چینی ها قهر کردند؟
"رفت و آمد و مبادلات تجاری از زمان تداوم آزمایش های هسته ای توسط کره شمالی میان این کشور و چین کاهش پیدا کرده و دیگر همچون گذشته نیست."
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، روزنامه یو اس ای تودی در گزارشی درخصوص وضعیت روابط میان چین و کره شمالی پس از آزمایش های هسته ای پیونگ یانگ می نویسد: «مه صبحگاهی بر فراز آب های یخ زده رودخانه یالو در حال پدیدار شدن است؛ جایی که یک پل خرابه که زمانی چین و کره شمالی را به هم متصل می کرد، وجود دارد.
یک سرباز کره شمالی با اورکت سبز و کلاه نظامی به منظور نگهبانی مسیری را بالا و پایین می رود. در سوی مرز چین نیز دو سرباز مسلح به مسلسل به آن سوی مرز خیره شده اند. در همین نزدیکی یک عکس سیاه و سفید بزرگ از مائو، بنیانگذار حزب کمونیست چین قرار دارد که با کیم ایل سونگ، بنیانگذار کره شمالی در حال دست دادن است. اما از زمانی که کره شمالی به آزمایش های هسته ای که توسط سازمان ملل به عنوان نقض قوانین بین المللی محکوم شد ادامه داد، تجارت و رفت و آمد میان دو کشور هم پیمان بسیار کم رنگ شده است.
ایبل لیو، 31 ساله می گوید: ما زمانی از اینجا برای مدت یک روز به کره شمالی می رفتیم اما اکنون دیگر چینی ها اجازه ورود به کره شمالی را ندارند.
چین تحت فشار اروپا و آمریکا قرار دارد تا رژیم کره شمالی را که به شدت وابسته به چین برای ادامه بقا است، مهار کند.
انتصاب رهبر جدید چین یعنی شی جینگ پینگ این امید را به غرب داد که این کشور در نهایت کره شمالی را تحت فشار قرار خواهد داد تا به قطعنامه های سازمان ملل و توافق های امضا شده با آمریکا که طی آنها به پایان دادن به برنامه هسته ای خود موافقت کرده پایبند باشد اما این سوال مطرح است که آیا چین می تواند و یا اصلا می خواهد این کار را انجام دهد.
پکن به دنبال پرتاب موشک کره شمالی در ماه دسامبر با تحریم های سازمان ملل علیه این کشور موافقت کرده و به آن رای داد اما جلوی اقدامات جدی تر علیه کره شمالی را گرفته است.
مایکل اوسلین، مدیر بخش مطالعات ژاپن موسسه آمریکن اینترپرایز در شهر واشنگتن طی اظهارات چند روز پیش خود در مقابل کمیسیون بررسی امنیت و اقتصاد میان چین و آمریکا گفت: تعدادی از کارشناسان آمریکایی از جمله ناظران پرسابقه مربوط به چین معتقدند پکن در واقعیت نفوذی کم و نه چندان موثر بر پیونگ یانگ دارد.
وی افزود: دیگر کارشناسان نیز فرض می گیرند که پکن به این تصمیم رسیده است که وجود یک رژیم ضد آمریکایی دمدمی مزاج که در نیمه شمالی شبه جزیره کره باشد برای اهداف ژئوپلتیک این کشور به نسبت گزینه های دیگر ارجح تر است.
چین مهمترین شریک تجاری کره شمالی است، بیش از نیمی از اجناسی که حکومت کره شمالی برای زنده ماندن به آنها نیاز دارد یعنی غذا، سوخت و کالاهای اساسی از بندر تجاری داندونگ وارد کره شمالی می شود. این بندر دارای 800 هزار چینی و چند هزار تبعه کره شمالی بوده و در استان لیائونینگ چین واقع است.
برخی در این شهر می گویند که کاهش تجارت نوعی ابراز خشم عمدی از سوی چین به پیونگ یانگ نسبت به تداوم برنامه هسته ای است.
اخیرا گردشگران چینی که یکی از معدود منابع ورود ارز به کره شمالی هستند از سفر به این کشور از طریق این شهر مرزی منع شده اند. اکنون تمام گردشگرانی که قصد دارند به این کشور منزوی سفر کنند تنها از طریق پیونگ یانگ باید این کار را انجام دهند.
ناگش ردی، یک گردشگر هندی 29 ساله می گوید زمانی فقط آمریکایی ها مجبور بودند از طریق پیونگ یانگ به کره شمالی بروند اما اکنون هر کسی که می خواهد به کره شمالی برود مجبور است به پیونگ یانگ سفر کند.
ردی باید راضی باشد از اینکه در این روز می تواند با پل مخروبه ای که طی یک حمله هوایی نیروهای آمریکایی در جریان جنگ کره تخریب شد و همینطور یک شهربازی خلوت در ساحل کره شمالی که برای جذب توریست های پولدار احداث شده عکس بندازد.
از روز سه شنبه یعنی روزی که کره شمالی رسما خبر آزمایش هسته ای موفقیت آمیز خود را داد تاکنون فضای شهر داندونگ به رغم جشن های سال نوی چینی شاد نیست.
به گفته محلی ها تعداد گردشگران کاهش یافته است.
لیو چنگ، یک راننده تاکسی محلی در داندونگ اظهار داشت: این برای کسب و کار بد است.
وی درآمد خود را تنها با نقل و انتقال گردشگران در شهر کسب می کند.
وی گفت: اغلب گردشگران می خواهند به سمت شمال بروند. در شمال داندونگ رودخانه یالو باریک تر می شود. مسافران در سمت چین دوست دارند به سمت شمال بروند تا از نزدیک کشوری را که جورج دبلیو بوش عضو محور شرارت جهان خوانده، ببینند.
حصارها و سیم خاردار نصب شده در مرز نشان دهنده این است که چرا به این کشور که در آن گرسنگی بسیار شایع و تکنولوژی های مدرن کمیاب است، "پادشاهی عزلت نشین" می گویند. این شرایط اسفبار باعث جلب نظر افراد کنجکاو می شود.
لیو نصف روز را با هزینه حدود 96 دلار صرف می کند تا مسافران را به مکان های دیدنی ببرد.
داندونگ بیش از 70 هتل دارد، یکی از این هتل ها یک هتل چهار ستاره است که برای قیمت 55 دلار، وعده داشتن بهترین چشم انداز در کره شمالی را می دهد.
یکی از جاهایی که لیو معمولا مشتری های خود را به آنجا می برد "دیوار بزرگ" در "هوشان" است. این دژ باستانی بر یک دهکده کره شمالی که یک ناحیه کوچک با خانه های یک طبقه یک شکل به رنگ قهوه ای است، چشم انداز دارد.
در داندونگ بر طبق برآورده ها حدود 20 تا 30 هزار تبعه کره شمالی وجود دارند. برخی از آنها در کرانه های رودخانه یالو زندگی می کنند و به طور غیر قانونی حضور دارند و نمی توانند فرزندان خود را به مدرسه بفرستند. در برخی موارد مقامات چینی تبعه های کره شمالی را دستگیر کرده و آنها را به طرف دیگر مرز جایی که آنها احتمالا با مجازات حبس وحشتناکی روبرو خواهند شد، باز می گرداند.
برخی نگران هستند که چین ممکن است تبعه های کره شمالی را دستگیر کرده و به نشانه نارضایتی از این کشور آنها را باز گرداند.»
نظر شما :