزود: 50 نفر از فعالان گردشگری روسیه به ایران آماده اند تا از جاذبه های گردشگری کشور دیدن کنند و امیدواریم مسیر تعامل با آن ها باز شود.
در این مراسم، حسن ایازی - معاون فرهنگی اجتماعی شهرداری تهران - نیز حضور داشت. قرار بود، محمدباقر قالیباف - شهردار تهران - هم در مراسم باشد که نیامد.
به گزارش ایسنا، احمد مسجدجامعی - رییس شورای شهر تهران - هم در سخنانی با اشاره به دیپلماسی جدید دولت، اظهار کرد: امیدواریم فضای گفت وگو که با تدبیر و امید پایه ریزی شده است، روبه پیشرفت باشد.
وی از راه اندازی نخستین موزه ی شهر در منطقه ی تاریخی «عودلاجان» با مشارکت شهرداری، شورای شهر و کارشناسان میراث فرهنگی و گردشگری در آینده ای بسیار نزدیک خبر داد و افزود: در تهران، اسناد دیگری هم برای همکاری میراث فرهنگی و گردشگری وجود دارند که نمونه ی آن، تصویب خیابان ولی عصر (عج) به عنوان میراثی طبیعی و فرهنگی است که باید به آن توجه ویژه ای به عنوان یک خیابان در معنای درست آن شود.
او همچنین گفت: سند زندان قصر نیز در شورای شهر وجود دارد که در زمان تصویب این سند، برنامه هایی برای ساخت وساز در آن محوطه وجود داشت که با تصویب این سند، یک هویت تاریخی، اجتماعی و سیاسی حفظ شد.
مسجدجامعی سپس به ظرفیت های فرهنگی، اکوتوریستی و مذهبی در ایران و بویژه در شهر تهران برای جذب گردشگر اشاره کرد و ادامه داد: امنیتی که در کشور ما وجود دارد، ایران را به یکی از مهم ترین نقاط مورد توجه گردشگران می تواند تبدیل کند. ما در این بخش، کمبودی نداریم به جز مدیریت، اگر بپذیریم که هر پنج نفر گردشگر یک شغل ایجاد می کند، در شرایط بحران کاری، اولویت دیگری بر اولویت های کشور اضافه خواهد شد.
به گزارش ایسنا، محمدعلی نجفی بعد از پایان مراسم، نمایشگاه گردشگری را که در سالن ها و محوطه ی برج میلاد برپا شده است، افتتاح و از آن دیدن کرد.
نظر شما :