کارشناسان در خصوص مرحله جدیدی از جنگ سایبری هشدار دادند

حمله ویروسی جدید به ایران

۱۱ خرداد ۱۳۹۱ | ۲۱:۱۴ کد : ۱۹۰۲۰۳۹ ترجمه برگزیده
فلیم قادر است از راه های متعددی از سازمان ها جاسوسی کند. این راه ها شامل روشن کردن میکروفون متصل به رایانه برای ضبط صدا ها و مکالمه هاست.
حمله ویروسی جدید به ایران

دیپلماسی ایرانی: کارشناسان امنیتی هشدار داده اند که کشف یک ویروس رایانه ای مهلک که به نظر می رسد به جمع آوری اطلاعات از ایران و دیگران می پردازد حاکی از آن است که جنگ سایبری در جهان به مرحله جدیدی وارد شده است.

کاسپرسکی لب، یک شرکت امنیت اینرنتی در روسیه که این ویروس رایانه ای با کد فلیم به معنی شعله را کشف کرده تاکید دارد که این ویروس از هر ویروسی که تا کنون در جنگ های سایبری مورد استفاده قرار گرفته پیچیده تر و پیشرفته تر است. بنیانگذار این شرکت نیز اعلام کرده است که ویروس فلیم مرحله دیگری در جنگ سایبری توصیف می شود.

این در حالی است که در اواخر ماه آوریل وزارت نفت ایران اعلام کرد که از سوی هکر ها مورد حمله قرار گرفته و کارشناسان در سایمنتک، شرکت امنیت آی تی ایالات متحده روز دوشنبه اعلام کردند که بخش هایی از برنامه فلیم از روی همین اقدام علیه وزارت نفت ایران قابل شناسایی است.

در اوایل سال جاری میلادی نیز سازمان دفاع غیر نظامی ایران هشدار داد که بخش انرژی کشور در دو سال گذشته بارها هدف حملات سایبری بوده است. به گزارش روزنامه فایننشال تایمز به نظر می رسد که ویروس فلیم نیز از سال 2010 فعال بوده است.

این در حالی است که ویروس رایانه ای استاکسنت نیز در سال 2010 تاسیسات هسته ای ایران را هدف قرار داد و گفته می شود که پیامد های فیزیکی نیز بر جا گذاشته است. این نخستین ویروس رایانه ای شناخته شده ای بود که کنترل های صنعتی را هدف قرار می داد. البته به نظر می رسد که فلیم نمی تواند پیامد مشابه ای را ایجاد کند اما قادر است از راه های متعددی از سازمان ها جاسوسی کند. این راه ها شامل روشن کردن میکروفون متصل به رایانه برای ضبط صدا ها و مکالمه هاست.

اورال کوکس، یکی از مقامات عالی سایمنتک بر این باور است که این کد توسط تنها توسط یک کشور نوشته نشده چرا که برای طراحی چنین کدی به سرمایه بسیار زیادی نیاز است و به همین دلیل به نظر می رسد در نوشتن این کد چند کشور مشارکت داشته باشند.

این کارشناس امنیت رایانه ای ادامه داد حجم اطلاعاتی که فلیم می تواند جمع آوری کند بسیار زیاد است . به گفته کوکس، این یک برنامه جاسوسی تمام عیار است که می تواند هر آنچه را که می تواند به دست آورد . با این حال هنوز کشور یا کشور های طراحی کننده کد فلیم شناسایی نشده اند.

در گذشته ایران آمریکا و اسرائیل را طراحی ویروس استاکسنت برای آسیب زدن به برنامه های هسته ای جمهوری اسلامی متهم کرده بود اما هیچ یک از این کشور ها اتهام وارده را نپذیرفتند. از سوی دیگر نیروی های مسلح ایران نیز واحد ویژه ای را به منظور حفاظت از کشور در مقابل حملات سایبری راه اندازی کرده است که به طور نزدیک با وزارت دفاع، مخابرات و اطلاعات همکاری می کند.

تهیه کننده : تحریریه دیپلماسی ایرانی / 10



نظر شما :