معرفی ثروتمندترین کشورهای نفتی

۲۷ تیر ۱۳۹۲ | ۱۵:۳۱ کد : ۱۹۱۸۷۲۰ سرخط اخبار

انتخاب نوشت:

نشریه فوربس در تازه ترین گزارش خود به بررسی وضعیت اقتصادی و سرانه درآمدی 10 کشور نخست در فهرست ثروتمندترین نفتی های جهان پرداخته است.

به گزارش «فوربس»، معمولا این تصور عمومی وجود دارد که کشورهای نفتی کوچک تر مردمان ثروتمند تری دارند اما با نگاهی دقیق تر به وضعیت سرانه درآمد، بیکاری و فقر ملی می توان بررسی کرد که صرف نظر از ابعاد یک کشور آیا ثروت در میان تمامی مردم به یکسان توزیع شده است یا خیر. در فهرست 10 کشور ثروتمند نفتی جهان نام عراق در جایگاه دهم قرار گرفته است. درآمد نفتی آن کشور به 515 هزار و 384 دلار به ازای هر شخص تبدیل می شود.

 در این کشور میزان سرانه تولید ناخالص داخلی 4600 دلار، نرخ بیکاری 16 درصد و جمعیت فقیر 285 درصد ارزیابی شده است. پیش از عراق، برونئی با درآمد نفتی 521 هزار دلار به ازای هر شخص در جایگاه نهم است.

نرخ بیکاری در این کشور تنها 7/2 درصد است و سرانه تولید ناخالص داخلی آن 50 هزار و 500 دلار است. در این کشور 4 درصد مردم در فقر زندگی می کنند. در این فهرست نام کانادا در جایگاه هشتمین کشور ثروتمند نفتی جهان قرار گرفته است. ذخایر نفتی و گازی در این کشور منجر به درآمد برابر با 565 هزار و 49 دلار برای هر کانادایی می شود. در حال حاضر ماسه های نفتی منبع اصلی درآمد انرژی کانادا به شمار می روند.

سرانه تولید ناخالص داخلی در این کشور 41 هزار و 500 دلار، نرخ بیکاری اش 3/7 درصد و جمعیت فقیر آن 4/9 درصد است. در فهرست فوربس نام لیبی در جایگاه هفتم قرار گرفته است. درآمد سرانه نفتی در این کشور 861 هزار و 101 دلار است اما بررسی ها نشان می دهد که هیچ گاه درآمد نفتی سرشار لیبی به معنای واقعی میان مردم توزیع نشده است.

در این فهرست نام عربستان سعودی به عنوان بزرگ ترین کشور تولید کننده نفت در جهان در جایگاه ششم قرار گرفته و ذخایر نفتی و گازی این کشور به سرانه درآمدی 12/1 میلیون دلار به ازای هر فرد مبدل می شود. سرانه تولید ناخالص داخلی در عربستان سعودی 25 هزار و 700 دلار است و نرخ بیکاری در این کشور 7/10 درصد اعلام شده است. آمار رسمی از میزان جمعیت زیر خط فقر در این کشور وجود ندارد. فوربس نام ونزوئلا را در این فهرست در جایگاه پنجم قرار داده است.

به لحاظ میزان ذخایر نفتی ونزوئلا را می توان خلیج فارس قاره امریکا دانست. جایگاه چهارم در این فهرست به ترکمنستان تخصیص یافته است. ذخایر نفتی و گازی این کشور در دریای خزر برابر با 54/1 میلیون دلار به ازای هر شخص است.

با وجود دارایی های نفتی سرشار این کشور مردمان فقیری دارد. سرانه تولید ناخالص داخلی ترکمنستان 8 هزار و 500 دلار، نرخ بیکاری آن رقم سرسام آور ?? درصد و جمعیت زیر خط فقر آن 30 درصد است. امارات متحده عربی در جایگاه سوم این فهرست قرار گرفته است. این کشور کوچک و سرشار از منابع انرژی است. سرانه دارایی نفتی و گازی در امارات 63/1 میلیون دلار است.

این کشور که دوبی و ابوظبی را دارد دارای سرانه تولید ناخالص داخلی برابر با ایالات متحده امریکاست اما هنوز هم در این کشور فقر به طور کامل ریشه کن نشده است.

سرانه تولید ناخالص داخلی در امارات 49 هزار دلار، نرخ بیکاری 4/2 درصد و جمعیت افراد زیر خط فقر در این کشور 5/19 درصد است. فوربس دراین گزارش نام کویت را در جایگاه دوم قرار داده است. جمعیت این کشور برابر با شهر شیکاگو در امریکاست. دارایی های نفتی و گازی این کشور به ازای هر فرد 14/4 میلیون دلار است. نرخ سرانه تولید ناخالص داخلی 43 هزار و 800 دلار و نرخ بیکاری کویت  2/2 درصد برآورد شده است.

آمار رسمی از نرخ جمعیت فقیر در این کشور وجود ندارد. در این فهرست نام قطر در جایگاه ثروتمندترین کشور نفتی جهان قرار گرفته و دارایی های نفتی این کشور به ازای هر فرد 01/6 میلیون دلار برآورد شده است. سرانه تولید ناخالص داخلی در این کشور ثروتمند عربی در خلیج فارس 102 هزار و 800 دلار و نرخ بیکاری در این کشور تنها 5/0 درصد است. آمار رسمی از تعداد افراد فقیر در این کشور وجود ندارد.

کلید واژه ها: سرانه تولید ناخالص داخلی


( ۵ )

نظر شما :