شمخانی در قامت یک ژنرال به استقبال لودریان رفت +عکس
دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان امروز بر خلاف ملاقات های قبل با مقامات خارجی، این بار با لباس نظامی و در قامت یک ژنرال به استقبال لودریان وزیر خارجه فرانسه رفت.
به گزارش خبرنگار گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس، ژان ایو لودریان وزیر امور خارجه فرانسه که بامداد امروز (دوشنبه) به منظور رایزنی و گفت وگو با مقامات کشورمان وارد تهران شد، پیش از ظهر امروز با حضور در دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی با علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان دیدار و گفت وگو کرد.
علی شمخانی بر خلاف معمول که با لباس رسمی با ملاقات کنندگان دیدار می کند، این بار با لباس نظامی با وزیر خارجه فرانسه ملاقات کرد.
سفر لودریان به تهران در حالی صورت می گیرد که او و رئیس جمهور این کشور در طی این مدت اظهارات و ادعاهای بی پایه و اساسی را نسبت به نقش منطقه ای ایران و همچنین برنامه دفاع موشکی جمهوری اسلامی بیان کرده اند.
لودریان هشتم اسفند 96 در سفر به مسکو و در نشست خبری مشترک با «سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه ضمن ابراز نگرانی از برنامه موشکی ایران، تأکید کرد: «باید اقداماتی اتخاذ کرد تا برنامه موشکی ایران به تهدیدی علیه منطقه تبدیل نشود.ما بر اجرای کامل توافق هسته ای ایران تأکید داریم و باید به مفاد آن پایبند باشیم.
وی عنوان کرد: «درباره موشک های بالستیک ایران، ما بسیار نگران توسعه این موشک ها هستیم و در سفر هفته آینده خودم به تهران حتما درباره این مسئله صحبت خواهیم کرد.»
اظهارات لودریان در خصوص برنامه دفاع موشکی ایران در حالی بیان شده است که جمهوری اسلامی ایران بارها اعلام کرده که به هیچ وجه درباره برنامه دفاع موشکی خود با هیچ کسی مذاکره و گفت وگو نخواهد کرد.
به گزارش فارس، وزارت خارجه فرانسه در آستانه این سفر بیانیه ای را منتشر و درباره برجام، برنامه موشکی ایران و نقش منطقه ای ایران اعلام نظر کرد.
در این بیانیه ضمن ابراز نگرانی از برنامه موشکی ایران عنوان شد که «برنامه موشکی ایران عاملی برای نگرانی های فراوان فرانسه و شرکایش است. این اقدام در راستای قطعنامه 2231 شورای امنیت نیست و عاملی برای بی ثباتی در منطقه محسوب می شود. ما همچنین مراتب نگرانی خود را در زمینه انتقال موشک به دیگران و کمک به گرو ه هایی در منطقه اعلام کرده ایم. به همین دلیل ما امیدواریم که بتوانیم در مسیری درست با ایران مذاکره کنیم.»
وزارت خارجه فرانسه همچنین به نقش منطقه ای ایران اشاره کرد و مدعی شد که «نقشی که ایران در منطقه ایفا می کند، پیامدهای بی ثبات کننده ای برای این ناحیه دارد. ما امیدواریم که ایران نقش مثبتی برای حل بحران در خاورمیانه داشته باشد و به حاکمیت کشورها احترام بگذارد. به همین دلیل در کنار دیگر موارد مانند یمن، لبنان و عراق، بحران سوریه و اقدامات بشردوستانه مورد توجه قرار خواهد گرفت.»
در بخش پایانی این بیانیه آمده است: «سفر لودریان به ایران با هدف گسترش روابط بین دو کشور و بر طبق چاچوب سفر روحانی به پاریس در سال 2016 صورت می گیرد. ما امیدواریم که که به مذاکره با ایران در همه موارد ادامه دهیم که شامل مسائل فرهنگی، علمی و تبادل افراد میان جامعه ایران و فرانسه می شود.این موضوع با توجه به افتتاح نمایشگاه لوور در تهران نشانگر روابط درازمدت روابط فرهنگی ایران و فرانسه است. این نمایشگاه تاریخچه موزه لوور را به نمایش می گذارد.»
در همین راستا بهرام قاسمی سخنگوی وزارت خارجه در گفت وگو با خبرنگار فارس تأکید کرد: مواضع ایران، در قبال اظهاراتی که گهگاه از زبان برخی از دولتمردان فرانسوی شنیده و یا در رسانه ها مطرح می شود، بسیار شفاف و روشن است. ایران به عنوان قربانی تجاوز هشت ساله در جنگ تحمیلی توسط یک دیکتاتوری که با رفتار سبعانه خود برای چند دهه این منطقه حساس را با تنش، ناآرامی و بی ثباتی و جنگ روبرو کرد، تجاربی را آموخت که باید بتواند در حد لازم و متعارف از خودش دفاع کند و آن قدر توانمندی لازم را داشته باشد که دیگران هوس تجاوز مجدد به خاک ایران را نداشته باشند.
