مجله هفته/ اولین واکنش سپاه به اتهامات امریکا
به گفته وی، ایده تشکیل سپاه تجربهای است که در هیچ کجا سابقه نداشته و بعدها که سپاه پاسداران در طول مسیر، ادامه حیات داد و حجم تهدیدات سهمگین و وسعت رویدادها آشکار شد، عمق و ژرفای آیندهنگری حضرت امام (ره) نمایان شد.
سلامی با بیان اینکه «پس از تشکیل سپاه، این نهاد انقلابی به خودی خود در متن حوادث توسعه یافت و شکل گرفت» ادامه داد: سپاه هرگز رنگ تحجر و سکون به خود نگرفت و تبدیل به نهادی سیال شد که همواره شکل ظرف زمانی انقلاب را به خود گرفت.
او مهم ترین خصوصیت سپاه را ساختن فرصتهای جدید از بطن تهدیدات و حوادث دانست و تاکید کرد که سپاه همواره به استقبال مخاطرات رفته و اجازه نداده است تا خطرات او را به انفعال وادار و در خود هضم کند.
جانشین فرمانده کل سپاه ضمن تبیین آرمان های انقلابی و پیشرفت های روزافزون این دستگاه نظامی، از قرار گرفتن این نیرو در مسیر نوسازی خبر داد و گفت: امروز و در شرایطی که نسل فداکار و عهدهدار مسئولیتهای سنگین نبردهای گذشته، سربلند و پیروز در حال انتقال مسئولیت به نسل جدید است، سپاه نیز در حال یک نوسازی درون سازمانی قرار گرفته است.
وی در این باره افزود: جوانانی که امروز علم مدیریت و فرماندهی را در سپاه به دوش میگیرند باید با همان روحیهها، انگیزهها و نگارشها که سپاه را تا به امروز به یک نهاد با عظمت انقلابی که در نقطه مرکزی محاسبات و معادلات دنیا قرار دارد و از نقاط ناامید کننده آنها در برآوردهای اطلاعاتی و محاسبات عملی است کماکان به همین شکل باقی بماند.
سلامی سناریو متهم کردن سپاه به عملیات تروریستی در امریکا را سناریویی سیاسی خواند و تاکید کرد: تمام پاسداران باید دشمن را در سطح راهبردی - عملیاتی شناخته و از نیات راهبردی دشمن آگاه باشند زیرا نمیتوان بدون شناخت استراتژی، عملیات دشمن را شناخت و باید در مقابله با سناریوهای چند بعدی دشمن با اطلاع و آگاهی، استراتژی مناسب را در پیش گرفت.
البته خیلی ها انتظار داشتند و دارند که سپاه واکنش صریح تر و جزئی تری در این باره از خود نشان دهد و با شرح مبارزات ضد تروریستی اش در داخل و خارج از مرزهای ایران، نیات آشکار و پنهان غربی ها را در این توطئه جدید و نیز حمایت های همیشگی غرب از گروهک های سازمان یافته شورشی یا بنیادگرایان تشریح کند.
نکته مهم دیگری که در سخنان سردار سلامی مورد توجه قرار دارد، بحث نوسازی سپاه است که طی سه سال گذشته وارد مرحله تازه ای شده و بطور حتم این مسئله نیز در طراحی سناریو غربی ها علیه این سپاه بی تاثیر نبوده است. شاید امریکایی ها با توجه به حضوری که در منطقه دارند، مایل اند تا سپاه را به مثابه نیرویی تروریستی و مخرب معرفی کنند و بدین طریق ضمن اعمال محدودیت ها و تحریم های بیشتر، عرصه را بر حضور منطقه ای سپاه تنگ کرده و میدان را برای خویش فراخ تر کنند.
نظر شما :