ایران هیچ پایگاه نظامی به روسیه نداده است
رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید براینکه با روسیه در موضوع منطقه همکاری داریم گفت: ایران به هیچ وجه هیچ پایگاه نظامی به روسیه و به هیچ کشوری نداده است لذا استقرار پایگاه نظامی برای روسیه را تکذیب می کنیم.
به گزارش ایسنا علی لاریجانی در تذکر فلاحت پیشه در مورد حضور جنگنده های روسیه در پایگاه هوایی شهید نوژه همدان گفت: اخطار شما ناظر به اصل 146 قانون اساسی است که طبق آن استقرار هرگونه پایگاه نظامی خارجی در کشور ممنوع است که بر این اساس پایگاهی در اختیار هیچ کسی قرار ندادیم.
وی ادامه داد: اینکه ما با روسیه به عنوان متحد در مسائل منطقه به خصوص در سوریه همکاری داریم به معنای این نیست که پایگاهی به روسیه از نظر نظامی دادیم لذا اگر کسی این موضوع را در رسانه های مطرح کرده تکذیب می شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ما با روسیه همکاری داریم و آن را به صورت علنی مطرح کرده ایم گفت: این همکاری به خاطر بحران تروریستی است که برخی کشور های مخرب منطقه و آمریکایی ها راه انداخته اند، می باشد. آن ها شرایطی را در منطقه ایجاد کرده اند که فکر می کنیم در این وضعیت روسیه تلقی درستی از منطقه پیدا کرد و در یک سال اخیر همکاری اش را با ما در زمینه حل بحران تروریستی در منطقه آغاز کرد.
لاریجانی با بیان اینکه همکاری ایران و روسیه در مسئله سوریه نزدیک است گفت: فکر می کنیم بعد از این مدت روشن شد که نظرات ایران از ابتدا در مورد سوریه درست بود به طوری که مقاومت می کرد که بحران آفرینی ها در سوریه باعث جرقه زدن آتش در کل منطقه می شود.
وی با ابراز خوشنودی از اینکه روسیه در مسئله یمن نیز توجه بیشتری دارد گفت: آرای ما در حل بحران تروریستی در منطقه با روسیه نزدیک است و همکاری می کنیم اما به هیچ وجه هیچ پایگاه نظامی نه به روسیه نه به کشور دیگری در ایران داده نشده است.
به گزارش ایسنا، فلاحت پیشه عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در توضیح تذکر و اخطارش با استناد به ماده 110 آیین نامه و 146 قانون اساسی گفت: طبق آیین نامه، رئیس مجلس می تواند در ابتدای جلسات در خصوص مسائل مهم کشور صحبت کند. استقرار جنگنده های روسی در پایگاه شهید نوژه همدان مطرح شده حال اینکه بر اساس اصل 146 قانون اساسی استقرار هرگونه پایگاه نظامی خارجی در کشور حتی برای استفاده صلح آمیز ممنوع است البته شاید شما ناظر به اصل 146 این موضوع را جزئی وظایف شورای امنیت ملی مطرح کنید که به نظر من این موضوع ارتباطی به وظایف و اختیارات این شورا ندارد.
این عضو کمیسسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در ادامه با بیان اینکه روسیه دارای سیاست خارجه بسیار متفاوت و بعضا متلاطم و پر نوسان است گفت: روسیه در سال 1990 میلادی یک ابر قدرتی با یک موضع است ولی در سال 1991 با کشورهای غربی برای انجام اقدامات نظامی در منطقه همکاری می کند بعد از آن در سال 1994 عضو طرح مشارکت برای صلح ناتو می شود که زمانی در مقابل و در جناح ورشو قرار داشت.
وی افزود: با وجودی که قدرت ها ملاحظات خاص سیاسی راهبری خودشان را دارند و در قالب این منازعات عمل می کنند اما کشور جمهوری اسلامی ایران کشوری است که هرگاه با بحران مواجه شد دو طرف شرقی و غربی در دنیا علیه او بودند که نمونه های متعدد آن را می توان در جنگ، تحریم و موارد دیگر ملاحظه کرد.
وی یادآور شد: اولین بار بعد از جنگ جهانی دوم است که همچنین امکانی در اختیار یک قدرت خارجی در ایران گذاشته می شود. درخواست من این است که طبق ماده 110 آیین نامه توضیح دهید که آیا اقدامات صیانتی لازم در این رابطه وجود دارد و اینکه چقدر می توان در برابر نوسانات سیاسی و راهبردی در رفتار آینده روس ها اطمینان کرد که اینگونه آسمان خود را در اختیار روس ها قرار دهیم.
نظر شما :