اتحاد علیه ایران هستهای به دنبال چیست؟
تلاش تندروها در آمریکا برای تحریم غذایی و دارویی ایران
دیپلماسی ایرانی: گروه ضد ایرانی «اتحاد علیه ایران هسته ای» ادعا می کند که هدفش توقف برنامه هسته ای ایران است. قسمت عمده ای از تلاش های آنها حول محور «کمپین های تحریم خصوصی» به منظور تحریم خریداران یا تحت فشار قرار دادن دیگر شرکت های طرف قرارداد با ایران است. این درحالی است که آنها در بیانیه شان ادعا می کنند که اقداماتشان تلاش برای مجازات مردم ایران نیست. اما این تعهد برای جلوگیری از آسیب رساندن به مردم ایران – آن گونه که افرادی که با این گروه کار کرده اند، می گویند – اقدامی توخالی است.
تحقیقات نیشن از فهرست تجاری گروه اتحاد علیه ایران هسته ای نشان می دهد که این لیست شامل 1100 شرکت که با ایران همکاری داشته اند، می شود. در حالی که این گروه بسیاری از شرکت ها را متهم به نقض تحریم های بین المللی ایالات متحده می کند، برخی از این شرکت ها تجارت کاملاً قانونی ای با ایران دارند و مشغول فروش دارو به ایران هستند، اقدامی اقتصادی که وزارت خزانه داری ایالات متحده آن را معاف از تحریم ها اعلام کرده است.
در نتیجه به نظر می رسد این گروه به دنبال تحمیل تحریم های غیررسمی و تمام عیار علیه ایران است. زمانی که سیاست های رسمی با موفقیت وضع می شوند، تحریم های تمام عیار، آسیب شدیدی به مردم کشورهای هدف وارد می کند. به عناون مثال یکی از شدیدترین تحریم ها علیه عراق وجود داشته است، این امر موجب افزایش سوء تغذیه و مرگ نوزادان شد. به طوری که آمار مرگ یک نوزاد به ازای سی تولد در سال 1990، در سال 1997 به یک مرگ در ازای هشت تولد رسید.
یکی از پر سروصداترین جنگ طلبان ضد ایرانی مستقر در واشینگتن، سناتور مارک کرک (جمهوری خواه از ایلینوی) است که گروه اتحاد علیه ایران هسته ای مدام وی را مورد تمجید قرار می دهد و کرک هم از طرح آن ها حمایت می کند. سناتور کرک اخیراً گفته است «برای این که مردم ایران دولتشان را برای سوء رفتارهایش مورد مجازات قرار دهند، خوب است که غذا را از دهانشان بیرون بیاوریم.»
به نظر می رسد سوالات زیادی از جمله منابع مالی، منافع و مواضع سیاسی این گروه بدون پاسخ مانده است، اما مشخص است که این گروه از نفوذ قابل توجهی در واشینگتن برخوردار است. مدیر اجرایی این گروه مارک والاس، سفیر سابق ایالات متحده در سازمان ملل در دوران جورج دبلیو بوش است. این گروه در سال 2008 و با مشاوره ی گروه های اطلاعاتی از آلمان، رژیم اسرائیل و انگلیس تشکیل شد. در سپتامبر 2013، دکتر گری سیمور، پس از ترک دولت اوباما و سمتش به عنوان هماهنگ کننده ی کاخ سفید در زمینه ی کنترل تسلیحات و سلاح های کشتار جمعی، به این گروه پیوست. سیمور در حال حاضر در این گروه، کمپینی را برای شناسایی شرکت هایی که تجارت انسان دوستانه با ایران دارند آغاز کرده است، این درحالی است که بعضی از آنها زمانی که وی در دولت حضور داشت، از وزارت خزانه داری مجوز گرفته اند.
براساس گزارش سایت این گروه، آنها با هدف «افزایش انزوای اقتصادی ایران به دنبال اعمال فشار به شرکت های بزرگ برای پایان دادن تجارتشان با ایران هستند.» نیشن حداقل پنج شرکت داروسازی بزرگ را پیدا کرد که از وزارت خزانه داری آمریکا مجوز دارند اما در لیست سیاه این گروه قرار گرفته اند. در یک سند گزارشی درباره تحریم ایران توسط وزارت خزانه داری آمریکا منتشر شده است که گفته می شود «تحت قوانین ایالات متحده فروش، صادرات تقریباً تمام مواد غذایی و دارو به ایران مجاز است و نیاز به هیچ مجوز خاصی ندارد.»
با این حال گروه اتحاد علیه ایران هسته ای، این شرکت ها را در لیست خود قرار داده است. براساس گزارش دسامبر 2010 نیویورک تایمز، شرکت های بوستون ساینتیفیک و ابوت لابراتوریز، شرکت هایی هستند که اجازه ی دور زدن تحریم ها را دارند.» این اجازه در قالب مجوزهای خاص برای اهداف بشردوستانه از سوی وزارت خزانه داری آمریکا داده شده است. شرکت های سانوفی، آسترازنکا و گلاکسو اسمیت کلاین هم شرکت هایی هستند که در لیست گروه اتحاد علیه ایران هسته ای قرار دارند، ولی در زمینه ی مواد غذایی، محصولات کشاورزی و پزشکی مشغول به فعالیت هستند.
منبع: نیشن/ مترجم: حسین هوشمند
نظر شما :