مانور موشکی، ابزار اثبات ناکارآمدی تحریمها
هدف از مانور موشکی اخیر ایران چه بوده است؟
همیشه از این مانورها دو هدف وجود دارد:
1. با توجه به اینکه جمهوری اسلامی ایران این توانمندیهای نظامی و دفاعی را در داخل تولید میکند و وارداتی نیست، بنابراین بعد از مدتی نیاز به آزمایش با توجه به آخرین تغییرات دارندتا مشخص شود که آمادگی اینگونه وسایل برای استفاده به موقع از نظر فنی، مهندسی و از نظر امنیتی تا چه اندازه است.
2. جمهوری اسلامی ایران دایما از طرف رژیم صهیونیستی و امریکا مورد تهدید قرار می گیرد، این نوع مانورها نشان می دهد که نیروهای مسلح ایران آمادگی کامل برای برخورد با هرگونه تهدید خارجی دارند. در این مانور اخیر یک پیام اضافه وجود داشت و آن اینکه ایران میتواند با دشمنان خود خارج از منطقه برخورد کند، که نکته بسیار مهمی است. این امر بدین معناست که ایران میتواندجبهه دفاعی خود را از خلیج فارس به مناطق دورتر ببرد و هدفهای مستقر در زمین و آبهای بینالمللی در مناطق دروافتاده را نیز میتواند هدفگیری کند.
در حاشیه این مانور مسایل متفاوتی مطرح شده است، اما به باور من پیام دیگری که این مانور اخیر داشته این است که تحریمها بر ایران اثری ندارد. به عبارت دیگر ایران دایما تحریم شده و امریکاییها مرتب یا به صورت انفرادی و یا با اتحادیه اروپا تحریمهایی را علیه جمهوری اسلامی ایران تحمیل میکنند. اما این مانور نشان دهنده آن است که ایران از این مرحله عبور کرده و یا به معنای دیگر هیچ کشور و یا گروهی نمیتواند ایران را تحریم کند. چراکه ایران توانست شبکههای نظامی بسیار قوی، پیشرفته و با قدرت تولید کند. مسلما آنطور نخواهد بود که تمامی تجهیزات نظامی را بتوان در ایران تولید کرد و در قسمتهای کامپیوتری،راداری، رهگیری و در قسمتهای مختلف مهندسی و قطعات مختلف نیاز به تهیه از خارج بوده است. ایران با این مانور و ساخت موشکهای پیشرفته ثابت کرد که تحریمها موثر نبودند.
ایران به توانمندی جدیدی دست پیدا کرده است که بحث مخفی کردن موشکها و پایگاههای موشکی است. چراکه در زیرزمین نگه داشتن این موشکها بسیار دشوار است. این پایگاهها در نقاط مختلف ایران ایجاد شده و همین امر قدرت دفاعی ایران را چند برابر کرده است. به این دلیل که موشکها را میتواند مخفی نگهدارد و از داخل حفرهها و پایگاههای جدید میتوانند هدفگیری و شلیک کنند که این توان تحول بزرگی در امکانات موشکی به حساب میآید.
به اضافه اینکه ، نیروهای خوبی در دانشکدههای نظامی ایران تربیت شدند که در این مانور هم حضور داشتند و تمریناتی به صورت عملی و میدانی انجام داده و از نزدیک با آخرین توانمندیهای سپاه آشنا شدند.
آیا این مانور توان موشکی ایران غیر از آنکه این توان را به رخ دیگر کشورها میکشد، باعث تحریک غرب و یا حتی موجب ایرانهراسی بیشتر خواهد شد؟
موشکها معمولا قدرت دفاعی را بالا میبرند، همانطور که ایران نیز همیشه اعلام کرده است. بنابراین این قدرت دفاعی هرگز تهاجمی نیست، مگر اینکه مورد تهاجم دیگر کشورها قرار گیرد. اما در اینجا باید به این نکته نیز اشاره کرد که همه کشورها از کشورهای حوزه خلیج فارس گرفته تا ترکیه و امریکا مانورهایی دارند و طبیعی است. بنابراین برای هر کشوری این حق وجود دارد که توانمندی دفاعی خود را آزمایش کرده و نیروهای مسلح باید دایما در حال آمادهباش باشند. به ویژه آنکه ایران دایما از جانب کشورهایی همچون اسراییل و امریکا تهدید میشود. حتی اعلام کردند که اگر ایران برنامههستهای را متوقف نکند، برخورد خواهند کرد. بدیهی است که با وجود چنین تهدیدهایی جمهوری اسلامی ایران باید آمادگی خود را آزمایش کند.
