نخستین پیامد تحریم بیمه ای اروپا علیه ایران نمایان شد

تاخیر در تحویل نفت به چین

۱۴ تیر ۱۳۹۱ | ۱۶:۱۲ کد : ۱۹۰۳۶۴۰ اخبار اصلی
پیش از تحریم های اتحادیه اروپا، چین برای نفت به ایران جداگانه پرداخت می کرد و هزینه های بیمه و کرایه خود را نیز متحمل می شد. اما در زمانی که دسترسی به بیمه دریایی وجود ندارد، شرکت های چینی به تانکر های شرکت ملی تانکری ایران وابسته شده اند.
تاخیر در تحویل نفت به چین

دیپلماسی ایرانی: منابع خبری در پکن اعلام کرده اند که به دلیل اختلاف بین سینوپک و شرکت ملی تانکری ایران بر سر کرایه کشتی ها، احتمال دارد تحویل میلیون ها بشکه از نفت ایران به چین به تعویق بیافتد.

گزارش خبرگزاری رویترز حاکی از آن است که پس از اعمال تحریم های نفتی اتحادیه اروپا علیه ایران از یکشنبه هفته جاری، چین خریدار 500 هزار بشکه نفتی است که پیش از این به اروپا صادر می شد. اما از آنجایی که شرکت ملی نفت چین نمی تواند از ظرفیت تانکری موجود برای واردات نفت از ایران استفاده کند ، به تانکر های شرکت ملی تانکری ایران روی آورده است. این در حالی است که در 20 روز نخست ماه جولای هیچ تانکری از ایران 12 برای بارگیری 12 میلیون بشکه نفت سفارش داده شده از سوی چین، اقدام نکرده است.

یک مقام ایرانی ناشناس در این زمینه اظهار داشت برخی مشکلات بین شرکت ملی تانکری ایران و شاخه تجاری سینوپک یعنی یونیپک وجود دارد. به گفته وی این شرکت رقمی را ارائه داده که اکنون در ایران در حال بررسی است. این مقام ناشناس ابراز امیدواری کرد مشکل به زودی حل شود.

این درحالی است که به گزارش آژانس بین المللی انرژی در سال جاری 40 درصد از صادرات نفتی ایران کاسته شده است و کشور هایی مانند چین، ژاپن ، هند و کره جنوبی نیز واردات نفت خود از ایران را کاهش داده اند. از سوی دیگر تحریم های جدید اتحادیه اروپا بیمه تانکر های حامل نفت ایران را نیز ممنوع می کند و به این ترتیب صادرات نفت با توجه به ظرفیت محدود تانکری ایران دشوار تر می شود. چرا که 90 درصد بازار بیمه دریایی جهان در اختیار اروپا قرار دارد.

یونیپک ماه گذشته از ایران خواسته بود محموله ماه جولای را به بنادر چین تحویل دهد و سهمیه قیمتی را بر مبنای هزینه – بیمه- کرایه، تامین کند. این در حالی است که پیش از تحریم های اتحادیه اروپا، چین برای نفت به ایران جداگانه پرداخت می کرد و هزینه های بیمه و کرایه خود را نیز پرداخت می کرد. اما در زمانی که دسترسی به بیمه دریایی وجود ندارد، شرکت های چینی به تانکر های شرکت ملی تانکری ایران وابسته شده اند.

یک مقام تجاری چینی ابراز امیدوار کرده است که در این مورد زمان تلف نشود و هر چه زودتر مشکلات حل شود چرا که در غیر این صورت چین با خسارت قابل توجهی مواجه خواهد شد.

این در حالی است که کارشناسان می گویند اختلاف نظر بر سر هزینه های بیمه و کرایه حمل و نقل می تواند تحویل نفت ایران به چین را مختل کند. از سوی دیگر چین و ایران در سال گذشته نیز بر سر قیمت نفت و دیگر شرایط قراردادی دچار اختلاف شدند و این امر موجب شد دست کم 50 درصد از واردات نفتی چین از ایران کاسته شود. روندی که در نهایت به نفع طرف چینی تمام شد و از سوی دیگر توانست با توجه به کاهش ملموس واردات نفت از ایران از معافیت تحریم های آمریکا نیز بهره مند شود.

ترجمه: تحریریه دیپلماسی ایرانی / 10

 

نظر شما :