۱۳۰ دیدار میان مقامات ایرانی و خارجی

۱۶ مرداد ۱۳۹۶ | ۱۶:۴۷ کد : ۱۹۷۰۷۳۵ سرخط اخبار
سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان، با اشاره به حضور گسترده نمایندگان کشورهای مختلف در مراسم تحلیف دوازدهمین رئیس جمهور ایران و استقبال آنها برای این مشارکت گفت: این موضوع، بیانگر رویکرد ایران دوستی و ایران پذیری در برابر رویکرد ایران ستیزی و ایران هراسی ازسوی جامعه جهانی است.
 
بهرام قاسمی در گفت وگو با ایسنا، با بیان اینکه مراسم تحلیف دوازدهمین رئیس جمهور کشورمان در شکل و نوع خود یکی از بزرگترین مراسم های سیاسی و ملی از نظر حضور قابل توجه مقامات و هیات های خارجی پس از انقلاب اسلامی در کشور بود، تصریح کرد: در تحلیف یازدهم شاهد این بودیم که ۴۷ هیات در این مراسم شرکت کردند که از جمله می توان به حضور ۱۰ رئیس جمهور، ۲ نخست وزیر، ۶ رئیس مجلس، ۸ معاون رئیس جمهور و ۳ معاون نخست وزیر اشاره کرد؛ ولی اکنون در این دوره این رقم به ۱۰۵ هیات رسید و در کنار آن نمایندگان ۹ سازمان بین المللی نیز در مراسم حضور پیدا کردند.
 
پاسخ مثبت جامعه جهانی به دیپلماسی مبتنی بر اعتدال، تعامل و خردگرایی ایران
 
 این دبپلمات ارشد کشورمان افزود: در آغاز دولت یازدهم تحت تاثیر تحریم های اقتصادی و سیاسی و همچنین قطعنامه های شورای امنیت، رفت وآمدهای هیات های دیپلماتیک  به کشور محدود بود، ولی اکنون شاهد افزایش این رفت وآمدها هستیم که این خود بیانگر استقبال جامعه جهانی از سیاست خارجی و دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران است.
 
وی تاکید کرد: حضور گسترده هیات های خارجی در این مراسم،  پاسخی مثبت به  سیاست خارجی ایران در طول چهار سال گذشته است؛ سیاست خارجی که مبتنی بر اعتدال، تعامل و خردگرایی است.
قاسمی با بیان اینکه در مراسم تحلیف رییس جمهور، نمایندگان حدود دوسوم کشورهای جهان شرکت کردند، گفت: آنها با حضور خود به گونه ای بارز آمادگی شان را برای توسعه روابط با ایران و گسترش همکاری ها در حوزه های اقتصادی و سیاسی  نشان دادند، ایران نیز آمادگی دارد که به این علاقه مندی پاسخی مثبت بدهد و بر اساس سیاست تعاملی خود با کشورهای مختلف در چارچوب احترام متقابل و منافع مشترک، همکاری و تعاملی سازنده و کارساز داشته باشد.
 
سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به سیاست ایران در راستای مقابله با تروریسم تصریح کرد: سیاست های جمهوری اسلامی ایران در مقابله با تروریسم در منطقه و همچنین سیاست های ثبات سازش عامل دیگری است که باعث شده نگاه جدید و مثبتی از سوی جامعه جهانی نسبت به ایران شکل گیرد که نمود آن را به نوعی در مراسم روز شنبه مشاهده کردیم.
 
وی عامل دیگر استقبال کشورها برای حضور در مراسم تحلیف را موضوع برجام عنوان کرد و گفت: اصل برجام بدون توجه و ورود به آثار و حواشی آن و بحث های پیرامون این توافق بین المللی در گستره جهان، بیانگر این است که ایران آمادگی دارد در صورت لزوم و در راستای حفظ منافع و مصالح خود در مورد جدی ترین و پیچیده ترین مسائل با کشورهایی که آمادگی گفت وگو دارند براساس منش تعاملی خود و در چارچوب احترام متقابل، منافع ملی، اصل خردورزی و تعقل شجاعانه و قهرمانانه مذاکره کند و سیاست های خود را به پیش برد.
 