به باور من پیام اینگونه مانورها واضح است:
1. حق ایران است
2. ایران به دلیل تهدیدهای مکرر باید آمادگی داشته باشد
3. این تجهیزات نظامی قدرت دفاعی را نشان میدهد و ایران هرگز مباحث تهاجمی را مطرح نکرده است. امروزه هم رادار جدیدی که کشف شده نیز جنبه دفاعی دارد، این رادار غدیر تا 500 کیلومتر اهداف را شناسایی و نشانه میگیرد. اما حتی این رادار نیز برای جلوگیری از تهاجمات است و نه برای حمله.
به عقیده من تا به امروز همین مانورها حمله به ایران را به تاخیر انداخته است، همانطور که میدانید در زمان آقای بوش حداقل دوبار به صورت جدی ایران تهدید به حمله شد. اما در زمان آقای اوباما شاید این تهدید کمتر شده است.
از طرف دیگر شاهد هستیم که رژیم صهیونیستی دایما درحال فکر کردن به حلمه به ایران بوده و ایران را به عنوان تهدید جدی در منطقه و در دنیا میداند. بر همین اساس است که اگر ذرهای احساس کنند که ایران از نظر نظامی تضعیف شده، توانمدی نظامیش کم شده و یا تحریمها اثرگذاربوده است، به باور من اسراییلیها یک لحظه حمله به ایران را عقب نخواهند انداخت. همانطور که میدانید سیستم موشکی و هوایی آنها کاملا آماده حمله به ایران است و مانوری که دوهفته پیش در اسراییل انجام شد در جهت برخورد با جمهوری اسلامی ایران بوده است.
شما اشاره کردید تمامی این مانورهای موشکی دفاعی است، آیا هیچگونه مانوری در جهت نشان دادن قدرت حمله به کشوری هدف نبوده است؟
خیر این قدرت دفاعی و بازدارنده بوده است. چراکه جمهوری اسلامی ایران امکانات نظامی دیگری که داراست، کمتر از دشمنان دیگر است و این امر طبیعی است. شاید بتوان گفت یکی از قدرتمندترین توانهای نظامی ایران برای برخورد با دشمنان در مناطق مختلف دنیا و منطقه، همین دفاع موشکی است.
باید شنیده باشید که امریکا قصد دارد به اسراییل هواپیمای SU-5 دهد که این هواپیما به راحتی میتواند بدون پشتیبانی ایران را مورد حمله قرار دهد، در حالیکه اسراییل هم اکنون F-16 دارد وباید پشتیبانی شود، سوختگیری کند و از مرز کشورهای همسایه عبور کند. در حالیکه امریکاییها قصد دارند که هواپیماهای پیشرفته SU-5 را در اختیار رژیم صهیونیستی قرار دهند تا به راحتی بتواند ایران را مورد حمله قرار داده وبرگردد. دلیل عمده این دشمنیها این است که از پیشرفت ایران در زمینه مسایل هستهای به صورت صلح آمیز ناراحت هستندو در نهایت دوست دارند که ایران کشوری عقبمانده و وارداتی در منطقه باشد. در حالیکه ایران در بسیاری از رشتهها صادر کننده و تولید کننده شده است. حتی امروزه ایران میتـواند سوخت هستهای هم صادر کند و این امر برای دشمنان ایران فاجعه است.
در نتیجه باید گفت که ایران از تمامی خطقرمزها عبور کرده است،چراکه بسیاری از موفقیتهای مختلف ایران در زمینههای مختلف در انحصار چند کشور قدرتمند در نظام بینالملل بوده و طبیعی است که امروزه از اینکه کشور مستقل اسلامی ایران تحت فشار تحریمها توانسته وارد این زمینهها شود،ناراضی هستند.
سخنگوی وزارتخارجه امریکا گفته است که این مانور موشکی ایران نقض قطعنامه 1921 شورای امنیت است، آیا این مانور پاسخی به این قطعنامه است؟
بله این مانور پاسخ به این قطعنامه است که ایران با چنین مانورهایی که توانمندی زیادی میخواهد از جمله سیستم رایانهای، پرتاب موشک و هدفگیری، سوخت جامد، ورود و خروج از جو و منفجر نشدن بدنه موشک، توان دفاعی بالایی دارد.
بنابراین تمامی این تکنولوژیها نشان دهنده این است که ایران بسیار در این زمینه پیشرفت کرده است و با وجود تمام تحریمها و مانع تراشیها موفق بوده است.
نظر شما :