اوباما شايسته تر است یا کلینتون؟

۲۰ اسفند ۱۳۸۶ | ۱۹:۲۱ کد : ۱۴۸۰ اخبار اصلی
پس از آن که سه شنبه بزرگ تا حدی تکلیف نامزد اصلی جمهوریخواهان برای شرکت در مرحله نهایی انتخابات 2008 آمریکا را روشن کرد، اکنون همه نگاه ها به رقبای اصلی دموکرات دوخته شده است. از میان هیلاری کلینتون و باراک اوباما کدامیک برای پیروزی در مقابل مک کین شانس بیشتری دارند؟
اوباما شايسته تر است یا کلینتون؟
در حالی که میت رامنی، دیگر نامزد مطرح جمهوریخواهان برای پست ریاست جمهوری آمریکا در سال 2008همچنان به مبارزات انتخاباتی خود ادامه می دهد، اما بسیاری از ناظران سیاسی در آمریکا معتقدند که نتایج رای گیری دورن حزبی سه شنبه بزرگ در 23 ایالت نشان داد که شانس رامنی برای دستیابی به عنوان نامزد اصلی جمهوریخواهان برای قرار گرفتن در مقابل تنها رقیب دموکرات خود در ماه نوامبر، بسیار کاهش یافته است.
 
این در حالی است که هنوز نمی توان هیچ پیش بینی دقیقی را در مورد نامزد اصلی دموکرات ها برای قرار گرفتن در مقابل مک کین ارائه کرد. با وجودی که کلینتون در انتخابات درون حزبی سه شنبه بزرگ به آرای بیشتری از نمایندگان حزب دموکرات در همایش سالانه این حزب دست یافت، اما به دلیل شرایط ویژه باراک اوباما و هیلاری کلینتون نمی توان گفت که کدام یک از این دو در نهایت شایستگی بیشتری برای حضور در رقابت سرنوشت ساز ماه نوامبر را دارا است.
 
باراک اوباما به دلیل سیاه پوست بودن شانس کمتری نسبت به کلینتون برای کسب آرای سفید پوستان آمریکا دارد، این در حالی است که کلینتون نیز در سوی دیگر ماجرا شانس ضعیف تری برای کسب رای مردان آمریکایی ضدفمنیسم دارد، ضمن این که از نظر سنی هم در موقعیت دفاعی تری نسبت به رقیب هم حزبی خود قرار گرفته است.
 
این وضعیت باعث شده است که هم اکنون گمانه زنی ها در مورد نامزد برتر دموکرات ها در مرحله نهایی انتخابات 2008آمریکا به گونه دیگری ادامه پیدا کرده و توان هر یک از این دو نامزد برتر برای مقابله با مک کین اهمیت بیشتری پیدا کند.
 
بدین ترتیب اوباما و کلینتون ناگزیر هستند که از این پس در استراتژی تبلیغاتی خود تغییری اساسی داده و به جای مبارزه منفی علیه یکدیگر به رای دهندگان هم حزبی خود نشان دهند که از چه پتانسیل هایی برای پیروزی در مقابل مک کین برخوردار هستند.
 
یکی از این پتانسیل ها در رای گیری سه شنبه بزرگ تا حدی روشن شد. در این روز اوباما توانست رای هم حزبی های خود را در 9 ایالت از 14" ایالت قرمز" آمریکا که بوش در سال 2004 در آنها به پیروزی رسید از آن خود کند. این در حالی بود که هیلاری کلینتون موفق به رای 4 ایالت از این 14 ایالت شد.
 
ایالات قرمز به آن دسته از ایالت های آمریکا اطلاق می شود که معمولا در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا شانس نامزدهای جمهوریخواه برای به دست آوردن آرای اراکترال در آنها بیشتر از رقبای دموکراتشان است.
 
البته ایالت های دیگری نیز با رنگ " آبی" هم وجود دارند که به طور سنتی به نامزد دموکرات رای می دهند.
 
اظهارات اخیر برخی از جمهوریخواهان سرشناس نیز تا حدی بر احتمال کسب آرای بیشتری جمهوریخواهان توسط اوباما صحه می گذارند.
 
" سوزان آیزنهاور"، نوه رئیس جمهور اسبق آمریکا در این مورد گفته است:" اوباما برای رای دهندگان جمهوریخواه از جذابیت بیشتری نسبت هیلاری کلینتون برخوردار است."
 