تبدیل مراسم تحلیف دوازدهمین رئیس جمهوربه یک مراسم بین المللی
 
این دیپلمات ارشد کشورمان با بیان اینکه مراسم تحلیف دوازدهمین رئیس جمهور جلوه جهانی و بین المللی به خود گرفت و تبدیل به یک مراسم بین المللی شد، تاکید کرد: این اتفاق را می توان در راستای تثبیت و تحکیم روند تعاملی و سازنده ایران با جهان و تاثیر مثبت رویکردهای بین المللی ایران عنوان کرد.
 
وی با بیان اینکه این حضور پرتعداد یک حرکت پرمعنا، دقیق، حساب شده و خردمندانه از سوی جامعه جهانی نسبت به ایران بود، خاطرنشان کرد: در واقع می توان این حضور را بیانگر رویکرد ایران دوستی و ایران پذیری در برابر رویکرد ایران ستیزی و ایران هراسی از سوی جامعه جهانی تلقی کرد.
قاسمی ادامه داد: حضور پرشور مردم در صحنه انتخابات خود علامت و سیگنالی به جامعه جهانی است که مردم ایران علی رغم وجود سلیقه های مختلف و وجود چندصدایی در کشور،  در راستای تامین منابع ایران با وحدت و براساس حرکتی پرشور پای صندوق های رای می آیند و با یک انتخاب آزادانه رئیس جمهور موردنظر خود را انتخاب می کنند.
 
سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: این  حضور در جهان امروز و منطقه ای که ایران در آن قرار دارد، دارای پیام های مهمی است و مورد تکریم افکار عمومی جهان است. همین موضوع  کشورها را وادار می کند که نسبت به این امر، حرکت مثبتی از خود به جای بگذارند ودر مراسم تحلیف به عنوان نشان دادن حُسن نیت و سیاست های  مودت آمیز خود حضور پیدا کنند.
 
شکست انگاره هایِ باطلِ ایران ستیزی و ایران هراسی
 
قاسمی تصریح کرد: حضور باشکوه نمایندگان خارجی در مراسم تحلیف رئیس جمهور، موید شکست انگاره های باطلِ ایران ستیزی و ایران هراسی است که طی سالیان گذشته از سوی بدخواهان و حاسدان ایران با صرف هزینه های مالی و دیپلماتیک در عرصه جهانی  و منطقه ای دنبال شده است. آنها در طول این سال ها تلاش داشته اند که ایران ستیزی را تشویق کنند و ایران را به عنوان کشوری ناامن و بی ثبات معرفی کنند. حضور باشکوه مردم در انتخابات و همچنین این مراسم تحلیف نشان دهنده شکست این گونه سیاست های کینه توزانه است که از سوی حاسدان و بدخواهانی همچون رژیم صهیونیستی و برخی از رقبای منطقه ای و فرامنطقه ای علیه ایران اعمال می شود، چراکه آنها تلاش دارند چهره ای وارونه و دیگرگونه ای از ایران و واقعیت های آن نشان دهند.
 
وی با بیان اینکه ما باید تلاش کنیم که چهره واقعی فرهنگ و تمدن خود را به جهان نشان دهیم، افزود: این تحلیف، نشانگر موفقیت ایران در عرصه بین المللی است. در واقع بیانگر ثمرات سیاست خارجی ایران و تلاش های وزارت خارجه و بخصوص شخص وزیر امور خارجه ایران تلقی می شود.
 
