پیش بینی کاهش تولید و صادرات نفتی

توتال نفت ایران را با عربستان جایگزین کرد

۲۳ بهمن ۱۳۹۰ | ۱۵:۰۸ کد : ۱۸۹۷۸۶۷ اخبار اصلی
در حالی که آژانس بین المللی انرژی پیش بینی کاهش تولید و صادرات نفتی ایران را مطرح کرده اس، شرکت توتال فرانسه که از اواخر سال 2011 یعنی 6 ماه قبل از اجرای تحریم های نفتی اتحادیه اروپا علیه ایران، خرید نفت از جمهوری اسلامی را متوقف کرده بود، اعلام کرده است که نفت وارداتی از عربستان سعودی را جایگزین نفت ایران کرده است.
توتال نفت ایران را با عربستان جایگزین کرد

در حالی که آژانس بین المللی انرژی پیش بینی کاهش تولید و صادرات نفتی ایران را مطرح کرده اس، شرکت توتال فرانسه که از اواخر سال 2011 یعنی 6 ماه قبل از اجرای تحریم های نفتی اتحادیه اروپا علیه ایران، خرید نفت از جمهوری اسلامی را متوقف کرده بود، اعلام کرده است که نفت وارداتی از عربستان سعودی را جایگزین نفت ایران کرده است.

اما اعلامیه توتال در اشاره به جایگزین کردن نفت ایران با منابع نفتی عربستان سعودی نخستین اظهار نظر علنی و رسمی از سوی یک شرکت نفتی اروپایی است که پس از تصویب تحریم نفتی ایران منتشر شده که طی آن رسما عربستان به عنوان جایگزین نفت ایران معرفی شده است.

چواردیری، مدیر مالی توتال در مصاحبه ای اظهار داشت که خرید نفت این شرکت از ایران مربوط به نفت سنگین بوده که برای پالایشگاه های فرانسه مناسب است و روند جایگزینی این نفت تا حدودی پیچیده بوده است.

به گزارش روزنامه وال استریت ژورنال،توتال در زمره نخستین شرکت هایی قرار دارد که با توجه به تصویب تحریم های آمریکا و اروپا و ماه ها قبل از اجرای این تحریم ها، خرید نفت از ایران را متوقف کرده است.

هرچند جمهوری اسلامی به کشور های تولید کننده نفت حوزه خلیج فارس در مورد تلاش برای جایگزینی نفت ایران هشدار داده بود اما عربستان سعودی به روشنی اعلام کرده است که نیاز بازار را تامین می کند و زمزمه هایی در مورد افزایش تولیدات امارات متحده عربی به منظور پر کردن جای خالی نفت ایران در بازار اروپا و آسیا به گوش می رسد.

توتال تصریح کرده است که باوجود اینکه نفت عربستان به طور کامل برای پالایشگاه های فرانسه مناسب نیست اما این شرکت برای پر کردن جای خالی نفت ایران به سوی عربستان متمایل شده است.

هرچند مدیر مالی توتال به میزان نفت وارداتی از عربستان برای جایگزین کردن نفت ایران اشاره نکرده است اما یادآور شده که سعودی ها تلاش خود را برای تامین نیاز بازار انجام می دهند.

وی با اشاره به خرید نفتی یونان و ایتالیا از ایران خاطرنشان کرد که یونان نفت ایران را از طریق شرایط اعتباری خریداری می کرده که به نفع این کشور نبوده است. این در حالی است که به گفته مدیر مالی توتال، هند اخیرا واردات نفت از ایران را افزایش داده است.

چواردیری پیش بینی کرد که تنش های موجود در بازار نفت به افزایش بهای نفت در سال جاری منجر شود که البته این تنش ها بحران لیبی و سوریه و همچنین تحریم های ایران را شامل خواهد شد.

کاهش تولید و صادرات ایران

اما توتال در حالی واردات نفت از ایران را متوقف کرده که گفته می شود تحریم های اعمالی علیه ایران، تولید نفت جمهوری اسلامی را تحت تاثیر قرار داده است.

خبرگزاری رویترز به نقل از تحلیلگران پیش بینی کرده است که این تحریم ها روند کاهش صادرات و تولید ایران را تقویت می کنند.

آژانس بین المللی انرژی در تازه ترین گزارش خود پیش بینی کرده است که تولید نفت ایران در سال جاری 9 درصد کاهش یافته و به متوسط 3.3 میلیون بشکه در روز می رسد.

این در حالی است که تولید نفت ایران در 2 سال گذشته بیش از 250 هزار بشکه در روز یا 6.6 درصد کاهش یافته و انتظار می رود در سال جاری نیز 300 هزار بشکه دیگر از تولیدات نفتی ایران کاسته شود. همچنین پیش بینی می شود که در سال 2013 نیز 200 هزار بشکه دیگر کاهش تولید ایجاد شود.

علاوه بر این عدم سرمایه گذاری های کلان برای تقویت نرخ احیای میدان های نفتی موجب شده که نرخ تولید آنها 5 درصد کاهش یافته و در سال جاری نیز این نرخ کاهشی به 10 درصد برسد.

این در حالی است که تقریبا تمامی شرکت های بین المللی نفتی تحت تاثیر تحریم ها ناچار به ترک ایران در سال های اخیر شده اند.

از سوی دیگر آژانس بین المللی انرژی پیش بینی کرده است که با آغاز تحریم های اتحادیه اروپا علیه ایران، یک میلیون بشکه از صادرات نفتی جمهوری اسلامی با منابع دیگر جایگزین شود.

این در شرایطی است که انتظار می رود تحریم های اعمالی علیه ایران برای سال ها به طول بیانجامد و در این صورت صنعت هیدروکربنی ایران به یک موضوع به شدت چالش برانگیز تبدیل خواهد شد.

آژانس بین المللی انرژی بر این باور است که ایران تا اواخر سال جاری ناگزیر خواهد شد که نفت به فروش نرفته خود را در ذخایر شناور قرار دهد یا حتی تولیداتش را کاهش دهد.

هر چند جمهوری اسلامی اعلام کرده است که برای نفت تحریم شده از سوی اروپا مشتری دارد و در این بین چین محتمل ترین گزینه است اما آژانس اعلام کرده که هم اکنون نیز چین واردات نفتی روزانه خود از ایران را به نصف کاهش داده و به جای آن روزانه 200 هزار بشکه نفت بیشتر از عربستان سعودی وارد می کند.

 


نظر شما :