رقابت ایران و اسرائیل برای جذب رای ریزکشورها
به گزارش عصرایران، روزنامه یدیعوت احارونت چاپ تل آویو نوشت: رقابت شدیدی میان ایران و اسرائیل برای کسب رای حدود 30 ریزکشور جزیره ای در سازمان ملل متحد و سازمان دهی رای آنها به سود تهران یا تل آویو وجود دارد.
ایران و اسرائیل تلاش می کنند از طریق اعطای مجموعه ای از امتیازها و وعده های مالی و سرمایه گذاری، بورس تحصیلی و غیره، رای این کشورها در سازمان ملل را به سود خود جلب کنند.
روزنامه یدیعوت آحارونت (در زبان عبری به معنای آخرین اخبار) چاپ تل آویو از سال 1970 تاکنون پرتیراژترین روزنامه اسرائیلی است.
این روزنامه اضافه کرد: اسرائیل معمولا در رای گیری های سازمان ملل متحد با رای مثبت آمریکا و میکرونزی روبه رو می شود. این موضوع باعث شده اسرائیل مورد انتقادات و طعنه های مسخره آمیزی قرار گیرد اما این روند باعث نشده است اسرائیل از کسب رای دهها کشور کوچک جزیره ای در اقیانوس های اطلس و آرام ناامید شود.
ریز کشور جزیره ای "میکرونزی" بخشی از جزایر میکرونزی است.
جزایر میکرونزی شامل ریزکشورهای جزیره ای زیر هستند:
1- گوآم (جمعیت: 183 هزار نفر، مساحت: 54 کیلومتر مربع)
2- میکرونزی (جمعیت: 170 هزار نفر، مساحت: 700 کیلومتر مربع)
3- کیریباتی (جمعیت: 105 هزار نفر، مساحت: 726 کیلومتر مربع)
4- ماریانای شمالی (جمعیت: 84 هزار نفر، مساحت: 477 کیلومتر مربع)
5- پالائو (جمعیت: 20 هزار نفر، مساحت: 459 کیلومتر مربع)
6- نائورو (جمعیت: 9378 نفر، مساحت: 21 کیلومتر مربع)
7- مارشال (جمعیت: 61 هزار نفر، مساحت: 181 کیلومتر مربع)
اما درباره ایران، این کشور نیز متوجه این موضوع شده است و به همین دلیل برنامه دیپلماتیکی را برای جلوگیری از رای مثبت این ریزکشورهای جزیره ای به اسرائیل به اجرا گذاشت.
این اقدامات باعث شده رقابت میان تهران و تل آویو برای سرنگونی سران این ریزکشورهای جزیره ای نیز شدت بگیرد.
براساس گزارش یدیعوت آحارونت، "افیگیدور لیبرمن" وزیر خارجه اسرائیل به تازگی به معاون خود (تساحی هنگبی) دستور داد در راس هیات عالی رتبه و بزرگی در نشستی در جزیره سموا شرکت کند. ریز کشور جزیره ای سموا در اقیانوس آرام قرار دارد.
در این نشست نمایندگان 30 ریزکشور جزیره ای واقع در اقیانوس آرام و جزایر کارآییپ از جمله جزیره های مارشال، وای کوک، جامائیکا، "پاپوآ گینه نو" و میکرونزی مشارکت داشتند.
معاون وزیر خارجه اسرائیل در این سفر بسته ای از امتیازات را به همراه خود داشت تا بتواند رای این ریزکشورها را به سود اسرائیل در موضوعات مربوط به ایران، فلسطین و دیگر موضوعات مهم در سازمان ملل جلب کند.
این کشورها با اینکه بسیار کوچک و ریز هستند اما هر رای آنها با دیگر کشورهای عضو مجمع عمومی سازمان ملل متحد تفاوتی ندارد.
اسرائیل و ایران تلاش می کنند رای این ریزکشورها را از طریق وعده هایی کسب کنند. این وعده ها شامل سرمایه گذاری های بزرگ در این کشورها، کمک های پزشکی، اعطای بورسیه های تحصیلی در 5 سال آینده در زمینه پزشکی، بهداشت عمومی به ارزش یک میلیون دلار، کمک های دارویی و واکسن های پزشکی برای مقابله با بیماری دیابت است.
بیماری دیابت به شدت در میان مردم کشورهای ریز واقع در غرب اقیانوس آرام وجود دارد و 40 درصد مردم این کشورها دیابت دارند.
اسرائیل همچنین به این ریزکشورها پیشنهاد داده وام های بلاعوض برای حمایت مالی از پروژه ها و طرح های عمرانی و کمک های تکنولوژیکی در این کشورها ارائه کند.
این روزنامه البته نگفت که ایران در برابر پیشنهادات و وعده های اسرائیل، چه وعده هایی را به این ریزکشورها ارائه می کند وتنها به گفتن این مطلب اکتفا کرد که وعده های تل آویو، باعث تحریک ایران شد.
نظر شما :