قاسمی ادامه داد: پیام ایران در حوزه سیاست خارجی برای منطقه و جهان پیام صلح، دوستی و رفاه بوده است و این پیام ها توانسته بر تلاش های بدخواهان و کینه توزان فائق آید و به جهانیان نشان دهد که ایران کشوری صلح دوست با مردمی صلح طلب است و به دنبال ایجاد منطقه ای باثبات، با امنیت بالا و توسعه همگانی است و با هر گونه تنش و کینه توزی و  نفرت پراکنی بخصوص در منطقه حساس خاورمیانه مخالف است.
 
حمایت ایران از حاکمیت ملی کشورهای منطقه در برابر گروه های تروریستی و شورشی
 
سخنگوی وزارت خارجه تاکید کرد: ایران با نگاه خیرخواهانه ای به مجموعه مسائل منطقه نگاه می کند و در صحنه عمل نیز نشان داده که چگونه از حاکمیت ملی کشورها حمایت کرده و اجازه نداده که آنها توسط گروه های تروریستی و شورشی سرنگون شوند.
 
وی با بیان اینکه تاکنون در طی این چند روز بیش از ۱۳۰ ملاقات بین مقام های ارشد ایرانی و هیات های خارجی شرکت کننده در این مراسم انجام شده است، خاطرنشان کرد: رئیس جمهور حدود ۲۳ ملاقات در چند روز اخیر با برخی هیات های عالیرتبه  شرکت کننده  در این مراسم داشته اند و ملاقات های رئیس مجلس، معاون اول رئیس جمهور و وزیر خارجه به ترتیب ۳۰، ۷ و ۲۷ مورد بوده است که این ملاقات ها در روزهای دوشنبه و سه شنبه نیز ادامه پیدا می کند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان با بیان اینکه در این ملاقات ها آخرین تحولات دوجانبه، همکاری های اقتصادی، سیاسی و تحولات منطقه ای و بین المللی مورد رایزنی و گفت وگو قرار گرفته است، گفت: همانطور که پیش از این نیز بر آن تاکید کردیم این حضور گسترده در مراسم تحلیف نشان دهنده ارتقاء جایگاه ایران در عرصه بین المللی در طول چهار سال گذشته است.
 
این دیپلمات ارشد کشورمان ادامه داد :این هیات ها در حالی به تهران آمدند که ما در حال حاضر در ماه آگوست به سر می بریم و بخش عمده جهان در این ماه در تعطیلات به سر می برند و از دیگر سو برخی اجلاس های منطقه ای نیز در حال برگزاری است ولی باز هم علی رغم این شرایط نمایندگان کشورهای مختلف در این مراسم حضور  فابل قبولی پیدا کردند و از دیگر سو این فرصت مغتنم به وجود آمد که با صرفه جویی در وقت و هزینه در ظرف چند روز بیش از ۱۳۰ ملاقات و گفت وگو با ۱۰۵ هیات که در سطوح مختلف در این مراسم شرکت کرده بودند، انجام شود.
 
قاسمی تصریح کرد: البته برای ما حضور این تعداد هیات خارجی در تهران با توجه به جایگاه رفیع ایران  و ادامه سیاست های  خرد ورزانه و مبتنی بر صلح، گفتگو و دفاع از مظلومین و مبارزه وسیع در برابر تروریسم سازمان یافته و تلاش برای امنیت و صلح جهانی  امری کاملا طبیعی و عادی  و در پی اعمال  دیپلماسی چند وجهی ایران  در این سال ها امری غیر عادی نیست و ما  قادریم با تمام داشته های اخلاقی ، فرهنگی و استراتژیک خود و با تعاملی  که در پیش روی داریم، به تمام آنانی که خواهان ارتقا روابط بهتر با ما هستند، پاسخی آری بگوییم.

کلید واژه ها: مراسم تحلیف جامعه جهانی ایران ستیزی تعاملی رویکرد ایران دوازدهمین رئیس ستیزی و مراسم تحلیف دوازدهمین رئیس ستیزی و ایران ایران ستیزی و ایران مراسم تحلیف دوازدهمین ایران ستیزی و تحلیف دوازدهمین رئیس دوازدهمین مختلف در تحلیف دوازدهمین


نظر شما :