نخستوزیر جدید مصر کیست؟
تکنوکراتی شناخته شده، سیاستمداری گمنام
به گزارش منابع خبری مصری، هشام قندیل که 40 سال سن دارد، در دولت عصام شرف، دولت قبلی نیز وزیر منابع آبی بود. وی همچنین عضو فعال و اثرگذار کمیسیون امور آب کشورهای منطقه نیل نیز هست.
هشام قندیل در سال 1984 از دانشکده مهندسی مدرک کارشناسی گرفت. پس از آن به امریکا رفت و از دانشگاههای یوتا و نورث کارولینا به ترتیب در سالهای 1988 و 1993 مدارک فوق لیسانس و دکترا در امور زیست محیطی گرفت. وی همچنین عضو مرکز ملی پژوهشهای آبی مصر نیز هست. قندیل همچنین در سال 1995 از دست حسنی مبارک، رئیس جمهوری مخلوع مصر به دلیل فعالیت و پژوهشهای سازنده و ارائه طرحهای منحصر به فرد در امور آبی و زیست محیطی نشان درجه دو افتخار گرفته است. وی یکی از بنیانگذاران شورای آفریقایی در امور آب محسوب میشود و به واسطه آن به مناصب مختلفی در مجامع بینالمللی از جمله در بانک توسعه آفریقا و رئیس کمیسته کارشناسان امور آبی بانک آفریقا رسیده است. وی چند ماهی است که به سمت ریاست شورای امور آبهای نیل نیز منصوب شده است.
قندیل در معرفی برنامه خود به محمد مرسی، رئیس جمهوری مصر گزارش کاملی را از روابط مصر با کشورهای حوزه دلتای نیل به خصوص در امور جغرافیایی، آبی و کشاورزی ارائه داد که مورد توجه وی قرار گرفت.
هشام قندیل همچنین از چهرههای موثر در امضای پروتوکلهای همکاری با سودان جنوبی، اتیوپی، اوگاندا و کنگو محسوب میشود که در سایه تحولات اخیر جهان عرب اقدامات بزرگی به حساب میآید. وی همچنین کمیسیون ویژهای را با این کشورها برای مبارزه با خشکسالی تاسیس کرده است.
قندیل همچنین در ارائه برنامه خود به رئیس جمهوری جدید مصر به او راههایی را برای خروج از بحران جاری در پروندههای مختلف منطقهای و اقتصادی پیشنهاد داد که از جمله آن شرکت فعال در نشست مهم و استثنائی وزرای منابع آب در رواندا است. وی به رئیس جمهوری مصر گفت که در آن نشست میتوان درباره مشکلات قانونی پیش روی نهادها و موسسههای دولتی و چگونگی گسترش همکاریها و رفع موانع در این زمینه مذاکره کرد. وی پیشنهاد کرد که برای پیشبرد روند مذاکرات بهتر است که مصر در امور آبی در هماهنگی کامل با سودان باشد تا دو کشور یک موضع واحد در این زمینه داشته باشند.
قندیل همچنین گزارش مفصلی درباره چگونگی روابط مصر با سودان و اتیوپی ارائه داد و از رئیس جمهوری جدید مصر خواست که به آدیسآبابا سفر کرده و با شرکت در نشست آفریقا راههای گسترش روابط با کشورهای آفریقایی را بررسی کند. قاهره به این نشست به خصوص به توسعه رابطه با اتیوپی که از کشورهای مهم آن منطقه برای مصر محسوب میشود، اهمیت ویژهای میدهد. مصر و اتیوپی بر سر احداث سد "النهضه" در خاک اتیوپی اختلاف نظر دارند که قندیل برای رفع این اختلافها پیشنهاد داده است که رئیس جمهوری مصر در سفرش به آدیسآبابا پیشنهاد تشکیل کمیسیونی با مشارکت کارشناسان دو طرف برای حل این معضل ارائه دهد و در همان جا پرونده این اختلافها را ببندد.
انتخاب قندیل برای بسیاری از ناظران تعجبآور بود. وی به رغم تمایل به اندیشه های اسلامی وابستگی سیاسی به جریان خاصی ندارد و بیشتر یک چهره تکنوکرات و عملگرا محسوب میشود. مرسی انتظار دارد با انتخاب وی بتواند کشور را از بسیاری از تنگناها و بحرانهای اقتصادی نجات دهد.
تهیه کننده: تحریریه دیپلماسی ایرانی
نظر شما :