با توجه به تشدید اختلافات بر سر ایران

تل آویو به دنبال هماهنگی مواضع با واشینگتن است

۱۵ شهریور ۱۳۹۱ | ۱۷:۳۰ کد : ۱۹۰۶۴۳۰ اخبار اصلی آمریکا پرونده هسته ای
مقامات اسرائیل اخیرا اعلام کرده اند پس از مدت ها اختلاف مواضع با آمریکا ، اینک به دنبال همکاری نزدیک برای هماهنگ کردن مواضع خود در قبال ایران هستند. آنها خاطرنشان کرده اند در صورتی که آمریکا تضمین شفاف تری در مورد اعمال فشار شامل گزینه نظامی بدهد، ریسک اقدام یکجانبه اسرائیل کاهش می یابد.
تل آویو به دنبال هماهنگی مواضع با واشینگتن است

دیپلماسی ایرانی: مقامات اسرائیلی روز سه شنبه اعلام کردند به منظور بررسی نحوه مقابله با برنامه های هسته ای ایران به طور نزدیک با آمریکا مذاکره می کنند تا تنش هایی را که بر سر احتمال اقدام نظامی اسرائیل علیه تاسیسات هسته ای ایران به وجود آمده، تعدیل کنند.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، اسرائیل به دنبال این است که آمریکا موضع قاطع تری علیه ایران اتخاذ کرده و نشان دهد که مخالفتش با اقدام نظامی احتمالی علیه تاسیسات هسته ای جمهوری اسلامی کاهش یافته است. این درخواست اسرائیل از این نگرش ناشی می شود که تهران تهدید آمریکا در خصوص مقابله با برنامه های هسته ای اش را جدی نمی گیرد و این در حالی است که زمان برای برخورد با برنامه های هسته ای این کشور به سرعت در حال سپری شدن است. از سوی دیگر مجموعه ای از تهدید های اسرائیل در هفته های اخیر، نگرانی ها در مورد اقدام نظامی احتمالی این کشور علیه ایران را افزایش داده است. هرچند که مقامات آمریکایی اعلام کرده اند در شرایط کنونی مخالف اقدام نظامی علیه ایران هستند.

با این حال مقامات امنیتی و سیاسی اسرائیل اخیرا اعلام کرده اند که پس از مدت ها اختلاف مواضع با آمریکا ، اینک به دنبال همکاری نزدیک برای هماهنگ کردن مواضع خود در قبال ایران هستند. مقامات به شرط فاش نشدن نامشان در گفت و گو با آسوشیتدپرس خاطرنشان کرده اند در صورتی که آمریکا تضمین شفاف تری در مورد اعمال فشار شامل گزینه نظامی بدهد، ریسک اقدام یکجانبه اسرائیل کاهش می یابد.

البته هنوز کاخ سفید به گزارش های مطرح شده در این زمینه به طور علنی پاسخ نداده است و این در حالی است که بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل نیز کابینه خود را برای بررسی اطلاعات جاسوسی در خصوص برنامه های هسته ای ایران فراخوانده است.

نتانیاهو ادعا می کند که جامعه بین المللی در محدود ساختن اهداف هسته ای ایران موفق نبوده و خواستار تعیین خط قرمز برای ایرانیان شده است. اما دولت باراک اوباما، به این موضع وی واکنش منفی نشان داده است. البته اسرائیل نیز به طور علنی خطوط قرمز خود را تشریح نکرده است اما این خطوط قرمز می تواند شامل تعیین بازه زمانی برای بازگشایی در سایت های هسته ای به روی بازرسان بین المللی باشد. اما باوجود تمامی نگرانی های مطرح شده از سوی اسرائیل، جی کارنی، سخنگوی کاخ سفید وجود اختلاف نظر بین واشینگتن و تل آویو را رد کرده و خاطرنشان می کند در مورد لزوم بازداشتن تهران از دستیابی به سلاح هسته ای، ایالات متحده و اسرائیل موضع یکسانی دارند. به گمان وی بهترین راه برای اطمینان یافتن از اینکه تهران به سلاح هسته ای دست نمی یابد این است که از طریق روند دیپلماتیک در نهایت نتیجه ای حاصل شود که به دست کشیدن تهران از برنامه های هسته ای تردید آمیز و پیروی از تعهدات بین المللی منجر شود.

گفتنی است در بحث احتمال استفاده از اقدام نظامی، جدول زمانی اسرائیل برای اقدام بسیار کوتاه تر از جدول آمریکاست که از توان نظامی به مراتب قوی تری برخوردار است. دور گلد، سفیر سابق اسرائیل در سازمان ملل بر این باور است که با توجه به نگرانی های موجود؛ اسرائیل به تضمین های جدی از سوی متحدانش نیاز دارد و می خواهد شاهد اقدامات هماهنگ تری از آمریکا باشد.

این در حالی است که گفته می شود اسرائیل در حال بررسی تشدید تحریم های اقتصادی علیه ایران است. همچنین تل آویو از اوباما می خواهد بیانیه ای علنی صادر کرده و در آن اعلام کند ، ایران هسته ای را تاب نخواهد آورد. محل پیشنهادی اسرائیل برای انتشار این بیانیه نیز مجمع عمومی سازمان ملل است که اواخر ماه جاری در نیویورک برگزار می شود.

یکی از مقامات اسرائیلی در این زمینه مدعی شده است که امیدوار است در چند روز آینده شاهد این نوع موضع گیری اوباما باشد. به گفته وی در صورتی که بیانیه ای جدی منتشر شود یا خطوط قرمزی اعلام شود، نه تنها اسرائیل بلکه ایران نیز متقاعد می شود که آمریکا مواضع جدی در مورد برنامه های هسته ای جمهوری اسلامی دارد. این در شرایطی است که با توجه به انتخابات ریاست جمهوری ماه نوامبر در آمریکا، حرکت های سیاسی از جمله تعیین خط قرمز برای ایران  برای اوباما گامی بسیار حساس به شمار می رود.

تحریریه دیپلماسی ایرانی / 10

کلید واژه ها: اسرائیل آمریکا برنامه های هسته ای اقدام نظامی اوباما خط قرمز تحریم


نظر شما :