کابل، ایستگاه آخر

۲۵ اردیبهشت ۱۳۸۷ | ۲۲:۳۹ کد : ۱۹۱۴ کتابخانه
نویسنده خبر: على موسوى خلخالى
نگاهى به کتاب « کابل .. ایستگاه آخر » آخیم ولگاتن میت دیرک شولتسه
کابل، ایستگاه آخر

کابل ایستگاه آخر

نویسنده: آخیم ولگاتن میت دیرک شولتسه

ناشر: اکون برلین

320 صفحه، چاپ اول

 

کتاب «کابل .. ایستگاه آخر» یادداشت­های روزانه « آخیم ولگاتن ودرک شولتسه» سرباز آلمانی که به همراه ارتش آلمان پس از سقوط طالبان به افغانستان رفته، منتشر شد.

 

این کتاب به شیوه متکلم وحده نوشته شده و با زبانی بسیار ساده و شیوا وقایع روزانه یک سرباز آلمانی در افغانستان را بازگو می­کند.

 

در این کتاب ولگاتن تلاش کرده وضعیت نیروهای ایساف در افغانستان را تا حد ممکن توضیح داده و نکات سری ای را از وضعیت ارتش آلمان در افغانستان بازگو کند.

 

از نکات برجسته­ای که ولگاتن تلاش کرده آن را برجسته کرده و به آن اهمیت ویژه­ای دهد، دستمزد سربازان آلمانی است. وی در بخشی از این کتاب می­نویسد، بر خلاف آنچه در رسانه­ها بزرگنمایی می­شود، ما علاوه بر دستمزد مشخصی که در طول حضورمان می­گرفتیم که دستمزد متوسط و چندان بالایی نبود، برای شرکت در عملیات خطرناک و خارج از محدوده تنها روزی 93 یورو دریافت می­کردیم که آن هم با تاخیر به ما می­رسید.

 

وی در بخش دیگری از کتاب درباره اهداف حمله به افغانستان توضیحاتی ارائه می­دهد و می­نویسد، آنچه در افغانستان اهمیت بسیاری باید به آن داد، مسئله حقوق بشر و گسترش دموکراسی است. دو موضوع مهمی که ایالات متحده با دستاویز قرار دادن آن حمله به افغانستان را طرح­ریزی کرد. اما متاسفانه باید بگویم این موضوع تنها در حد شعار ماند زیرا بویژه در بخش حقوق بشر پیشرفت چندانی در آن کشور بدست نیامد.

 

آنچه که باعث می­شود این کتاب اهمیت خاصی بخود بگیرد، ارائه توضیحاتی تازه و بدیع درباره زندگی روزانه یک سرباز در خارج از خانه و کاشانه و جایی دورتر از میهنش است. ارائه مطالبی بسیار متفاوت با آنچه در روزنامه­ها و رسانه­های می­خوانیم، می­بینیم یا می­شنویم از مهمترین ویژگی­های این کتاب است.

 

ولگاتن در کتابش درباره این که 11 سپتامبر آیا هدف اصلی حمله آمریکا به افغانستان بود یا خیر شک می­کند و در برابر خوانندگانش این پرسش را مطرح می­کند که آیا لشکرکشی به افغانستان با آن هزینه­های زیاد در حالی که در نهایت طالبان از بین نرفت و با استفاده از فرصت توانست دوباره خود را بازسازی کند، کار صحیحی بود یا خیر؟ آیا بهتر نبود حتی اگر بنا بود گزینه نظامی به اجرا در آید یک فکر نهایی و همیشگی برای از بین بردن گروه­هایی مثل طالبان می­شد تا بیش از این مجبور به صرف هزینه مالی و انسانی نشویم؟

 

وی در نهایت با شک و شبه این پرسش را برای نتیجه­گیری کتابش انتخاب می­کند که شاید 11 سپتامبر بهانه­ای بیش نبود تا ایالات متحده آمریکا بخواهد با فریب افکار جهانی به اهدافی دیگر برسد. اهدافی که تا کنون برای همه ما مخفی بوده است.

 

Endstation Kabul

Als deutscher Soldat in Afghanistan – ein Insiderbericht

Achim Wohlgethan mit Dirk Schulze

304 Seiten, mit 24 Seiten farbigem Bildteil und zwei Afghanistan-Karten
Klappenbroschur
ISBN 978-3-430-20043-1
€ 18,90 (D) / € 19,50 (A) / sFr 34,50

على موسوى خلخالى

نویسنده خبر

مترجم، روزنامه نگار و معاون سردبیر دیپلماسی ایرانی.

اطلاعات بیشتر


نظر شما :