ارمنستان دوباره رویداد پیمان امنیت جمعی را تحریم کرد

۰۸ مهر ۱۴۰۳ | ۱۱:۲۱ کد : ۲۰۲۸۵۱۱ سرخط اخبار

ارمنستان پس از اعلام نیکول پاشینیان درباره تیره شدن روابط با سازمان پیمان امنیت جمعی، از شرکت در نشست وزرای خارجه و مانورهای نظامی این سازمان خودداری کرد.
به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، یک هفته پس از آنکه نیکول پاشینیان، نخست‌وزیر ارمنستان، از نزدیک شدن روابط کشورش با سازمان پیمان امنیت جمعی (CSTO) به نقطه‌ای «بدون بازگشت» خبر داد، ایروان از شرکت در یکی دیگر از رویدادهای مهم این سازمان، یعنی نشست وزرای خارجه کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی خودداری کرد. همچنین، ارمنستان در آخرین مانورهای نظامی این سازمان نیز حضور نیافت.

این مانورها از تاریخ 26 سپتامبر در نزدیکی آلماتی، بزرگ‌ترین شهر قزاقستان، آغاز شده است.

در این مانورها، نیروهای نظامی بلاروس، روسیه، قرقیزستان، قزاقستان و تاجیکستان شرکت دارند.

این مانورها دست‌کم سومین رویدادی است که ارمنستان از اکتبر سال گذشته تاکنون آن را تحریم کرده است.

آرارات میرزویان، وزیر امور خارجه ارمنستان، در نشست وزرای خارجه سازمان پیمان امنیت جمعی که در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک برگزار شد، شرکت نکرد.

روابط روسیه و ارمنستان از دو سال پیش، پس از آنکه نیروهای حافظ صلح روس مستقر در قره‌باغ و مناطق اطراف آن نتوانستند مانع از عملیات نظامی جمهوری آذربایجان شوند و شاهد کوچ اجباری ارمنی‌های ساکن قره‌باغ بودند، رو به وخامت گذاشت.

نیروهای مسلح آذربایجان با این عملیات، حاکمیت کشورشان بر قره‌باغ را احیا کردند.

پاشینیان از سال گذشته تاکنون بارها اعلام کرده که اتکای کامل کشورش به روسیه در مسائل امنیتی اشتباه بوده است.

وی اعلام کرده که سیاست خارجی ارمنستان را به سمت غرب سوق می‌دهد و به دنبال همکاری نظامی با کشورهای دیگر است.

سال گذشته، مانورهای نظامی مشترک بین آمریکا و ارمنستان برگزار شد.

پس از این رویداد، روابط بین ایروان و مسکو همچنان رو به وخامت گذاشته است.

پاشینیان در دومین اجلاس جهانی ارمنی‌ها که هفته گذشته برگزار شد، گفت که مفهوم «نقطه بدون بازگشت» وجود دارد.

وی افزود: ما هنوز از این نقطه عبور نکرده‌ایم، اما در حال حاضر احتمال وقوع چنین اتفاقی بسیار زیاد است.

از ماه مه گذشته، ارمنستان بودجه سازمان پیمان امنیت جمعی را پرداخت نمی‌کند.

در همان ماه، ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه و نیکول پاشینیان، نخست‌وزیر ارمنستان، توافق کردند که نیروهای مرزی روسیه تنها در مرزهای ارمنستان با ایران و ترکیه به فعالیت خود ادامه دهند و از سایر مناطق خارج شوند.

پاشینیان و مقامات ارمنستان اعلام کردند که ایروان جهت‌گیری سیاست خارجی خود را تغییر می‌دهد، زیرا روسیه به تعهدات خود در قبال ارمنستان عمل نکرده است.


( ۵ )

نظر شما :

م ۰۸ مهر ۱۴۰۳ | ۲۳:۳۸
ارمنستان هم در پی خلاصی از روسیه است. ارمنستان با حمایت‌های همه جانبه سیاسی و نظامی و تسلیحات مجانی روسیه، از همراهی با روسیه منصرف شده است. با اینکه ایجاد ارمنستان و شکل‌گیری آن مدیون روسیه بوده است با اینحال برای رسیدن به دمکراسی و رفاه و پیشرفت راه نزدیکی به غرب را در پیش گرفته است. روابط تجاری ارمنستان با روسیه بخاطر جنگ اوکراین و دور زدن تحریمهای روسیه رشد سریعی داشته بطوریکه در سال ۲۰۲۳ به ۱۶ میلیارد رسیده و امثال به ۱۸ میلیارد خواهد رسید با وجود این حاضر به ریسک کردن شده است.