باوجود تحریک تل آویو
واشینگتن به هسته ای شدن ایران اعتقاد ندارد
دیپلماسی ایرانی: ایالات متحده همچنان بر این باور است که ایران در آستانه تولید سلاح هسته ای قرار ندارد و تهران برای حرکت در این جهت تصمیم گیری نکرده است. این را مقامات آمریکایی در گفت و گو با خبرگزاری رویترز مطرح کرده اند.
این اظهارات پس از آن مطرح شد که رسانه های اسرائیلی مدعی شدند باراک اوباما ، رئیس جمهور آمریکا برآورد جاسوسی جدیدی را دریافت کرده که نشان می دهد ایران پیشرفت چشمگیر و غالفگیر کننده ای در توسعه توانایی هسته ای نظامی خود داشته است. ایهود باراک، وزیر دفاع اسرائیل در این زمینه مدعی شده بود گزارش آمریکا که با برآورد جاسوسی ملی متفاوت است موضوع ایران را به یک مساله اضطراری تبدیل کرده است.
اما یک سخنگوی امنیت ملی کاخ سفید با به چالش کشیدن اظهارات مقامات تل آویو اعلام کرده است که برآورد جاسوسی آمریکا از فعالیت های هسته ای ایران از زمانی که آخرین گزارش در اوایل سال جاری به کنگره ارائه شده، تغییری نکرده است. وی ادامه داد: ما بر این باوریم که اکنون زمان ادامه روند دیپلماتیک با پشتیبانی فشار بین المللی بر دولت ایران است و اعتقاد داریم که ایران هنوز در آستانه تولید سلاح هسته ای قرار ندارد.
این در حالی است که آخرین گزارش رسمی برآورد جاسوسی آمریکا موسوم به ان آی ای در سال 2007 به طور جدی بحث برانگیز شد. بخش هایی از این گزارش توسط مقامات دولت جورج بوش به رسانه ها درز کرد که نشان می داد فعالیت های هسته ای نظامی ایران در سال 2003 متوقف شده اما دیگر بخش های این برنامه ادامه داشته است.
جیمز کلپر، مدیر سازمان جاسوسی ملی آمریکا در ماه ژانویه در خصوص برآورد های واشینگتن از برنامه های هسته ای ایران مدعی شد، ما اینگونه برآورد می کنیم که ایران گزینه ساخت سلاح هسته ای را باز گذاشته است ، اما نمی دانیم که آیا ایران ناگهان برای ساخت سلاح هسته ای تصمیم گیری خواهد کرد یا خیر. این در حالی است که گفته می شود ایالات متحده به طور معمول اطلاعات جاسوسی خود را با متحدانش شامل اسرائیل، به اشتراک می گذارد.
اقدامات تحریک آمیز و زمینه چینی تل آویو برای اقدام نظامی علیه ایران در حالی انجام می شود که ایالات متحده از اقدام نظامی یکجانبه اسرائیل علیه ایران بیمناک است . تل آویو تا کنون بارها تهدید کرده است در صورتی که پای منافع ملی و امنیتش در میان باشد، تاسیسات هسته ای جمهوری اسلامی را هدف قرار می دهد. اقدامی که می تواند آتش جنگی وسیع در خاورمیانه را روشن کند.
مقامات دولت اوباما، از هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه تا لئون پانه تا ، وزیر دفاع در سفر های اخیر خود به اسرائیل تلاش کرده اند تا به هر ترتیب ممکن تل آویو را از گزینه نظامی دور کرده و به همکاری با تلاش های آمریکا و متحدانش به منظور پیشبرد استراتژی دوسویه ترغیب کنند. استراتژی که تحریم و مذاکره را به موازات یکدیگر پیش می برد و اوباما و همفکرانش بر این باورند که به کار گیری آن در مورد ایران می تواند کارساز باشد.
انتشار اولیه : جمعه 20 مرداد 1391/ بازانتشار : دوشنبه 23 مرداد 1391
نظر شما :