نظر سنجی های اخیر نیز صحت این مدعا را نشان داده اند. بر اساس نتایج تحقیق روزنامه واشنگتن پست و ABC در این مورد، مک کین قادر است با کسب 45 درصد آرا در مقابل 41 درصد بر کلینتون فایق آید، در حالی که اوباما قادر است که با به دست آوردن 45 درصد آرا در مقابل 43 درصد، از مک کین پیشی بگیرد.
 
سایت Politico.com نیز در یک نظر سنجی اعلام کرده  است که سیاستمداران ایالت های قرمز آمریکا تمایل بیشتری نسبت به اوباما از خود نشان می دهند، زیرا متعتقد هستند که او به عنوان یک نامزد دموکرات بهتر می تواند دغدغه های آنان را در ایالت هایشان مورد توجه قرار دهد.
 
همچنین بر اساس نظرسنجی مرکز تحقیقاتی Pew در آمریکا، اوباما با کسب 62 درصد از آرای رای دهندگان مستقل در ایالت های مختلف آمریکا، نسبت به سایر نامزدهای اصلی در رقابت های انتخاباتی، در موقعیت بهتری قرار دارد.
 
نکته قابل توجه در مورد اوباما این است که وی و از زمان اعلام نامزدی خود برای انتخابات ریاست جمهوری 2008 آمریکا توانسته است به طور اعجاب آوری قدرت کاریزمای خود را حفظ کند. برخی از سیاستمداران قدیمی در آمریکا معتقد هستند که اگر این نامزد دموکرات موفق به کسب آرای رای دهندگان در ایالت های قرمز آمریکا شود، به دلیل مهارت در درخشش های زودگذر و آنی نیست، بلکه به این دلیل است که وی واقعا دارای یک هوش سیاسی پایدار برای ایجاد ارتباط با رای دهندگان مستقل است.
 
جنسیت و رنگ پوست نیز از جمله متغیرهایی هستند که نقش بی بدیلی را در انتخاب کلینتون و اوباما به عنوان رقیب اصلی دموکرات ها در مقابل مک کین، ایفا می کنند. نظر سنجی های متعددی که در آمریکا پیرامون این موضوع انجام گرفته است، ثابت می کنند که تعداد جنسیت گراها در این کشور بسیار بیشتر از نژادپرستان هستند.
 
" شیرلی کیشلوم "، زن سیاه پوستی که در سال 1972 نامزد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا شد در این مورد می گوید:" من به عنوان یک زن بیشتر با تبیعض مواجه شده ام".
 
افزون بر نتایج یک نظر سنجی دیگر که توسط مجله Relevant انجام گرفته است، نشان می دهد که مسیحیان اونجلیست، به عنوان یکی از گروه های مردد تعیین کننده در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا از میان کلینتون و اوباما، دومی را انتخاب خواهند کرد. این گروه از مسیحیان آمریکا که غالبا به دلیل گرایش بیشتر جمهوریخواهان به مذهب، نامزدهای این حزب را برمی گزینند، در نظر سنجی اخیر این مجله به اوباما رای داده اند. نکته جالب در این نظر سنجی اختلاف فاحش اوباما با کلینتون بود. وی توانست 27 درصد بیشتر از کلینتون رای موافق جذب کند.
 
البته در این میان از وجود یک متغیر غافل شد. هم اکنون مبارزه انتخاباتی با شدت میان هیلاری و اوباما ادامه دارد. این در حالی است که با تقویت احتمال ورود جان مک کین از حزب جمهوریخواه به دور نهایی رقابت انتخاباتی سال 2008 آمریکا گرمای مبارزات انتخاباتی میان نامزدهای این حزب تا حدی افول کرده است.
 
این موضوع باعث می شود که تبلیغات انتخاباتی نامزدهای دموکرات طولانی تر شده و موجب افزایش شانس آنها برای پیروزی در رقابت نهایی ماه نوامبر شود.
 
در این صورت است که دیگر وجود یک نامزد سیاه پوست یا زن در مقابل مک کین تفاوت نخواهد کرد و رای دهندگان به نامزدی رای می دهند که طی تبلیغات انتخاباتی بیشتر با وی آشنا شده باشند.

نظر شما :