آمریکاییها از ترس ترامپ به کانادا میگریزند
شمار کسانی که از بیم تشدید سخت گیری های مهاجرتی ترامپ از آمریکا به کانادا پناه می برند، رو به فزونی است. سازمان ملل خبر می دهد که صدها خانواده، در شب های یخ زده با چمدان های سنگین و کالسکه نوزاد راهی کانادا شده اند.
به گزارش دویچه وله، بیشتر این افراد در هفته گذشته پیاده به سمت نقاط مرزی رفته اند. ژان نیکلا بوز، نماینده ویژه سازمان ملل در امور پناهندگان می گوید اکثر آنها شهروندان سوریه، سودان، یمن یا ترکیه هستند.
از زمان روی کار آمدن دولت ترامپ و پس از ممنوعیت سفر پناهجویان به آمریکا، شمار مهاجرت به کانادا و درخواست پناهندگی از این کشور بالا رفته است. در هفته های گذشته، گذرگاه مرزی لاکول، واقع در ۷۰ کیلومتری جنوب مونترآل، صحنه تردد خانواده هایی بوده که با چمدان های سنگین و کالسکه بچه از مرز عبور کرده اند. برخی از آنها حتی در نیمه شب و در سرمای منجمدکننده خود را به کانادا رسانده اند.
رئیس جمهور آمریکا شامگاه ۲۷ ژانویه (۸ بهمن) با امضای فرمانی ورود اتباع هفت کشور به خاک آمریکا را برای سه ماه تعلیق کرد. پذیرش پناهجویان نیز برای چهار ماه معلق شد. با این فرمان پناهجویان سوری تا اطلاع ثانوی در آمریکا پذیرفته نخواهند شد.
سازمان ملل برای داشتن تصویری مشخص از وضعیت مرزی کانادا و آمریکا، هیاتی متشکل از اعضای کمیساریای سازمان ملل در امور پناهجویان، پلیس ملی و پلیس مرزی کانادا را به گذرگاه "لاکول" و اطراف آن اعزام کرد. نیکلا بوز در یک مصاحبه گفته است: «آنها بیشتر پناهجو و جنگ زده هستند تا مهاجر.»
این مقام سازمان ملل افزود که این افراد لزوما به خاطر یک زندگی بهتر به کانادا نمی آیند، بلکه از خطر تهدید و تعقیب در کشورهایشان می گریزند.
نماینده سازمان ملل گفت که آنها خود را در آمریکا در امنیت احساس نمی کنند: «آنها می ترسند دوباره در وضعیتی قرار بگیرند که هیچ امکانی برای دسترسی به زندگی عادلانه و آرام را نداشته باشند.»
اکثر آنها با ویزای معتبر به آمریکا رفته اند و فکر می کردند به خاطر شرایط کشورشان، چشم انداز مثبتی برای پذیرش شان به عنوان پناهجو وجود دارد.
مطابق توافق دو جانبه کانادا و آمریکا، آن دسته از متقاضیان پناهندگی در ایالات متحده که قصد عبور از مرزهای زمینی و هوایی قانونی در کانادا را داشته باشند، عودت داده می شوند. کسانی که به صورت غیرقانونی از راه های دیگری وارد می شوند، فقط در صورتی پس فرستاده نمی شوند که درخواست پناهندگی ارائه کنند.
نیکلا بوز می گوید، اکثر آنهایی که در روزهای گذشته به کانادا رفته اند، تحصیلکرده هستند و به قشرهای اجتماعی میانی و بالا تعلق دارند: «آنها می دانند چه می خواهند و خود را برای سفر آماده کرده اند. مثلا بیشترشان از طریق اینترنت، اطلاعاتی کسب کرده اند که چگونه باید در کانادا تقاضای پناهندگی داد. آنها به کمک قاچاقچی ها متکی نیستند هر چند سفر به این کشور تا ۵۰۰۰ دلار کانادا هزینه بر می دارد.»
جاستین ترودو، نخست وزیر و رهبر حزب لیبرال کانادا، اواخر ژانویه در واکنش به فرمانی که ترامپ صادر کرد، از آمادگی کشورش برای پذیرش هر چه بیشتر پناهجویان خبر داد. ترودو گفت: «مقدم همه کسانی که از پیگرد، ترور و یا جنگ گریخته اند، مستقل از عقاید آنها در کانادا گرامی است.»
نخست وزیر کانادا آن زمان در توئیتر نوشت: «تنوع و تکثر قدرت ماست.»
نظر شما :