وی تصریح کرد: هر آنچه در حوزه دفاعی تعقیب می کنیم یک سیاست کاملاً دفاعی است و این سیاست دفاعی ما علیه دیگران نخواهد بود، بلکه کاملاً بازدارنده، دفاعی و در خدمت تمامیت ارضی و استقلال و آزادی جمهوری اسلامی ایران خواهد بود و این سیاست و موضوع بحث موشکی منافاتی با موازین و قطعنامه های سازمان ملل نخواهد داشت و ندارد.
قاسمی عنوان کرد: ارتباط دادن بی جای این موضوع به سایر موضوعات از جمله برجام، یک موضوع کاملاً انحرافی و بی منطق است که توسط معاندان ایران مطرح می شود و ما در بحث موشکی و دفاعی، سیاست های ملی خود را ادامه خواهیم داد و در این خصوص به عنوان یک کشور مستقل که خواهان صلح و ثبات و امنیت است و تجربه یک جنگ طولانی را از سر گذرانده، از کسی برای چگونگی این سیاست ها اجازه نخواهیم گرفت و به هیچ کشور دیگری هم اجازه نخواهیم داد که در این گونه مسائل و سیاست های ایران دخالت کند و بخواهد در این گونه موارد سخنی و گفتاری را با جمهوری اسلامی ایران داشته باشد.
لودریان ظهر امروز نیز با ظریف در محل وزارت خارجه کشورمان دیدار و گفت وگو خواهد کرد و بعدازظهر امروز دوشنبه نمایشگاه لوور در تهران را با حضور «ژان لوک مارتینز» رئیس موزه لوور در موزه ملی ایران افتتاح می کند.
این اولین سفر لودریان به تهران در این سمت است. پیش از این عنوان شده بود که لودریان در این سفر که بنا به دعوت ظریف انجام شده قرار است زمینه سفر امانوئل ماکرون رئیس جمهور فرانسه به ایران را فراهم کند که در این خصوص بهرام قاسمی عنوان کرد که ریاست جمهوری اسلامی ایران به دعوت ریاست جمهوری فرانسه دیداری از پاریس داشت و ماکرون هم برای سفر به تهران دعوت شد، ولی هنوز تاریخی برای این سفر تعیین نشده و البته بارها در مصاحبه ها و سخنرانی هایی که توسط مقامات فرانسوی ایراد شده گفته شده که بعد از دیدار وزیر خارجه فرانسه از تهران و انجام مقدمات لازم، رئیس جمهور فرانسه دیداری از تهران خواهد داشت.
قاسمی در عین حال گفت: البته باید منتظر ماند تا ببینیم در سفر وزیر خارجه فرانسه به تهران در این خصوص چه تفاهماتی می تواند صورت پذیرد.
لودریان سومین وزیر خارجه فرانسه است که بعد از حصول برجام به تهران سفر می کند. پیش از او آیرو و فابیوس به تهران سفر کرده بودند.
«ژان مارک آیرو» وزیر خارجه فرانسه 11 و 12 بهمن 95 و به منظور برگزاری نخستین نشست کمیسیون مشترک اقتصادی 2 کشور به تهران سفر کرد.
لوران فابیوس وزیر خارجه وقت فرانسه نیز هفتم مرداد 1394 به تهران سفر و دعوت فرانسوا اولاند رئیس جمهور سابق فرانسه را به روحانی برای سفر به پاریس ابلاغ کرد که این سفر (روحانی) بعد از یک بار تعویق، در نهایت هفتم بهمن 1394 انجام شد.
محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در اولین روز فصل تابستان (اول تیر 1395 ) و در سومین سفر دوره ای خود به قاره اروپا پس از اجرای برجام به پاریس سفر کرد و در این سفر با «جرالد لارشه» رئیس مجلس سنای فرانسه، «کلود بارتلونه» رئیس مجلس ملی دیدار کرد. وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه دیدارهای خود در فرانسه در کاخ الیزه مهمان فرانسوا اولاند رئیس جمهور فرانسه شد و در این دیدار در خصوص گسترش همکاری ها و مناسبات دوجانبه و همچنین مسائل منطقه رایزنی کرد.
ظریف در ادامه با «ژان مارک آیرو» وزیر خارجه وقت فرانسه دیدار و در خصوص مناسبات دوجانبه و مسائل منطقه به رایزنی پرداخت.
نظر شما :