دانشگاه شریف بهدنبال راهاندازی انستیتو از دانشگاه سازمان ملل است
عضو هیئت علمی دانشگاه شریف گفت: مؤسسه آموزش و تحقیقات سازمان ملل متحد برای کمک به کشورهای در حال توسعه راهاندازی شد و بدنه سازمان ملل از نظرات کارشناسی این نهاد آموزشی در تصمیمات خود استفاده میکند. علاوه بر دفاتر مرکزی، این دانشگاه ۱۴ انستیتو دارد که گرفتن مجوز برای این واحد آموزشی نیازمند پیششرطهایی است. دانشگاه شریف به دنبال کسب مجوز برای راهاندازی انستیتو به منظور بررسی تغییرات اقلیمی است.
مجید عباسپور، عضو هیئت علمی دانشکده مکانیک دانشگاه صنعتی شریف در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به نحوه برگزاری اولین دوره کنفرانس بین المللی تابآوری انرژی و پایداری اظهار کرد: با وجود تنشهای فراوانی منطقهای و احتمال درگیری میان ایران و رژیم صهیونیستی، توانستیم با دعوت از اساتید دانشگاهی از ۱۰ کشور، نخستین کنفرانس بین المللی و تاب آوری انرژی و پایداری را در دانشگاه شریف برگزار کنیم.
این عضو هیئت علمی دانشگاه شریف بیان کرد: در اجلاس سال گذشته دبی که در سطوح بالای مدیران اجرایی برگزار شد، بحثهایی در خصوص نحوه عبور از سوختهای فسیلی مطرح شد، برای رسیدن به این مرحله یک دوره گذار تعریف شده است.
وی با اشاره به تاسیس صندوق برای تامین منابع مالی در خصوص بحث انتقال فناوری در این حوزه، عنوان کرد: کشورهای پیشرفته موظف شدند که کشورهای در حال توسعه را در خصوص کاهش مصرف سوخت فسیلی کمک کنند و کشورهای پیشرفته نیز از محل این صرفه جویی انرژی منتفع خواهند شد.
عباسپور ادامه داد: در این کنفرانس بررسی آثار و نتایج بحث تغییرات اقلیمی با همفکری در میان کشورهای منطقه نیز مطرح شد، همکاری در این سطح باعث اثرگذاری اقدامات خواهد شد.
این استاد دانشگاه بیان کرد: همزبانی در خصوص یک پدیده در معادلات جهانی باعث توجه بیشتر به موضوع و امکان استفاده از نظرات اساتید متخصص در این بخش خواهد شد.
وی افزود: مؤسسه آموزش و تحقیقات سازمان ملل متحد برای کمکهای به کشورهای در حال توسعه راهاندازی شد و بدنه سازمان ملل از نظرات کارشناسی این نهاد آموزشی در تصمیمات خود استفاده میکند. علاوه بر دفاتر مرکزی، این دانشگاه ۱۴ انستیتو دارد که گرفتن مجوز برای این واحد آموزشی نیازمند پیششرطهایی است.
عباسپور عنوان کرد: در این انستیتوهای مسائل به صورت تخصصی مورد بررسی قرار میگیرد؛ اما در خصوص وضعیت تغییرات اقلیمی هنوز بحثی مطرح نشده، پیشنهاد دادیم که ما به عنوان یکی از انستیتوها مسئله تغییرات اقلیمی را به عنوان یک نهاد مجمع مورد بررسی قرار دهیم.
وی افزود: برای دریافت مجوز به منظور راهاندازی انیستیو نیازمند ظرفیت انسانی و اساتید متخصص و صاحب نظر است، بحثهای مربوط به تبادل اطلاعات میان دانشگاههای کشور نیز در راستای همین موضوع بوده است.
به گفته وی، برخی از هلدینگهای فعال در حوزه آمادگی خود را برای حمایت از این پروژه را اعلام کردند و بحث حمایتهای علمی از سوی سایر دانشگاهها دیگر می تواند به عنوان پشتوانه این درخواست باشد.
عباسپور بیان کرد: رایزنیهای مناسبی با وزارت خارجه و کمیسیون انرژی مجلس و مرکز تحول و پیشرفت ریاست جمهوری در این خصوص صورت گرفته است و حمایتهای این نهادها میتواند نقش مهمی در تسریع دریافت مجوزهای لازم برای راهاندازی انستیو باشد.
این استاد دانشگاهی با اشاره به نقشسازمانهای منطقهای عنوان کرد: سازمانهای مانند اکو ظرفیت فراوانی برای گسترش همکاری میان دانشگاههای ایران و منطقه وجود دارد، در همیت راستا تبادل اساتید میان دانشگاههای ایران و و ۲ دانشگاه از کشور چین آغاز شد.
وی افزود: از دیگر اهداف این کنفرانس کم رنگ کردن تحریمها، بررسی وضعیت انرژی و تکنولوژیهای مربوط به آن بوده است، در این جلسات استفاده از انرژیهایی مانند انرژی هستهای مورد بحث قرار گرفت که میتواند با پشتوانه علمی مانع از بهانهتراشیهای برخی از کشورهای غربی در خصوص ایران شود.
عباسپور ادامه داد: توصیههای یونسکو از دیگر مباحث و پروپوزالهای مطرح شده در این کنفرانس بوده است، که در این خصوص تدوین موضوعات مورد بررسی قرار گرفت.
وی با بیان اینکه مقالات فراوانی به این کنفرانس ارسال شد، عنوان کرد: مقرر شد این کنفرانس هر دو سال یکبار به میزبانی دانشگاههای منطقه برگزار شود.
نظر شما :